Sfârșitul veacurilor

Cel mai bun loc de meditat la sfârșitul vremurilor este aici:

auschwitz

 

E capătul liniei de la Auschwitz-Birkenau, am făcut poza în 10 noiembrie, în spatele meu erau crematoriile cu acele camere de gazare în care intrau odată sute de oameni. Pe această rampă s-a împlinit o parte a Scripturii. Pe aleea din dreapta veneau convoaiele de evrei de la selecție direct la gazare/crematorii. Ultimul drum pentru milioane de oameni.
Am dat o zi întreagă pentru vizitarea lagărelor, dar aici am stat mai mult.
Mă gândeam acolo, la acel capăt de linie, la Isaia 40: ”Mîngîiaţi, mîngîiaţi pe poporul Meu, zice Dumnezeul vostru. Vorbiţi bine Ierusalimului, şi strigaţi-i că robia lui s-a sfîrşit, că nelegiuirea lui este ispăşită; căci a primit din mâna Domnului de două ori cît toate păcatele lui.”

Odată
sub babilonieni.

A doua oară
sub romani, de fapt sub neamuri.

Noi trăim acum vremea neamurilor: ”Ierusalimul va fi călcat în picioare de neamuri, pînă se vor împlini vremurile neamurilor.” Luca 21
Acum după terminarea pedepsei și adunarea lor înapoi în țara lor e vremea sfârșitului unei perioade: perioada de 2300 de ani de la Alexandru cel mare (333 îH) la recucerirea Ierusalimului de către evrei (1967) s-a sfârșit la puțini ani după Auschwitz. Acum trăim vremea zăbovirii, smochinul a înmugurit și semnele verii sunt aproape.
”De aceea le voi răsplăti mai întâi îndoit nelegiuirea şi păcatul lor” Ieremia 16:18 iarăși scrie că îndoit, de două ori, două robii trebuie să se termine, cea babiloniană și cea a neamurilor (”călcat în picioare de neamuri”: romani, bizantini, otomani și englezi) până vor trece cei 2300 de ani de la Alexandru: cornul țapului de la apus.
Acești ani au trecut, nelegiuirea lui (Ierusalimului) este ispășită, trăim vremea sfârșitului.
Să-i îndemnăm pe semenii noștri să mediteze la aceste semne și să se apropie cu gândul de înțelegerea Planului veșnic aflat în Cuvântul lui Dumnezeu.
Să ne rugăm să nu ne prindă ațipirea prin înșelăciunea preocupărilor pământești și să nu ne pierdem mintea trează care să poate să cugete la aceste adevăruri.

O poezie a lui Dorz se potrivește aici: La capăt de milenii.

 

 

Anunțuri

One Response to Sfârșitul veacurilor

  1. vesteabună spune:

    Calendarul lui Dumnezeu: https://youtu.be/7JKBLMLep30
    Amir Tsarfati (lb engleză)

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: