Mafia Barnevernet, mafia napolitană și tulburarea de la Efes: aceeași rețetă

Când am ajuns prin 2005 la Napoli (am vrut să vedem Pompeiul) și apoi de câte ori am mai mers am văzut cu mirare grămezi de gunoaie pe străzi peste tot prin zona Napoli. Cam așa:


Veneam din România, unde colectarea gunoaielor, mai avea sincope, dar niciodată nu se ajungea la acest nivel. Nici pe departe.

Am înțeles, vorbind cu români din Italia, că e mâna Camorrei, mafia napolitană, care stăpânește colectarea gunoaielor. Am găsit ceva pe net:

”Şeful Protecţiei Civile din Napoli a recunoscut că, în materie de gestionare a deşeurilor, singura realitate este cea a Camorrei.  Această mafie puternică deţine monopolul colectării deşeurilor în Campania şi controlează numeroase gropi de gunoi. Închiderea lor progresivă, ca şi prezenţa deşeurilor îngropate ilegal care poluează masiv solul şi aerul au dus la numeroase situaţii de criză în regiunea Napoli. De exemplu,  solurile comunelor Acerra, Marigliao şi Nola, altădată considerate cele mai fertile, sunt numite astăzi „triunghiul morţii”. Gestionarea deşeurilor este dominată de starea de urgenţă din 1994. …” sursa

Barnevernetul norvegian este tot mâna unei mafii. Despre legăturile financiare puternice dintre familia Wallenberg și Barnevernet am scris aici și au scris și alții. Lucrurile seamănă. Niște servicii sociale sunt date plocon de către stat unei agenții private, care agenție(firmă privată) primește bani gheață și oferă … rapoarte. Pentru creșterea sumei ei trebuie să prezinte rapoarte cu problemele lor mari. Problemele le creează ei și cercul se repetă, sumele cresc.

Că e vorba de gunoaie, protecția copilului sau servicii medicale rețeta funcționează. Așa curg banii. E vorba, de cine și cum își face stăvilar (aprobat de stat) pe ”cursul” banilor.

Să vă spun o poveste.
Eram în armată în județul Giurgiu. Râul Sabar seca vara. Un țăran ce avea un solar mi-a povestit ce necazuri aveau cu apa. Sabarul seca din cauză că pe tot cursul lui în amonte, oamenii săpau gropi să colecteze apă pentru udat solariile de roșii. Vara, apa nu ajungea la toți și trebuiau să sape puțuri de 30-40 de metri. Așa e și cu fluxurile financiare, cineva face stavile să se adune la el: Barnevernetul sau Camorra.

La Efes a fost la fel:

”Pe vremea aceea, s-a făcut o mare turburare cu privire la Calea Domnului.” Fapte 19:23

    Opinia publică se aprinde la chestiuni de drept flagrante, la încălcări de drepturi ALE OMULUI.
Când însă DREPTUL LUI DUMNEZEU este călcat în picioare, omul e impasibil.
Un alt fel de opinie care se aprinde este opinia breslei afectate, în cazul Efes, a argintarilor lui Dimitrie:

”Un argintar, numit Dimitrie, făcea temple de argint de ale Dianei, şi aducea lucrătorilor săi nu puţin cîştig cu ele. I-a adunat la un loc, împreună cu cei de aceeaş meserie, şi le-a zis: „Oamenilor, ştiţi că bogăţia noastră atîrnă de meseria aceasta; şi vedeţi şi auziţi că Pavel acesta, nu numai în Efes, dar aproape în toată Asia, a înduplecat şi a abătut mult norod, şi zice că zeii făcuţi de mîni nu sînt dumnezei. Primejdia, care vine din acest fapt, nu este numai că meseria noastră cade în dispreţ; dar şi că templul marei zeiţe Diana este socotit ca o nimica, şi chiar măreţia aceleia, care este cinstită în toată Asia şi în toată lumea, este nimicită.“ Cuvintele acestea i-au umplut de mînie, şi au început să strige: „Mare este Diana Efesenilor!“ Toată cetatea s-a tulburat…

Tulburările vin, emoțiile se creează, cineva pierde, altul câștigă.
Pierd napolitanii aerul curat, pierd norvegienii săraci și emigranții copii, dar cui îi pasă? Când mafioții sunt protejați de stat, astfel de aberații se întâmplă.
Vedeți de ce trebuie să ne rugăm pentru guverne.

Era și la Efes o mafie, o industrie care trăia din naivitatea turismului religios, gen Parascheva sau Boca. Când Adevărul și banii se ciocnesc, ies scântei. Banii par să câștige iar când dau înapoi o fac greu, doar forțat. Nu ne așteptăm ca să se instaureze dreptatea pe pământ, nu așteptăm o epocă de aur, ca comuniștii, dar manifestarea Adevărului este rostul nostru acum, aici.
Pentru acest rost, tulburările au un rol precis. Tulburările îi fac pe oameni și mai ales pe guvernanți să-și pună acele întrebări ale căror răspunsuri mafioții le vor ascunse.

Nu-l vedem pe Pavel deloc îngrijorat de decăderea economică a Efesului, nici n-a căutat compromis cu ”cultura” lor. Idolii sunt idoli.
A profitat de tulburare ca să înalțe Evanghelia veșnică pe care a fost chemat s-o proclame. ”Nu este alta” nu lasă loc la ”toleranță”, sună intolerant dar nu omoară pe nimeni, nici nu zgârie, doar enervează pe neștiutori.

Tulburările din pricina Adevărului mai sunt numite scandalul crucii.
Ce ne pasă, spunea Pavel: ”Hristos este vestit”. La Efes era mare tămbălău, ”unii ziceau una alții alta”, e un mediu bun când oamenii ies din amorțeală și încep să își pună întrebări.
Împotrivirea e mai bună decât indiferența. Zicea Wurmbrand. Vezi cazul de aici și aici.

Anunțuri

4 Responses to Mafia Barnevernet, mafia napolitană și tulburarea de la Efes: aceeași rețetă

  1. Luci Marianciuc spune:

    Tulburarea aceasta e o ocazie pentru noi sa trambitam întelepciunea de necuprins a Domnului nostru văzută în felul cum a facut sa fie FAMILIA. Mai ales acum cand familia e atacată din toate directiile. In ultima vreme o intrebare imi tot da imbold: „Oare, tăcând, faceti voi dreptate?” Domnul sa te binecuvanteze ca nu taci, frate.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: