Mihaela Nan: ”…sunt moartă, dar merg pe picioare!”

”Aduceţi-vă aminte de cei ce sînt în lanţuri, ca şi cum aţi fi şi voi legaţi cu ei; de cei chinuiţi, ca unii cari şi voi sînteţi în trup.” Evrei 13:3

Duminică am vorbit din acest text. Observați că nu scrie: ”aduceți-vă aminte de creștinii chinuiți”, scrie de cei chinuiți, de oricine.
Cel ce suferă are dreptul al mila aproapelui său. Iar dacă suferința a avut loc ca urmare e unui abuz, a unui atac banditesc, se aplică pilda samariteanului.
Am citit pe pagina de Facebook al lui Mihai Wurmbrand o cugetare de cap evreiesc: în Pilda Samariteanului tot greul a rămas pe hangiu, pe el nu l-a întrebat nimeni dacă vrea să-l primească …dar să-l lăsăm pe Mihai să ne spună: ”Cel care insa este cel mai constient de aceasta victima este propietarul hanului lasat sa ingrijeasca victima pentru un timp nedefinit in viitor. Indurarea sa fata de victima trebue sa ramina nelimitata. Toate celelalte personagii descrise (levitul, preotul chiar si Bunul Samaritean) vin si pleaca pe cind propietarul hanului in grija caruia a ramas victima, nu se poate duce nicaieri sa scape de raspundere. Ce exemplu spiritual minunat! Exista asemenea situatii in viata in care nu ai luxul de a te spala pe miini de raspundere sau de a arunca raspunderea pe umerii altor persoane.

Socotesc că acest caz al românilor lăsați fără copii de o ”dictatură luminată” este un test de rezistență de atitudine față de o persecuție ascunsă. Nu este o persecuție directă împotriva ”creștinilor”, ci una indirectă împotriva adevărurilor dumnezeiești și a aplicării lor în practică, în acest caz familia biologică.

Seamănă cu cazul lui Aquila și Priscila, familie de evrei creștini emigranți, au fugit la Corint după ce Împăratul Romei Claudiu poruncise ca ”toți evreii” să plece din Roma” (FA 18).

Nici samariteanul, nici hangiul nu l-au întrebat pe cel căzut între tâlhari ce religie are sau ce nație are. Chiar nu contează, contează suferința și raportarea la suferință. 

Ca credincioși biblici, nu ar trebui să ne doară doar cazul familiei Bodnariu, ci durerea situației în sine, cei ”căzuți între tâlharii” norvegieni sunt întâmplător pe drumul nației noastre, să nu-i întrebăm ce religie au. Să-i ajutăm. Să facem slujba samariteanului și a hangiului. Poate putem socoti ca samariteanul fiind Domnul Isus și noi hangiii care vom primi răsplata la venirea Lui.

Știu că domnul coordonator de evenimente din Chicago a trasat o ordine, ceva de genul: mai întâi Bodnariu, apoi ceilalți, dar Domnul din ceruri socotesc că vrea să rămânem cu gândul la ”cei chinuiți” fără ordine, prejudecăți și preferințe.

În acest cadru de gândire vă redau mărturia Mihaelei Nan:

”Copiii au fost mereu cu mine, oriunde m-am dus. Când venea de la grădiniţă, Dragoş îmi arăta cum să îi dau hainele şi papuceii jos. Acum… mă uit la uşă şi nu mai vine. Mi-am pierdut toate speranţele. Eu încerc să mă încurajez, dar nu ştiu… Soţul e şi mai rău ca mine, e alb la faţă. Vă spun… sunt moartă, dar merg pe picioare. Aşa mă simt. Nu-mi mai doresc nimic altceva.”

“Ei îţi iau copiii, iar tu trebuie să demonstrezi că ai dreptate. Aduci acte să demonstrezi asta şi degeaba. Ce să facem, ce poţi să faci într-o asemenea ţară? Suntem cu mâinile şi cu picioarele legate“.

sursa

E un teatru toată activitatea Barnevernetului, ei au un scenariu cu ”atașamentul” copilului și îl experimentează pe părinți și copii fără să țină cont de durere. Îi interesează ca pe tâlhari: doar banii obținuți din atac și întreținerea mascaradei psihologilor pentru a nu fi prinși. Iar un guvern corupt permite asta. Probabil nu s-a rugat nimeni pentru guvern.

Toată durerea provine de la mascarada psihologilor care scriu rapoarte ce le iau luni de zile, rapoarte prin care incriminează pe părinți că nu au atașament suficient și că copiii ar fi mai bine să fie dați la o pereche de homosexuali ce vor primi 50.000 de euro pe an ca să le facă toate poftele copiilor, să le câștige atașamentul. O lume cu sus-n jos aflată sub dictatura banului.

Observați că cineva îți poate cuceri țara nu doar cu armata, ci și cu fonduri financiare din care beneficiari aleși (o ”elită”) se înfruptă, răsplătind pe ”donatori” prin înrobirea concetățenilor lor. Un alt fel de ciocoi, un alt fel de feudalism, alt fel de feude: ideologice. Un alt fel de jug al unui nou tip de robie. Aveți grijă cine vă dă banii!

Nu credeți mascarada norvegienilor, e propagandă goală chestia cu ”interesul superior al copilului”! Iar faptul că recent au dat copilul la o mamă cehă sau că au lăsat pe Bodnarii să-și vadă fetele, e cu scopul ca presiunea mediatică să slăbească și ei să-și continue liniștiți teatrul criminal. Nu-i credeți!

Durerea Mihaelei Nan e vie, la fel durerea multor mii de alte mame și a altor tați păcăliți ca nici măcar să nu spună la nimeni, până se face coajă pe cicatricea de pe suflet și toți îi întreabă: acuma zici?

 

9 Responses to Mihaela Nan: ”…sunt moartă, dar merg pe picioare!”

 1. elis spune:

  Domnul să intervină pt toate familiile, să vă întărească, să nu vă pierdeţi nădejdea, că EL VA DISTRUGE această organizaţie diabolică şi vă veţi primi copiii înapoi.DOMNUL SĂ VĂ BINECUVÂNTEZE!

  Apreciază

 2. Steliana spune:

  Inteleg la fel de bine si durerea Marianei si a lui Dumitru , nu facem diferente , ma rog pentru Bianca si pentru Dragos.
  Deci draga familie, sunteti pe inimile noastre in rugaciune neincetat.
  La toate protestele au fost amintite familiile care trec prin aceasta persecutie Barnevernet.
  Pastorul dela Cicago nu a facut vreo diferenta nici dansul , cititi mai atent.

  O intrebare totusi este oportuna .
  Unde este BOR? Nu se aud voci dela conducerea BOR.
  Si chiar credinciosii BOR unde sunt?
  Sunt majoritari si nu se vad in strada.
  Evanghelicii vin dela sute si mii de km.

  Apreciază

 3. CS spune:

  […moderat…].
  Noi simțim durerea ca și cum ar fi copiii noștri, indiferent ca îi cheamă Bodnariu, Nan, sau altfel, ori ca sunt romani, ruși, norvegieni sau de altă naționalitate.
  Ne rugam pentru toate familiile încercate, doar ca numele Bodnariu a răsunat primul, ei au făcut cunoscut tuturor ce li se întâmplă, apoi ceilalți au prins curaj sa își strige durerea .
  Cate alte familii de straini si-au pierdut copiii în tara aia, dar nu li s-a auzit strigatul .
  Nu contează decât ca Dumnezeu sa fie proslăvit și toți sa vadă ca El este și poate ,ca El iubește .
  Credem ca situația este imposibil de rezolvat pentru oameni, dar Dumnezeu o poate rezolva și încă intr-un mod în care poate nu ne așteptăm. Planurile Lui sunt bune și desăvârșite pentru toți cei ce asculta de El.
  Dumnezeu sa binecuvântEze pe toți cei ce suferă nedreptate oriunde în lume.

  Apreciază

 4. ana spune:

  cind Dumnezeu intra la lucru pentru Bodnariu automat si celelalte familii vor fi rezolvate . EL stie bine de ce a ales fam. Bodnariu.Nici un par din cap nu cade la pamint fara ca EL sa nu stie!Numai cei ce sint direct implicati traiesc acest dezastru pe pielea lor.Noi suferim alaturi de ei dar ei au suferinta in ei insisi.Domnul Isus sa-i mingie cum stie EL mai bine noi sa-i sustinem in rugaciune si post .Cind ne rugam amintim si celelalte fam. chiar si pe cele care nu au iesit sa-si spuna oful.

  Apreciază

 5. ana spune:

  Eu indraznesc sa intreb daca vreun copil musulman a fost luat din familie. Cumva acest Barnevernet este stat in stat? Nu exista constitutie in Norvegia? Oare cei ce conduc aceasta nu au copii?
  Intreb …. Ce se va intampla cand se va dovedi abuzul? …..Si hitler a omorat suflete care e diferenta?

  Apreciază

 6. Steliana spune:

  Draga Mihaela , trebuie sa luptati si sa va mentineti in picioare.
  Scopul Barnevernet este sa distruga.
  Nu va lasati doborati , aceasta asteapta ei , sa spuna apoi ca uite nu puteti ingriji de copii in starea aceasta,
  Va rog sa fiti tari, rugati-va si nadajduiti in Dumnezeu.
  Sunt sigura ca El va va inapoia copiii.
  Nimic nu este prea greu pentru Dumnezeu .
  Pentru Barnevernet a sunat ceasul sfarsitului.
  Toata stima pentru preotul Macarie Dragoi , un om cu inima mare, … [moderat]
  Fiti binecuvantati !

  Apreciază

 7. […] parte din societate ne socotește ”vrășmași”. Este o chestiune nu de gașcă, ci de cuget. Copiii familiei Nan sunt în continuare în ghiarele sistemelor norvegiene. Eu nu zic Barnevernet, zic Norvegia, da, […]

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: