Adevărul financiar: Arsenie Boca, o afacere de 15 milioane de Euro/an

ochiulScrie aici la articol, nu inventez eu.
Adică, cu matematica, cu finanțele nu te pui. Dacă o opinie poate fi contrazisă, chiar negată, matematica e de neschimbat. La fel finanțele, la fel analizele financiare.

Cum stătea treaba: au văzut popii că la Parascheva, la Iași ies bani.
În vestul țării nu era nici o Parascheva, nici o sursă de bani adică.
Ia să facă ei una, s-o prepare…și au construit o legendă: că lacrima din icoană. E foarte ușor și natural: când se umple biserica rece de oameni calzi (la propriu), lăcrimează și ochiul stâng și cel drept și toată icoana și pereții bisericii șiroaie de condens curat ca ”lacrima lui Boca”.
Iar de aici până la pelerinaj e doar un pas mediatic și curge puhoiul.
Unii numesc asta turism religios, eu numesc asta a face din evlavie un izvor de câștig.

Citate din articol:
”….Considerat de ucenicii săi unul dintre cei mai mari duhovnici ai secolului XX, la mormântul său vin să se roage în fiecare an peste 800.000 de pelerini, care plătesc, în medie, peste 100 de lei pentru o excursie de două zile…..La acest nivel, încasările pentru zece luni pline din an se ridică la peste 15 milioane de euro, bani care intră în buzunarele firmelor organizatoare de pelerinaje şi a hotelierilor din zona Hunedoara – Prislop. Din informaţiile care sunt disponibile pe paginile de internet ale celor care transportă pelerini, atât la mormântul părintelui, cât şi la alte obiective religioase de pe traseu, o excursie de două zile, cu transport şi cazare, costă între 60 şi 180 de lei, în funcţie de distanţă, dar şi de locul de plecare.

Unul dintre organizatorii de astfel de excursii spune că într-un weekend obişnuit se pot înregistra în jur de 10.000 de pelerini, însă dacă sfârşitul de săptămână coincide cu o sărbătoare religioasă importantă, numărul celor care vin să se închine la mormântul lui Arsenie Boca poate să depăşească şi 80.000 de persoane în două zile, media lunară estimată. Numai în minivacanța de 1 mai, scria Mediafax, aproximativ 95.000 de credincioşi s-au rugat la mormântul părintelui. Pentru comparație, în perioada Postului Mare, afluxul maxim a fost de peste 35.000 de pelerini.

De altfel, spun organizatorii de pelerinaje, peste 40 de autocare cu credincioşi ajung la Mânăstirea Prislop la fiecare sfârşit de săptămână. Lor li se adaugă alte câteva mii de oameni care vin cu mijloace de transport proprii. În aceste condiții, cozile formate de pelerini depșesc un kilometru, în condiţiile în care curtea bisericii poate găzdui cel mult 700 de oameni.”

Tot acest Babilon religios va fi distrus la arătarea Domnului Isus din cer. Va fi o paralizie, ca și negustorul prins cu falsul, o scoatere din uz, citiți Apocalipsa 18. Timpul este aproape, smochinul(Statul Israel) a frăgezit.

Am aflat de un cunoscut care are o cabană, că nu merge, că nu sunt turiști în zonă. L-am trimis la articol să vadă că trebuie inventat un sfânt în zonă, o minune ceva și sunt turiști. Vai de ea lume, bieți amăgiți!
Unii se supără, alții se înfurie, dar eu le spun frumos și mă bucur că le spun, că le scriu.
Că din când în când câte unul se întoarce la Dumnezeu și dacă nu-i spun acuma, mă va certa atunci că de ce nu i-am spus. Spuneți-le și voi, că răbdare aveți, că de nu aveați nici nu citeați până la capăt.

One Response to Adevărul financiar: Arsenie Boca, o afacere de 15 milioane de Euro/an

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: