Hoții fură idoli de la alți hoți

Am o viroză care mă ține inactiv și fără vlagă ca o varză fiartă.
Dar alaltăseară mi-am revenit puțin fără medicamente când am citit știrea cu preoții ce au furat moaște în Grecia.
Hoții fură, nimic neobișnuit.
Doar că ei nu-și zic hoți, ci  susțin despre ei că au tot feluri de haruri magice, un fel de puteri supranaturale de preot. Altă hoție, mai mare, asta cu harurile, nu cunoaște granițe confesionale, toți clericii o pretind..
Mulți îi cred.
Probabil așa se cred și acei pelerini, din moment ce au vrut să-și ”încarce bateriile” cu o relicvă bună de adus alți arginți.
Dar i-au prins.

Nu sunt primii hoți de idoli, Biblia ne mai relatează cel puțin două cazuri:

1.Rahela, care a furat idolii tatălui său Laban și i-a ascuns sub samarul cămilei, apoi la control s-a scuzat că nu poate să se ridice.

2.Mica din muntele lui Efraim (vezi Judecători 17 și 18), care a pățit-o chiar mai rău decât călugării greci, daniții i-au furat obiectele idolatre cu tot cu preotul-levit angajat.

Așa că: nimic nou sub soare, călugării greci ar trebui să se bucure că nu le-a fost sechestrat și vre-un călugăraș mai naiv, n-ar fi fost de mirare.

Cazul din Grecia seamănă cu cel din Judecători, niște hoți fură de la alți hoți. Scandalul ar fi putut fi o mică crăpătură în perdeaua care acoperă o industrie de multe milioane de euro și de suflete robite, dar nu va fi așa.
Deja se mușamalizează la greu.
Urmăresc evoluția știrii și văd cum se așterne ceața, contradicții anume create pentru a crea incertitudine și pentru a mușamaliza cazul.

Oamenii au nevoie de preoți, de magie (maghia=drojdie(gr)) de tot felul de puteri ascunse în oameni sau ritualuri, numai și numai să nu-și folosească logica simplă, care ar trebui să-i ducă la credință, la Cuvânt.

Despre altfel de tâlhari aici.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s