Cum scoți otrava din ceai? (Despre relația toxică)

Ceaiul e dulce, și bun, și aromat?
ceai
Nu-ți vine să-l arunci.
Dar dacă e otrăvit?
Cam această imagine este folositoare pentru a înțelege pericolul unei relații toxice.
Dulceața cu otrava împreună. Lingușeala adăugată cu lingurița pe față și otrava adăugată cu pliculețul pe ascuns.
Articolul despre ”Relațiile toxice – o capcană din care poți ieși” e de pe un site ortodox, e scris de un psiholog cel mai probabil neevanghelic și se referă la relațiile de prietenie dintre tineri în vederea căsătoriei. Principiile sunt valabile însă și în relații cu unii ”frați” care ți se bagă în viață pe față, ca zahărul în ceai și te sapă în spate, ca otrava din ceaiul cel dulce. Și când te prinzi, te întreabă toți de ce nu-ți mai place ceaiul, trebuie să dai explicații, ești învinuit.

Răspunsul la întrebarea din titlu este că din păcate nu poți să scoți otrava din ceai.
Păcat de zahăr, zic mulți. De acord, dar e cea mai mică pierdere.

Citate:
”La începutul unei astfel de relaţii „toxice“, celălalt ar putea să te atragă prin faptul că îţi solicită mereu ajutorul, te ţine la curent cu toate reuşitele şi nereuşitele, trăirile şi planurile sale. Ai putea aprecia acest aspect ca fiind o dovadă de deschidere şi încredere, te-ai putea simţi valorizat/-ă prin faptul că ţi se acordă credit. Treptat, îţi vei da seama că atunci când, la rândul tău, ai nevoie de ajutor, partenerul „toxic“ este indisponibil afectiv. …”

”Un alt aspect ce poate fi întâlnit în relaţiile „toxice“ este faptul că partenerul are mereu tendinţa de a te încărca, în mod negativ, cu tensiunile şi conflictele sale interioare…..”

sursa

Anunțuri

One Response to Cum scoți otrava din ceai? (Despre relația toxică)

  1. vesteabună spune:

    Dacă nu poți să scoți zahărul din ceaiul de azi, poți să nu mai pui zahăr în ceaiul de mâine. Ceaiul fără zahăr, dacă e medicinal e la fel de sănătos, dacă ți-e frig te încălzește la fel și are marele avantaj că în ceaiul fără zahăr nu se poate pune otravă, i s-ar simți gustul. Oricum e un motiv în plus să-l evităm, zahărul ucide oricum și singur: http://www.descopera.ro/stiinta/9501212-zaharul-toxina-care-ne-poate-ucide
    Lingușitoria de orice formă are gust bun, dar ucide prin marea capacitate de mascare a gustului otrăvurilor.
    ”…prin vorbiri dulci şi amãgitoare, ei înşalã inimile celor lesne crezãtori.” Romani 16:18

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s