O îndoială vicleană și distrugătoare

”Satan…a păcălit-o pe Eva cu o jumătate de adevăr.
Este așa de ușor răstălmăcești vorbele cuiva și să le subminezi onestitatea.
…..un bun învățător biblic și un creștin devotat cu o lucrare roditoare poate fi distrus sistematic de anumiți oameni din adunare care încep să strecoare îndoieli în legătură cu ceea ce predică sau cu motivele pentru care o face. Atunci unii încep să fie convinși că le predică lor personal sau că există înțelesuri ascunse în predicile lui. Nu trece mult timp și s-au creat suficiente îndoieli, astfel că mulți nu-l mai susțin, iar el e forțat fie să se mute, fie să plece din lucrare – și toate acestea din cauza îndoielii: o îndoială vicleană și necruțătoare.”
Ken Ham, Cartea Geneza și decăderea națiunilor, Ed Agape, pag 13.

Am citat acest pasaj pentru că am fost martor de-a lungul vieții la distrugeri de caractere de oameni aleși și la formare de biografii coafate ale unor fățarnici, totul cu scopul de a înșela mase. Și ce ușor se pot păcăli masele.
Chiar apostolul se temea: ”Dar mă tem ca, după cum şarpele a amăgit pe Eva cu şiretlicul lui, tot aşa şi gândurile voastre să nu se strice de la curăţia şi credincioşia care este faţă de Hristos.” 2 Corinteni 11:3
Sau cum spune cântarea: ”Nu lăsa-ndoiala ca să-şi facă cuib în taina sufletului tău,
ci priveşte-n sus şi fă să tacă toate glasurile celui rău!”(Când în poarta vieții tale bate)

Primul pas al vrășmașului este semănarea îndoielii, o întrebare aparent onestă: ”oare a zis?”

Vedem acestă durere a înșelării oamenilor unii față de alții și o trăim, ca să putem înțege și să trăim intensitatea mult mai adevăratei dureri a înșelării copiilor Tatălui de către vrășmașul său. Aproape că n-ai ce face în fața înșelătoriei, n-o poți dovedi, te frângi și te doare, când vezi cum cel înșelat se bucură de nimicurile cu care este vrăjit ca un ”copil” ce începe să asculte, să facă voia și chiar să slujească de rob vrășmașului tatălui, înșelătorului. Această durere trăită la orice nivel face bine sufletului, durerea crează atitudine, iar în orice luptă atitudinea, poziția sunt primele condiții de a învinge.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: