A trecut înainte pe alături

Pe știridesibiu.ro a apărut informația de mai jos:
goib

Nici episcopul penticostalilor din Suedia nu participă la proteste, în Norvegia e pace și liniște, toată lumea e fericită și mulțumită de guvern.

Nici eu n-am nimic cu nici cu un guvern, am ce am cu filosofiile care-l ”călăresc”.
Căci în Biblie, pilda care arată guvernele lumii sunt animalele, fiarele, iar filosofiile sau religiile care le dau contur și ghidare sunt reprezentate simbolic prin femei.
Femeia și fiara. Dau 2 Euro la cine-mi arată o poză cu femeia și fiara.

Femeia călărind pe fiară, filozofia (sau religia) formând direcții politice. Fiara e un termen cam dur, în viziunea lui Daniel, Grecia era reprezentată de un țap (nu chiar o fiară) și Medo-Persia de un berbece, nu chiar fiare. Dar în Apocalipsa apare balaurul. Cu îndepărtarea de Dumnezeu, ”animalele” politice se sălbăticesc.

E corectă observația celor de pe bloguri care arată cum degradarea noțiunii de familie duce la înlocuirea ghidajelor sociale corecte și ajungerea la deviații care transformă statul miel în statul balaur. E vorba de înlocuirea principiilor lui Dumnezeu cu o filozofie socială în care familia decade ca ideal și devine socotită normalitate orice deviație.

Nu bateți animalul (fiara), bateți călărețul (femeia)!
Insistați pe aspectul ideologic al deviației norvegiene, nu pe lipsa de măsuri politice. Politicienii depind în deciziile lor de niște rapoarte ”profesionale” redactate de ”psihologi” după criterii” științifice acceptate prin prisma acestor noi standarde filozofice și a concepției despre lume și viață atee. Această concepție nu este norvegiană și trece ușor granița fără traducător, știe și românește. Să ne rugăm pentru guverne să nu se lase ”călărite” de astfel de filosofii.

Criticând guvernul, facem ca și câinele care mușcă bățul ce-l lovește. Cel ce bate cu bățul e filozoful care a creat normele după care se ghidează statul. Când se va dovedi că femeia minte în promisiunile ei, statele vor alunga femeia. Dar oare va mai fi timp? Oare nu e așa de aproape sfârșitul acestei înșelătorii? Întrebați-i pe cei ce suferă, nu pe cei ce se distrează.

Nu-i întrebați pe domnii care trec înainte pe alături.

Mi-au murit bunicii și părinții, urmez eu. Îmi fac ordine în arhiva rămasă, o parte o văd pentru prima dată. Am găsit colecția aproape întreagă a Îndrumătorului Creștin Baptist de pe la 1946 începând. Vă fac cadou o imagine din martie 1953, data când tătucul popoarelor a plecat în iad.

stalin

Mai sunt 3 pagini în același ton despre Stalin, o telegramă de consolare către frații baptiști din URSS și una de mulțumire de la aceiași. În acest timp Wurmbrand era în închisoare.

Oameni buni, nu așteptați luciditate de la o organizație religioasă, veți fi dezamăgiți.
Păstrați presiunea mediatică asupra subiectului răpirii copiilor în Norvegia (nu doar Bodnariu) prin traduceri, dezvăluiri, mărturii. Se poate face pe internet un foarte bun jurnalism de investigație.
Numai de la un popă putea veni ideea că să oprească protestele, dar ce, el le-a pornit? Lucrurile trebuie lăsate să curgă, fără căpetenie și stăpân.

Erodarea slavei Norvegiei este singura soluție la îndemână. Nu te poate nimeni acuza pentru furt de slavă. Cu ce-o măsori? Cum se vede că nu mai e? Sau când? Întotdeauna mai târziu decât să se poată face ceva.
Dacă furi 1000 de koroane în Norvegia te leagă, dacă le iei din slavă nu le pasă, au prea mulți bani, n-au nevoie de slavă.
Există un cuvânt pentru asta: nesimțire.

5 Responses to A trecut înainte pe alături

 1. ioan daniel spune:

  Asta e prea de tot. In timp ce sfintii vremurilor se inchinau in Duh si Adevar prin celulele de la Sighet Gerla si Pitesti mai mari lor scriau ode

  Apreciază

  • vesteabună spune:

   Minciuni, acesta era cuvântul pe care-l folosea tata pentru toată presa comunistă în ansamblu.
   Timp de 20 de ani n-a folosit alt cuvânt, erau multe titluri dar el așa le zicea la toate. Și se pricepea la presă.
   Și ”Îndrumătorul…” era tot minciună, se aducea slavă nu numai lui Stalin, ci și păstorilor colaboratori, aceia semnau articole ”foarte ziditoare”.
   Domnul Băleanu Ghe, despre care vorbește Rădoi Nicolae aici: (http://radoinicolae.blogspot.ro/2016/01/lucruri-cam-complicate-pot-ajunge-la.html) are multe articole în Îndrumător, te umpli ”de har și de adevăr” când le citești.
   Păpuși, ațe și păpușari, aceste trei elemente din teatrul de păpuși erau, sunt și vor fi prezente până la răpire…și un pic după.
   Acești scriitori de articole, de ode sunt ațele, cu un capăt legați de păpușă, cu altul de păpușar, trăiesc în două medii, unul văzut, altul nevăzut, de către public.
   Ideea e să nu fi păpușă, adică să nu ai o ață legată de tine, care te tot trage sus și apoi te lasă jos după voia celui ce regizează piesa.
   Acuma lasă ăstea, tu ai cancer și te duci la dentist!
   Lasă sabatul că e contract expirat, a venit ”Sămânța” căreia îi fusese făcută făgăduința, noi nu mai trăim în cele adăugate, cap vrăjit ce ești.
   Tu crezi că eu mă bucur că tu comentezi la mine și-mi dai like-uri, că am cititori? Când tu, ce ai în cap cu adventiștii care ți-au împuiat mintea e de toată groaza!
   Pocăiește-te omule!

   Apreciază

 2. Walden spune:

  Cititi memoriul lui […] . . .

  Apreciază

  • vesteabună spune:

   Dragă Liviu A

   Am citit la vremea lor lucrurile atât pe un blog, cât și pe altul…sau altul. Și ”descrierea de la Aiud” (ceva cu un colonel Crăciun parcă) etc.
   Absolut departe de legăturile mele de rudenie cu unele din personajele cu care s-au împletit unii și alții vreau să-ți spun ceva și te rog să mă înțelegi.
   Bunicul a murit, unchiul a murit, tata și mama au murit. Am rămas eu să le port istoria, arhiva și numele.
   A fost un șoc să-mi citesc dosarul meu. Sunt în curs să-l scot pe-al bunicului. Tata și unchiul mai așteaptă, au încă informatori care trăiesc și risc să primesc dosare periate.
   După ani am realizat că n-am fost urmărit numai din cauza mea, ci și din cauza a cine și ce erau părinții, bunicii, unchii.
   Ei au fost urmăriți din cauza Domnului și lucrurile sunt după Scriptură, după Plan, nimic neprogramat.
   La fel și tu. La fel și eu, și toți.
   Nimeni nu știe totul. Și nimeni nu știe exact ce știe celălalt. Se fac judecăți, îndreptățiri.
   Nu e rău, dacă din toate iese slăvit Dumnezeu și Planul Său. Scandalul nu e rău, dacă e scandalul crucii.
   Dacă însă se fac doar vendete, doar dovediri că ăla-i rău ca să ies eu bun, nu e bine. E doar fire pământească nerăstignită.
   Cineva știe mai multe decât scrie și a reușit să înșele și ”vulpi bătrâne” de pe net.
   De unde știe?
   Noi (nici chiar tu) nu scriem cronica unui război încheiat, noi purtăm o altă bătălie.
   Se descos istorii ca să se coasă la loc cu alte victime, se deschid răni ca să doară iar.
   De aceea nu vreau să mă lansez în dialog cu tine și nu dau comentariile.
   Publică-ți cartea, cu bune cu rele. Îți ia 5 minute. Fă-ți blog, scrie, ai ce.
   Du-te la Baia Mare, dă-i ocazia să-și ceară iertare, insistă, plânge.
   A făcut mult rău, poate fi iertat.
   Azi am recitit articolul din Chicago Tribune: http://articles.chicagotribune.com/1987-12-29/news/8704060637_1_romanian-baptist-escape-freedom
   Îl citisem la vremea lui.
   Să știi că persecuția ascunsă e foarte crudă, iar persecuția copiilor e teribilă.
   Dar formează.
   Nimic nu te motivează mai tare ca descoperirea faptului că ai fost înșelat de mic, că ești copil furat și ești crescut în atașament față de hoț.
   Lucrurile nu sunt alb-negru, nici albi-negri.
   Tata a avut un văr despre care am aflat la 6 ani după moartea lui (a tatei). Vărul făcuse pușcărie politică și nu s-a mai întors în sat. Era rușine. rudelor la fel. Tata a păstrat legătura cu el pe ascuns. N-am știut de ce directoarea liceului mă simpatiza, mă chema la ea, povestea cu mine. Mi-era verișoară. Am aflat după 30 de ani.
   Lucrurile sunt tare împletite.
   Unchiul a fost în mod sigur informator, dar mie mi-a făcut un mare bine: nu m-a lăsat să mă fac pastor, știa în ce vizuină de scorpii risc să intru.
   Oamenii n-au fost îngeri și demoni puri, sau nu în același timp.
   Ca mine și ca tine.
   Cu simpatie

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: