Orde Wingate

Când Dumnezeu își duce un plan la îndeplinire o face în moduri absolut neașteptate și cu neputință de anticipat de oamenii care nu-i cunosc modul de lucru și planul Său general.

Reîntoarcerea evreilor în țara lor și apoi cucerirea Ierusalimului la un moment profețit a fost un Plan ascuns de milenii care trebuia ”executat” la un moment fix.

Ne este greu să-i privim pe evrei ca ramurile tăiate ale măslinului cel vechi și să credem că a venit vremea să fie altoiți la loc de unde au fost tăiați. Dar dacă așa este scris, n-ar trebui să ne fie greu.

A fost un om, Orde Wingate, un ofițer britanic în anii 30 ai secolului trecut care cunoscând bine Biblia știa că ceea ce urmează în Planul Lui Dumnezeu este înființarea statului Israel și știind acel plan a lucrat în direcția aceea. Nu vreau să comentez metodele lui ci doar elanul pe care l-a insuflat coloniștilor evrei fără țară și uluirea lor în fața cunoștințelor lui geografice despre țara sfântă și a cunoștințelor lui din profeții.

Aceste convingeri ale lui Orde au dus la îndreptarea lucrurilor spre ceea ce știa că va să vină, …

Cu astfel de gânduri să citiți articolul despre Orde Wingate din cartea Făuritorii, o antologie de Michael Bar-Zohar, apărută la Editura Hasefer, despre întemeietorii statului modern Israel.

Cititorii mei mai mistici se vor întreba ce caută un articol despre un militar într-un blog creștin. Mi-e greu să cred că toți vor fi de acord, dar încerc o explicație: e o poruncă a lui Dumnezeu: ”priviți smochinul” și mai scrie ”și toți copacii”. Noi trăim acuma vremea când trebuie să privim smochinul (poporul Israel) cum înmugurește și i se frăgezește mlădița.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: