Fugind de Barnevernet

În norvegiană sună așa ”På rømmen fra barnevernet”. Faceți o probă, dați search pe Google cu ”På rømmen fra barnevernet” și vedeți ce istorii vă va revela, traduceți cu Google Translate. Furtul de copii de către barnevernet și fuga copiilor mari din casele unde au fost adoptați e  un obicei norvegian ca ”tăiatul porcului” la români. Poliția desigur ajută barnevernetul. Se plânge barnevernetul că politia de frontiera nu-i ajuta si multi scapă în străinătate.

Aici e povestea a doi copii, de 14 și 15 ani care au furat o barcă ca să scape de pe insula unde locuiau repartizați în casa părinților adoptivi, probabil pentru a fugi la părinți lor.

Mai jos e o altă poveste tradusă din norvegiană de Google Translate.
Se numește chiar așa: ”Fugind de Barnevernet. ” Eu am reușit să citesc articolul pentru că mi-am creat pe un cont de Google o alertă de știri cu Barnevernet și una cu Bodnariu și primesc în email la timp tot ce apare.

Fugind de Barnevernet

Vennesla Tidende

Familia ascunde pe micuț de protecția copilului. Crăciunul trebuie să fie celebrată în ascuns, într-o cabană, departe de familie. Recent a fost Vennesla femeie a vizita satul de origine.
Vennesla Femeia și soțul ei se duc pentru a sărbători Crăciunul singur într-o cabană, pentru că se tem că copilul va ieși și să ia de la ei fetiță-copil.

– Este trist că trebuie să fie așa. Aceasta afectează, de asemenea bunici, mătușile și unchii. Nu putem sărbători Crăciunul așa am fost în speranța pentru, cu familia sa. Noi trebuie să mergem departe, și va rămâne într-o cabană, doar noi trei, spune Vennesla femeie, care sa căsătorit cu un om de la Trøndelag, și sa mutat acolo.

Cuplul sa căsătorit anul trecut și acum șapte luni, a venit fetița în lume. Acesta a fost primul copil soțului ei, dar al patrulea ei. Ea are trei copii din înainte, cum ar fi protecția copilului în Vennesla a avut grijă de, dar ca ea se lupta pentru a obține înapoi.

– De data aceasta totul a fost diferit. Acum avem două a copilului, suntem o familie, spune Vennesla femeie când am întâlni în orașul său natal, o bucată de timp înainte de Crăciun. Ea este în partea de sud a avea vizitare cu alti copii lor înainte de Crăciun.

Curând ei trebuie să călătorească din nou, ea, soțul ei și fetița, care zâmbește din scaunul de masina.

Pentru că ei nu îndrăznesc să rămână prea mult timp într-un singur loc. Acestea sunt îngroziți că copilul ar trebui să aducă copilul lor. Crăciun nu poate fi celebrată nici cu familia soțului sau cu familia ei.

– Nu putem spune că nu putem aștepta pentru Crăciun. Și la fel și familia nu fie. Au devenit, de asemenea, afectate de acest lucru. Crăciun ar trebui să fie un moment în care ești, împreună cu cei dragi, dar nu este atât de pentru noi, spune ea.

Ea sa mutat astfel Trøndelag, căsătorit și ar reporni la peste altă parte a țării. La scurt timp după ce sa născut fetița, a trimis Protecția Copilului în Vennesla o Notificare de PREOCUPARE municipalității în cauză, imediat cum a ajuns știrea că a dat naștere unui copil.

– În cinci săptămâni, am primit o scrisoare de la serviciile de asistență socială a copilului în municipiul de reședință. Aceasta este, de departe, prea mult timp de la preocuparea mesaj primit, trage femeia în.

Scrisoarea a avertizat de o posibilă o grijă de copil.

– Protecție a Copilului au anuntat deja o decizii de urgență, și când este clar că mergem în defensivă, spune femeia.

Acesta a fost chemat pentru a satisface.

– Am primit scrisoarea în mijlocul rostului, cu un preaviz de două zile. Am fost în partea de sud, și nu a avut posibilitatea de a înființa astfel de avocat la scurt, a declarat femeia, care a fost absolut stabilit ca ea va aduce un avocat la întâlnirea cu protecția copilului.

– Ei ne-au judecat

– Am venit de la cu mai multe propuneri de întâlniri, și am avut chiar o saptamana intreaga, unde ne-am putea cere în orice moment, cu un avocat. Dacă sunt atât de preocupat, este de mirare că nu reușesc să ajungă la o reuniune, a spus femeia.

Ea răspunde că bunăstarea copilului deja în prima scrisoare notificat o grijă și spune totul se bazează pe faptul că ea a pierdut custodia altor copii lor.

Ne-au judecat înainte de a ne fi studiat. Avem o căsnicie bună și o familie, spune femeia, care spune că copilul a încercat să caute atât ei și soțul ei. Dar în timp ce nu poate CPS oferi o garanție că nu vor lua de la ei copilul înainte de a fi avut o întâlnire cu un avocat prezent, nu va femeia le-a lovit.

– Ne temem că ei o ia la fața locului în cazul în care face rost de ei, așa cum a fost. Am simțit presat să denunțe apartament, iar acum trăim în jurul trecut cu prietenii, până când vom ajunge avut o întrevedere cu protecția copilului, spune femeia.

Trăiesc în frică

– Nu crezi că se pare contraproductiv să scape de la CPS?

Ei vor folosi cu siguranță împotriva noastră, dar ne simțim nu avem de ales. Am venit cu atât de multe sugestii de a întâlni datele, noi simt că nu prea vreau. De ce ar trebui să fie atât de dificil de a găsi un timp care lucreaza pentru ambele părți, cere femeia afară.

După aceea VT este conștient, nu este în nici achiziționării altor cazuri de copii femeii se învârte în jurul abuzul de substante sau violență.

Lucrez la obtinerea înapoi toate cele trei copiii mei, dar acum trebuie să acorde prioritate cel mai puțin, atunci vom lua pe ceilalți, la rândul său.

Cum vedeți următorul Crăciun?

– Îmi imaginez că fata noastră este cu noi și că suntem o familie. În loc de a lua de la noi copilul, acestea ar putea primul a propus măsuri de ajutor, spune femeia.

– Cum e asta pentru soțul tău?

– El este „din fericire” concediat slujba ei în acest moment, dar este clar că există o mare povară pentru el, de asemenea, să treacă prin asta. Timpul cu copilul tau devine distrus. Mai degrabă decât se bucură de ei înșiși, ca un tată mândru, el trebuie să trăiască în frică, spune ea.

CPS în municipiul acum a convocat o reuniune a Anului Nou.

– Problema este că avocatul nostru este ocupat în instanță pe tot parcursul săptămânii. Sperăm că este posibil pentru a ajunge la o întâlnire în care este convenabil pentru toate părțile, a spus femeia.

Critica de respingere

Cap de CPS în Midtre Namdal, Kirsti Myrvang spune CPS nu va comenta în speță, în scopul de a proteja copilul.

– Ce crezi despre asta veți obține o invitație la ședință mijlocul vacanță, cu un preaviz de două zile?

– Termenele sunt foarte variabile. Uneori avem termene scurte, și, uneori, mai mult. Depinde de fiecare caz în parte, spune Myrvang. Ea spune modul în care bunăstarea copilului în general, este plin de speranta ca parintii vor aduce întâlnirile lor avocat, și respinge Copilului în Midtre Namdal nu au luat măsuri pentru a ajunge la o întâlnire cu părinții.

– Când cineva are un undersøkelsessak, avem trei luni pentru a face acest lucru. Faptul că în acest caz nu au reușit să ajungă la o întâlnire cu părinții în aceste luni, nu odihnindu-se pe protecția copilului, spune Myrvang.

În ceea ce privește teama părinților că CPS va lua copilul cât mai curând posibil, anunțul din cauza unei posibile copil în îngrijire, spune Myrvang că, atunci când serviciul de protecție a copilului începe ancheta este trimis cu un briefing generală în cazul în care părinții sunt informați cu privire la ceea ce ar putea fi rezultatul unei anchete. Acesta poate fi abandonat fără propunere de acțiune, propuneri de măsuri voluntare sau evaluare de ingrijire preluare dacă situația copilului așa justifică. Ea spune acest lucru se face în toate aspectele de examen.

 

5 Responses to Fugind de Barnevernet

  1. Maria Goron spune:

    „Se plânge barnevernetul că politia de frontiera nu-i ajuta si multi scapă în străinătate” Astia voiesc sa ii tina copiii in bunastare cu forta

    Apreciază

  2. cerchia mihail spune:

    As dori ca sa se revizuie traducerea acestui articol pentru o mai buna intelegere a postariilor

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: