Seringa și nuiaua

Sunt curios cum interpretează norvegienii paragrafele despre lezare și agresiune atunci când vine vorba despre injecții.
Dacă copilul se opune nu îi mai faci injecție?
N-ai voie să-l forțezi, aștepți până stă cuminte, zâmbind și cere singur injecție? Voi ați văzut copii din ăia? Eu nu.

seringa
În copilăriile injecțiile ne produceau coșmaruri. Ce faci în acest caz cu copiii, lași după ei?

Cu seringa îi scapi trupul de boli și de microbi.
Cu nuiaua îi scapi sufletul de păcat și disciplinându-l îi netezești calea spre învățătură.

Oare copiii norvegieni nu plâng la injecții, nu trebuie ținuți, forțați?
Pentru injecție ai voie să-l forțezi?
Oare numai trupurile copiilor trebuie salvate, sufletele nu?
Nuiaua, rar, câteodată, finuț, cu drag, n-a omorât nici un copil, dar nu utilizarea, doar existența fricii de ea a format caractere. Pe mine m-au disciplinat cu nuiaua și părinții (rar) dar și dascălul (unul de modă veche) cu linearul acela de un metru, cu pusul în genunchi și alte pedepse. Mai târziu le-am mulțumit.

” Nu cruţa copilul de mustrare, căci dacă-l vei lovi cu nuiaua, nu va muri. Lovindu-l cu nuiaua, îi scoţi sufletul din locuinţa morţilor.” Proverbe 23:13-14

7 comentarii

  1. N-ai voie să-l tragi de urechi dar ai voie să-i găuresti urechea și să-i pui cercei încă de la vârsta când mai poartă pampers. Bine zis despre seringă. La fel se poate spune și de freza aia îngrozitoare a domnului stomatolog. Și mă întreb cum dau explicații la astfel realități.

    Apreciază

    Răspunde

  2. Sper sa nu ma dai in judecata pt drepturi de autor,ca o sa folosesc imaginea cu seringa.Mi se pare foarte potrivita vizavi de prostia de a nu urechea un copil.Baiatul meu la cativa ani a facut bronsita urata si il tineam la injectie ca pe purcel la taiat.Zbiera si se zbatea cand vedea seringa.Am mai spus-o dar o repet, ca unele lucruri trebuie de sute de ori repetate.
    Dincolo de ironii sau de manie avem nevoie si de explicatii cat mai simple, lucruri spuse clar.In Academia Catavencu m-am uitat acum, stiu si ei sa puna problema, spre deosebire de multe alte ziare ori de televiziuni.

    Apreciază

    Răspunde

    1. Ovidiu
      eu n-o să te dau în judecată, pentru că imaginea e luată de pe net, așa cum lua Domnul Isus boabe când trecea prin lanurile de grâu. Este un băiat isteț la Oradea care mușcă imediat cum vede că nu ai dat sursă.
      Reascult acum înmormântarea fratelui Moisescu, (probabil și pe mine mă vor înmormânta tot ceva popi).
      Uită-te și tu:
      http://www.aradon.ro/ultimul-drum-al-lui-cristian-moisescu-slujba-de-inmormantare-live-pe-aradon/1606160
      sambata 9 ianuarie
      De pe la minutul 48 este o soră dintre frații din Anglia care a colaborat cu fratele Moisescu la tabăra pentru copii de la Moneasa. Traducerea e execrabilă, (traducătorii de genul ăsta cred că vor merge direct în iad) m-a supărat rău.
      De la minutul 1.11 se citesc două mesaje de la Daniel Moț și de la Mihail Iovin(fiul).

      Apreciază

      Răspunde

      1. Vezi care e culmea Babilonului:fugi din el, te lupti cu sefii lui-in vant bineanteles-, cand mori ii chemi cu limba de moarte sau dc nu tu ,rudele sa te ingroape.

        Apreciază

        Răspunde

Lasă un comentariu