Va mai fi un holocaust pentru evrei?

Conform Scripturii NU….asta ca să spulber de la început speculațiile din cei grăbiți, care nu vor mai citi în continuare.

(Cu această postare consider că paranteza lungă deschisă pe acest blog în 21 noiembrie 2015, legată de copiii Bodnariu se poate aproape închide, lucrurile s-au extins la un nivel mediatic care va face imposibilă în continuare activitatea Barnevernetului, convingerea mea este că șandramaua se va închide, de aceea reîntorc direcția acestui blog spre ceea ce scrie sus: ”Blog de învățătură și mărturie creștină!” fără să slăbesc observația pe cazul Bodnariu până la eliberarea copiilor.)

În funcție de răspunsul la această întrebare (din titlu) și la altele, ATITUDINEA noastră față de evrei, neamuri, istorie, față de noi înșine, față de semenii noștri și față de Dumnezeu diferă.
Atitudinea derivă din încredințare, iar încredințarea se formează prin învățătură.

De aceea este atât de important să vorbim și să învățăm pentru a construi convingeri puternice, convingeri ce vor forma atitudini ferme și fapte pe măsură.

Ted Cruz, un candidat la președinția Statelor Unite are un promotor cu amvon, un ”evanghelist” pe nume Mike Bickle.

A spus acest Mike Bickle că înainte de sfârșitul lumii evreii vor fi iarăși victimele unui holocaust. Vezi la minutul 7.40

Mirare mare, luptele teologice (lupte de cuvinte, afirmații, predici) ce au de-a face cu Israelul, cu evreii sunt urmărite atent de Times of Israel, ziar on-line. E mirare că un ziar evreiesc on-line găzduiește punctul de vedere al unui alt creștin care nu este deloc de acord cu Mike Bickle: ”Ca creștin, îi spun lui Mike Bickle: de 1000 de ori NU!”
Articolul din ziarul evreiesc intră în detalii despre ce crede Bickle și nu e drept etc. etc.

E ciudat că evreii acordă atenție unor aparent așa de firave diferențe. De ce o fac?

Articolul lui Stan Goodenough este briliant. Le transmite evreilor (un popor după cum știm împietrit) un mesaj de speranță și liniștire, de consolare, de încredere în viitor, nu de amenințare și frică. Stan folosește chiar felul evreiesc de a scrie numele lui Dumnezeu, românește DMNZ, doar consoanele.

Îngrijorarea evreilor față de aberațiile lui Mike Bickkle este justificată. Ted Cruz, posibil viitor președinte i-a mulțumit lui Mike pentru sprijin.
După cum analfabetismul biblic al lui Obama a dus la atitudinea Obama față de evrei, atitudine taxată de Netanyahu, la fel eventuala urcare pe ”tronul” SUA al altui analfabet în ale profețiilor va produce o atitudine în politica SUA ce va avea efecte asupra sprijinului de care statul Israel ar putea sau nu avea parte.

Iar această atitudine, evreii știu, derivă din încredințare. Evreii sunt măguliți de sprijinul acordat statalității lor de către evanghelicii americani, chiar dacă acest sprijin are alte motivații. Dar tot la fel, evreii sunt speriați de o atitudine care ar putea deriva din aberațiile teologice ale lui Mike Bickle.

Și eu am scris pe acest blog despre Pescari și Vânători, chiar consider că migranții din vremea de acum sunt vânătorii trimiși de Dumnezeu(nu Adolf Hitler, cum zice Mike Bickle), dar acești vânători sunt trimiși pentru a hăitui, nu pentru a decima, pentru a provoca Alyia (ridicarea) evreilor și întoarcerea în Israel.

Noi știm (și eu cred că Stan Goodenough știe și el, dar nu scrie) ce fel de viitor fericit vor avea evreii, că îl vor recunoaște pe Domnul Isus ca Mesia, când vor fi realtoiți în măslinul promisiunilor din care au fost tăiați.

Dar evreilor nu le poți spune asta, că îi înfurii. Mesajul lui Stan G. are înțelepciunea de a purta încărcătura de încurajare, de speranță, de sprijin, fără să măgulească prin neadevăruri. Mesajul spune doar o parte, cât poți spune unui popor împietrit.
Și evreii, după comentarii se vede că s-au bucurat.

One Response to Va mai fi un holocaust pentru evrei?

  1. vesteabună spune:

    Între timp lucrurile s-au aranjat. Ted și-a dat seama de eroare și a retractat: http://www.timesofisrael.com/cruz-rejects-pastor-backers-controversial-hitler-comments/

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: