Bunătăți de la bunica?… ca să-ți fure nepoțica

V.S. de la Vocea Evangheliei București a venit cu o idee (aici și aici) : să se boicoteze produsele firmelor norvegiene ce vând în România, în principiu Orkla Foods pentru a forța Barnevernet să returneze copiii.
Nu cred că e bine…încă, o să explic mai jos de ce.

Dar să vedem raționamentul:
De unde are Barnevernet bani?
De la guvernul Norvegiei.
Guvernul are bani din impozite de la firmele Norvegiene.
Una din firmele norvegiene este Orkla Foods.
Orkla Foods este în toată Europa, mai ales de est și în România.
N-ați auzit de ea? Poate vă amintiți:
orkla
De câte ori cumpărăm aceste produse, o parte din preț se duce la guvernul Norvegiei sub formă de taxe, taxe din care este plătit și Barnevernet.
Orkla are aproape 23 de fabrici în estul Europei:
orkla
Deci, cumpărând produse norvegiene, subvenționăm Barnevernet ca să aibă bani să fure copiii noștri.

Dacă au puțină minte în cap, cei de la Orkla ar trebui să-și oprească nebunia din țara lor, să preseze guvernul lor să restituie copiii Bodnariu, căci dacă se pornește un tăvălug al boicotului în tot estul Europei (unde Barnevernet și-a făcut de cap răpind copii ca căpcăunul satului), milioanele de Euro plătite pe reclama Orkla în ultimii ani s-au dus pe apa…Barnevernetului.

Reclamele Orkla sunt aici: (www.youtube.com/user/OrklaFoods/videos), 87 de reclame.
Realizarea și difuzarea acestor reclame în ultimii ani au însemnat sume cu 5-6 zerouri.

Culmea cinismului este că majoritatea reclamelor norvegienilor de la Orkla au ca ingredient dragostea dintre copii și bunici sau copii și părinți. În timp ce dați play la filmul de mai jos gândiți-vă ce este în sufletul părinților Bodnariu sau a bunicilor, care nu-și vor mai putea îmbrățișa niciodată copiii sau nepoții lor. Nu lăsați ca această durere să se estompeze. ”Plângeți cu cei ce plâng!”

Iată una din reclame:

Zice că: ”Don’t cry honey don’t cry!” Da’ poți să nu plângi?

Un sfat pentru firma Orkla: fiind firmă norvegiană să încerce urgent să-și învețe părinții (guvernul Norvegiei) să-și liniștească copilul nebun de acasă(Barnevernet), pentru că din pricina prostiei unui frate, pierde celălalt.

 Nu cred că e bine să înceapă un boicot neorganizat, fără informarea dinainte a firmei Orkla, firmă care nu are nici o vină și care plătește impozite și la statul român, și are și mulți angajați români. Dar probabil, cu mediatizare negativă sau fără, asocierea de imagine se va face și efectul ulterior nu va putea fi nici cuantificat, nici reparat.

Cred că ar trebui să se acorde un timp firmei Orkla să tragă sfori (tot este un război ar trasului de sfori, astea-s sforile bune) înainte de a se stârni un tsunami de antireclamă de neoprit, care ar putea duce la închiderea afacerii lor în zona Europei de est. Bănuiesc că șefii de la Orkla sunt atât de deștepți și nu subestimează puterea internetului, trăim într-o țară cu președintele ales pe Facebook.
Reclama construită în 10 ani cu TV-ul poate fi demolată în 10 zile cu Net-ul. Ei știu asta? Ar fi păcat, de aceea norvegienii să restituie copiii imediat părinților și fără condiții! N-ar fi rău înainte de Anul Nou, înainte de crăciun, oamenii au vreme de scris acum…au și ce.
Mesajul către Orkla și implicit către norvegienii care nu văd cât e de rău Barnevernetul trebuie să fie clar: nu trăiți în pustiu, aveți nevoie de vecini, purtați-vă frumos!

 

 

 

8 Responses to Bunătăți de la bunica?… ca să-ți fure nepoțica

 1. alexpop7620 spune:

  👍👍👍O idee bună.

  Apreciază

 2. vesteabună spune:

  Între timp am mai aflat că această idee au mai avut-o și alții, că s-au trimis scrisori la Orkla și nu au răspuns. De aceea cred că a fost utopie să cred că le pasă. Vor încerca să trateze problema prin ignorare.
  Iată o întrebare de etică creștină: boicotul e creștinesc?
  Eu cred că da.
  Astăzi am fost la o înmormântare în Maramureș și pe drum tot la asta m-am gândit.
  A murit o soră bătrână, știa 50 de Psalmi pe de rost, nu l-a boicotat pe David, a boicotat uitarea.
  Nu răspundeți cu ”Rău pentru rău”,…nici ”ocară pentru ocară” nu e valabil aici.
  A răpi copii nu e rău, e criminal, iar a nu cumpăra de la cineva, nu e o problemă, vor vinde la alții, probabil la Barnevernet.
  A nu cumpăra nu înseamnă a ocărî, ci a ocoli, e o diferență.
  ”Alexandru căldărarul mi-a făcut mult rău, ferește-te și tu de el.”
  Eventual, dacă ai nevoie de o căldare, ia de la alt căldărar.

  Apreciază

  • Ilie Toma spune:

   Excelenta idee. In primul rand ai optiumea de cumpara de la firme oneste, pt ca sunt asa de multe pe piata si ai posiv.de a alege. Nu as da banii mei unuia care mai tarziu poate sa se indrepte impotriva mea sau a altuia. Ex. cumpar numai internet care imi foloseste si unde sunt selectiv cu ceea ce urmaresc si am taiat cablul de mult timp. Nu-i ingras pe unii care deverseaza toare mizeriile din lume in casa mea. La fel si cu pestele norvegian sau margarina hidrogenata. Pe aceste si altele le pot inlocui cu prod. autohtone. Bunicii ns. de altfel au mancat mai sanatos fara sa cumpere prod. de import.
   Si cum spuneam la inceput, avem libertatea sa alegem prod. pe care-l dorim, de la firma cea mai buna s.a.m.d. Este tot un fel de boicot, dar indirect si ar trebui sfatuiti oamenii in sensul acesta. In final, nu ar trebui sa ne temem sa sustinem boicotul prod. norvegiene in mod fatis, intrucat si Barnevernet actioneaza fara rusine in cazurile in care a luat copiii de la parinti in mod abuziv.
   As merge mai departe cu boicotul. Intrucat sunt firme norvegiene in Romania, acestora le-as retrage licenta de functionare sau as refuza prelungirea vizelor pt. cetatenii norvegieni. As propune chiar si angajatilor comp. norvegiene sa-si dea demisia in semn de protest, stiind faptul ca o parte din banii lor merg la Barnevernet. Ar fi o multime de cai prin care sa-i aduci pe norvegieni cu piciorele pe pamant, nu ca sa-i insulti.

   Apreciază

   • vesteabună spune:

    Eu mă retrag și de la ce am zis.
    Orkla e relativ o companie mică, Wallenberg are 1/3 din PIB-ul Suediei.
    Nu sunt de vină ORKLA, iar să pedepsești Orkla pentru Norvegia e un fel ca a bate șaua să priceapă iapa. Când iapa e nesimțită, păcat de șa.
    Cetățenii norvegieni nu au nevoie de viză pentru România, apoi vezi că sunt și firme românești în Norvegia, nu doar emigranți. Faza că să-și dea demisia angajații ca protest e de meditat. Tu ce lucrezi? Tu ți-ai da demisia pentru vreo cauză? Ai făcut-o vreodată?

    Apreciază

 3. Noe spune:

  Pace! Stiti cumva, reteaua aceasta Barnevernet este extinsa si in Danemarca? In multe articole am vazut ca aduna bani de la guvernele nordice, dar nu stiu daca intra si Danemarca. De ororile din Norvegia stiam de mult. Se intampla si in Suedia. Dar ma intereseaza f mult daca in Danemarca sunt aceleasi riscuri …Multumesc

  Apreciază

 4. Flavius spune:

  Nu cred ca solutia este sa asteptam o firma sa repare un obicei prost perpetuat in mai multi ani, noi avem un tel care trebuie rezolvat cat mai repede si acela acei copii sa ajunga inapoi in familiile lor, daca aveam telul sa asteptam ca nu stiu ce firma, parlamentarii, presedintele sau oricine altcineva sa faca ceva atunci suntem o cauza pierduta deja. De aceea cred ca tarie ca trebuie boicotata orice firma norvegiana.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: