Ca un măgar sălbatic (11) … despre urmașii lui Ismael

Toți comentatorii (ex. 1, 2, 3, 4 si alții) sunt de acord că genealogic din Ismael se trag arabii și spițele lor de neam.

Să citim profeția despre Ismael: ”Îngerul Domnului i-a zis: „Iată, acum eşti însărcinată şi vei naşte un fiu căruia îi vei pune numele Ismael; căci Domnul a auzit mâhnirea ta. El va fi ca un măgar sălbatic printre oameni; mâna lui va fi împotriva tuturor oamenilor, şi mâna tuturor oamenilor va fi împotriva lui; şi va locui în faţa tuturor fraţilor lui.” (Geneza 16:11-12)

Această profeție o vedem împlinită astăzi sub ochii noștri, nu trebuie cine știe ce perspicacitate teologică sau abilitate de istoric ca să asociezi în minte profeția scrisă cu faptele ce se transmit zi de zi la știri. Urmașii lui Ismael sunt porniți împotriva întregii lumi, vor să instaureze dictatura lor sălbatică bazată pe anarhie și pe niște principii absurde asupra tuturor oamenilor.

Sălbăticirea este un simbol biblic al îndepărtării de Dumnezeu, domesticirea fiind un simbol al înfrânării, ascultării și supunerii fați de Creator.

Ceea ce vedem astăzi, această creștere a războaielor bazate pe teologia islamică, nu este decât o împlinire a Cuvântului spus de Dumnezeu lui Avraam.

Și totuși sunt mulți credincioși printre arabi, așa este scris: ”din orice neam”. Pentru ei este cu atât mai greu cu cât, dacă pentru noi ca români e valabil ceea ce minți înguste au decretat: român=ortodox, pentru ei arab=musulman și e evident că situația lor e mult mai grea. O adevărată curățire a cugetului curăță și orice rămășițe de discurs xenofob (de ură față de străini).

Trebuie să căutăm în Scripturi pentru a ne afla corect atât locul pe graficul de timp al istoriei cât și poziția cugetului nostru în fața Tatălui care aduce la îndeplinire până la detaliu toate promisiunile Cuvântului Său.

Trebuie să respingem ca și copilării nătânge orice filosofii care explică altfel istoria și mersul actual al lumii, altfel decât după Cuvântul lui Dumnezeu.

Orice potrivire care o găsim între ceea ce este scris și știrile ce se transmit zi de zi (și găsim în fiecare zi dacă cunoaștem Scriptura) ar trebui să ne cerceteze cugetul spre pocăință și spre o și mai bună cunoaștere a acestor promisiuni, spre o și mai serioasă pocăință. Căci doar știind aceste lucruri ”ce fel de oameni ar trebui să fim noi”?

Cred că am terminat cu ”măgăriile”,  deși dacă mai am vreo inspirație o să mai adaug. Orice parte a creației este un mesaj, o pildă de înțeles, un pod spre o înțelepciune dată ”în lucrurile făcute de El” spre a fi înțeleasă în toată diversitatea ei. Chiar și smeritul măgar.

Închei cu o cântare a fratelui Niculiță:

”Măgaru-i socotit nătâng
la vietăți cel mai din urmă,
poverile pe el se strâng
și singuratic stă în turmă.

Deși-i privit ca un mișel
și-i umilit adânc de soarte
Isus a-ncălecat pe el
ca spre Ierusalim să-l poarte.

Mântuitorul Cel Smerit
alege suflete smerite
să-L poarte până la sfârșit
prin lumile nemântuite.”

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s