Norvegienii se tem că se împute peștele

peste
60% din muncitorii unei fabrici de pește din Norvegia sunt români.
De frica Barnevernet românii au început să plece și patronii se tem că peștele se împute.
Conducerea fabricii a identificat frica muncitorilor și a organizat o întâlnire cu muncitorii români, că să nu le fie frică, nu e nici un bau-bau.

Nici eu nu cred că muncitorii de la Leroy au vreun motiv de teamă, cu siguranță nici unuia nu îi vor fi luați copiii, ar rămâne fabrica fără muncitori și peștele s-ar împuți.
Cazurile Barnevernet sunt cazuri controlate, Barnevernetul e mănușa de fier a mâinii politice ce aplică filozofia uniformizării, folosirea mănușii Barnevernet e ”ultima instanță”, după ce statul a constatat că familia lui Ruth Bodnariu sunt creștini incurabili de generații, iată că acum și-a găsit un soț ”fanatic” ca ea din România și vor să-și educe copiii creștinește, doar atunci intervine Barnevernetul.

Citez:
”….când societatea este sub presiune, de exemplu, prin creșterea imigrației, scolii îi este acordat un rol de integrare crescut. Nesocotirea școlii, chiar și de către o mică minoritate ca acea a adepților Școlii de casă poate fi percepută tot mai mult ca o amenințare. Acest lucru poate asigura o rezistență împotrivă și o stigmatizare a adepților Școlii de casă astfel încât controlul autorităților asupra Școlilor de casă să poată fi extins..”

Cum?

”….autoritățile definesc mult mai ușor ca înainte Școala de casă ca o problemă socială și trebuie să intervină, cel mai adesea cu Barnevernet. (sursa)

O libertate a omului este pentru norvegieni ”o problemă socială”.
Barnevernetul este o unealtă de prigoană, a Școlii de casă, a educației de casă, a creștinismului de acasă, ei știu dinainte din ”urmărirea informativă” (ca să folosesc un termen securistic) pe cine vor ataca, au dreptate când spun că intervenția lor e ”ultimă instanță”, după ce au urmărit acele familii ani de zile, restul e praf în ochii noștri. Normal că nu vor recunoaște că au urmărit pe cineva.

Iar în multe alte cazuri motivele intervențiilor lor sunt pur și simplu banii primiți pe fiecare caz.

Barnevernetul nu intervine la muncitorii fără de care Leroy nu merge.
Eu zic că muncitorii de la Leroy pierd vremea dacă se duc la ședința cu Barnevernetul, va fi la fel de inutilă ca ședințele de partid, va fi propagandă goală.
Eventual cu această ocazie norvegienii ar putea învăța un proverb românesc: ”Peștele de la cap se-mpute!” ….iar Norvegia de la Barnevernet.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s