Munții lui Israel care multă vreme fuseseră pustii

Avem o prietenă de familie, misionară americană, care toată ziua aduce vorba despre Ezechiel 38 și 39. Am evitat discuția pentru că întotdeauna am văzut ca fiind riscant să aplici o profeție la un eveniment mărunt contemporan și apoi să treacă evenimentul și să fi socotit mincinos. Plus pierderea de vreme că te-ai tot gândit la asta și n-a fost.

Dar totuși, după evenimnetele din ultimul an, a citi Ezechiel 38 și 39 și a nu vedea coincidențele ar fi la fel de riscant. Cea mai mare împlinire: –munții care multă vreme fuseseră pustii, ne vorbește despre țara lui Israel repopulată.

Celelalte piese puneți-le voi!

”Iată, am necaz pe tine, Gog, domnul Roşului, Meşecului şi Tubalului!

Te voi tîrî, şi-ţi voi pune un cîrlig în fălci; te voi scoate, pe tine şi toată oastea ta, cai şi călăreţi, toţi îmbrăcaţi în chip chip strălucit, ceată mare de popor, care poartă scut şi pavăză, şi cari toţi mînuiesc sabia;

împreună cu ei voi scoate pe cei din Persia, Etiopia şi Put, toţi cu scut şi coif:

Gomerul cu toate oştile lui, ţara Togarmei, din fundul miază-noaptei, cu toate oştile sale, popoare multe împreună cu tine!

Pregăteşte-te dar, fii gata, tu, şi toată mulţimea adunată în jurul tău! Fii căpetenia lor!

După multe zile, vei fi în fruntea lor; în vremea de apoi, vei merge împotriva ţării, ai cărei locuitori, scăpaţi de sabie, vor fi strînşi dintre mai multe popoare pe munţii lui Israel cari multă vreme fuseseră pustii; dar, fiind scoşi din mijlocul popoarelor, vor fi liniştiţi în locuinţele lor.

Iar tu te vei sui, vei înainta ca o furtună, vei fi ca un nor negru care va acoperi ţara, tu cu toate oştile tale, şi multe popoare cu tine.”

Despre distrugerea prin intervenție divină directă a acestor alianțe scrie mai jos: un mare cutremur(toate zidurile vor cădea), o mare grindină, ciumă și lupte interne. Parcă recitim Vechiul Testament.

O postare discretă cu detalii spune cam același lucru: Gog se poziționează!

De aici (Ezechiel 38) am vorbit azi în adunare și voi pune înregistrarea cum găsesc timp.

7 Responses to Munții lui Israel care multă vreme fuseseră pustii

 1. alexpop7620 spune:

  Dacă Rusia=Gog (și așa se pare că este) atunci toate piesele s-au cam aranjat deja. Și, interesant, capitolul 37 descriere refacerea Israelului ca națiune așa cum o cunoaștem astăzi, iar capitolul 40 deja schimbă total scena. Totodată, comparați capitolele 38 și 39 cu Daniel 11: 40La vremea sfârşitului, împăratul de la miazăzi se va împunge cu el. Şi împăratul de la miazănoapte se va năpusti ca o furtună peste el, cu care şi călăreţi, şi cu multe corăbii; va înainta asupra ţărilor lui, se va revărsa ca un râu şi le va îneca. 41Va intra şi în ţara cea minunată, şi zeci de mii vor cădea. Dar Edomul, Moabul, şi fruntaşii copiilor lui Amon vor scăpa din mâna lui. 42Îşi va întinde mâna peste felurite ţări, şi nici ţara Egiptului nu va scăpa. 43Ci se va face stăpân pe vistieriile de aur şi de argint, şi pe toate lucrurile scumpe ale Egiptului. Libienii şi Etiopienii vor veni în alai după el. 44Dar nişte zvonuri, venite de la răsărit şi de la miazănoapte, îl vor înspăimânta, şi atunci va porni cu o mare mânie, ca să prăpădească şi să nimicească cu desăvârşire pe mulţi. 45Îşi va întinde corturile palatului său între mare şi muntele cel slăvit şi sfânt. Apoi îşi va ajunge sfârşitul, şi nimeni nu-i va fi într-ajutor.

  Observați amănuntele identice: aceeași actori, vremea sfârșitului, etc.

  Apreciază

  • vesteabună spune:

   Aşa se pare. Mulțimea de refugiați pare însă a avea de-a face cu strângerea din toate țările. Vezi Ieremia 16:16.

   Apreciază

   • alexpop7620 spune:

    Se poate, am citit postarea Dvs. cu vânătorii și pescarii. Chiar ieri citeam despre evreii din România, de la câteva sute de mii în urmă cu o sută de ani, la ultimul recensământ mai erau vreo șapte mii.
    Cineva a fost întrebat odată: „De ce crezi că există Dumnezeu, ce dovadă ai? ” Răspunsul a fost unul ciudat de scurt: „Existența Statului Israel!”

    Apreciază

    • vesteabună spune:

     Frumos răspunsul, dar cam fără efect pentru cine nu a citit profețiile și nu a meditat la istoria antică. Desigur, nu toți suntem istorici și cineva ar putea spune că are dreptul să nu știe.
     Dreptul de fi prost este un drept al omului, dar nu se potrivește deloc atunci cu invocarea dreptului de a beneficia de drepturi. Deci logic, omul este obligat să aibă discernământ, obligația de analiza, de a ști istorie de exemplu.
     Iar dacă citești istorie, dacă privești și ”asculți” pietrele, vezi ca obligat cum istoria antică a crescut ca un mucegai pe un trunchi pe istoria biblică, noi toți suntem urmașii lui Noe.
     Cât privește miracolul poporului israel, a nu vrea să-l vezi, e la fel ca a nu vrea să vezi potopul, o stare de a vrea să fi nătâng, de fapt o împlinire a lui ”înadins se fac că nu știu!”
     Deci chestiunea este mai mult de de conștiință sensibilă la istorie, căci cu un cuget bun repede ajungi la concluzii juste. Fără cuget bun, orice om rămâne în spațiul confortabil pentru el al ignoranței.

     Apreciat de 1 persoană

     • alexpop7620 spune:

      Până la urmă asta-i cheia: „Înadins se fac ca nu știu…”. Petru vorbea (și) profetic, pentru oamenii secolului 21, care oricum nu se pot dezvinovăți. Știința , în cea mai mare parte, arheologia, și altele sunt vocea lui Dumnezeu, însă oamenii…înadins se fac că nu…, dar le scapă faptul că Dumnezeu nu s-a lăsat fără mărturie.

      Apreciază

 2. vesteabună spune:

  Ia ascultați ce zice băiatul ăsta aici: https://youtu.be/wWfK7T3PrHo E un creștin evreu (Amir Tsarfati) care citește Biblie fără ochelari.

  Apreciază

 3. vesteabună spune:

  ”Să nu-i lași pe alții să-ți șteargă povestea”, viața unei familii de evrei pe Muntele Măslinilor:

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: