O conspirație a căpeteniilor (2)

Am mai scris pe blog (aici și aici) din versetul 25, capitolul 22 din Ezechiel: ”Este o uneltire a profeţilor[−] Sau „a căpeteniilor lui în mijlocul lui, ca un leu care răcneşte sfâşiind prada; ei devorează suflete, iau bogăţii şi lucruri de preţ, înmulţesc văduvele lui în mijlocul lui.”

Întâmplări și stări din vechiul Israel lăsate de Domnul ca lecții și învățături pentru noi.

Azi am vorbit în adunare despre contradicția aparentă dintre a nu te împotrivi sau a te împotrivi: ce atitudine adopți?
La Matei 5 scrie să nu te împotrivești celui ce-ți face rău, la 1 Petru scrie să te împotrivești diavolului tare în credință. Și este adusă această imagine din Ezechiel, imaginea uneltirii, a conspirației: un leu care răcnește în timp ce sfâșie prada.

O astfel de imagine:

Călătoream săptămâna trecută prin Maramureșul plin de turle și de troițe, de mănăstiri și de biserici. (Uneltele păstorului nebun. Căci Dumnezeul cel viu nu are nimic de-a face cu aceste planuri mișelești de învăluire a sufletelor) Multe nunți, plin de mașini ”tari” împodobite în fața prea-multelor biserici, biserici cu fațade fastuoase, popi grași, case ”nealcoșe” cu garduri ”mândre” și oameni ținuți robi în aceste plase de obiceiuri din care nu pot ieși. La Strâmtura, aproape de Sighet,  mi-am amintit (și parcă vedeam umplând acea frumoasă vale), de convoiul de 10-12000 de robi smulși din casele lor și duși de tătari în 1717, pe valea Izei în sus, la ultima lor invazie în Transilvania. Ce vaiete, ucideri și mizerie sufletească în acele hoarde de oameni înlănțuiți și mânați ca animalele. Istoria spune că la Strâmtura s-a încercat eliberarea lor, dar tătarii au fost mai tari. Abia la Borșa tătarii au fost înfrânți după 2 zile.

Meditând, nu vedeam nici o diferență între acele cete de oameni legați în lanțurile vitelor lor și cetele de oameni amăgiți de căpeteniile lor religioase în care se încred, legați în lanțurile sufletelor lor, biciuiți de obiceiurile impuse de cei ce le mănâncă munca. Mai rău decât tot este ținerea oamenilor departe de adevărata înțelepciune a tâlcului Cuvântului lui Dumnezeu. Și am înțeles apoi din Cuvânt că acest lucru este o conspirație, o uneltire, nu este un război pe față.

Cel mai greu este să lupți cu o conspirație, cu o uneltire. Nu te crede nimeni, nu găsești aliați, inamicul nu este văzut. Toți te cred țignit, ca pe unul care lovește în vânt. Un vrășmaș pe față este văzut, lupta cu el este înțeleasă, unul ascuns este protejat.

Stăpânirea păcatului este garantată de dominarea religioasă, mai ales de dominarea clericală, atât de ușor învăluitoare. Este o uneltire a profeților( a căpeteniilor) pentru stăpânirea sufletelor.

Ei fac mai multe lucruri:
dau târcoale prăzii, dacă cineva vrea să scape de ei sau nu este prins încă, acel sau acei cineva sunt supuși acestei conspirații, pentru a fi prinși.
răcnesc, fac gălăgie, intimidează, spectacolul religios este plin de tam-tam, dar scopul lor este că
mănâncă, sfâșie prada
măresc numărul văduvelor, adică ucid bărbații pentru ca apoi să ”mănânce casele văduvelor” mult mai ușor (spunea cineva că sursa averii celei mai mari corporații religioase din lume: Biserica catolică sunt văduvele)
înghit (devorează) suflete
pun mâna pe bogății și pe lucruri scumpe (”ați făcut din evanghelia mea o meserie”)

Pentru ca această industrie religioasă să prospere, ei au nevoie de o apărare, nu pe față, ci pe ascuns, de o uneltire permanentă, de o conspirație întreținută. Aceasta este religia, sistemul religios: o conspirație pentru prinderea sufletelor, ca un leu care răcnește.

Ei bine, după ce această imagine este făcută vie minții noastre, tabloul este intors cu fața la perete și pe dos tăcutul și zâmbitorul popă, plin de zâmbete false este văzut ca un leu răcnind, sponsorizările cerute pentru ”sfânta biserică” sunt pusul mâinii pe bogății iar marele tam-tam și slujbele mediatizate sunt urletele, răcnetele lor.

Acestui vrăjmaș mascat perfect în oblăduitor sufletesc ni se cere să ne împotrivim, chiar dacă toată uneltirea lui este ascunsă și împotrivirea față de ele pare celor din jurul nostru o nebunie. Conspirația cuprinde cele mai tăinuite metode ale războiului ascuns: intriga, defăimarea, discreditarea, izolarea, compromiterea, etc. Ei bine, cu astfel de vrăjmași avem de luptat, duhuri ale răutății furișate printre și în chiar sufletele cerești ale celor chemați.

M-a întrebat un frate ”ce sunt locurile cerești?”. Pe scurt sunt ”cei cerești”, cei care cred cuvântul vorbit din ceruri, tainele și tâlcul cuvântului vorbit de pe pământ. Dar poate subiectul e vrednic de o postare.

Mărit să fie Domnul!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s