Există o conspirație?

Am călătorit joi în mașină cu un frate olandez mai în vârstă. Îl știam un bun și vivace cercetător al Scripturii așa că schimbam cu plăcere subiectele.

Discutând, tot făcea aluzii la politică, la masonerie, la teoria conspirației. I-am spus că nu știu ce sunt masonii. Mi-a explicat pe scurt. L-am întrebat: ”crezi în teoria conspirației?”
”Da” mi-a răspuns instant.
”Bine, bine” dar cum o dovedești, ai probe sau doar speculații?

”Psalmul 2”, mi-a răspuns promt.

Și a început să citeze din memorie: ” Pentruce se întărîtă neamurile şi pentruce cugetă popoarele lucruri deşerte? Împăraţii pămîntului se răscoală, şi domnitorii se sfătuiesc împreună împotriva Domnului şi împotriva Unsului Său, zicînd:„Să le rupem legăturile şi să scăpăm de lanţurile lor!“

Mi-am amintit felul cum e citat acest text în Fapte 4: ”În adevăr, împotriva Robului Tău celui sfînt, Isus, pe care L-ai uns Tu, s-au însoţit în cetatea aceasta Irod şi Pilat din Pont cu Neamurile şi cu noroadele lui Israel” ….sau la prinderea lui Isus a fost tot o conspirație:” Atunci preotii cei mai de seama, carturarii si batranii norodului s-au strans in curtea marelui preot care se numea Caiafa; si s-au sfatuit impreuna, cum sa prinda pe Isus cu viclesug, si sa-L omoare.”

M-am gândit mai apoi la prefăcătoria celor ce se prefăceau neprihăniți ca să-l atragă la discuții ca să-l poată acuza:”Au început să pîndească pe Isus; şi au trimes nişte iscoditori, cari se prefăceau că sînt neprihăniţi, ca să-L prindă cu vorba şi să-L dea pe mîna stăpînirii şi pe mîna puterii dregătorului.” Luca 20:20  Parcă e la fel și azi.

Da, există o conspirație a oamenilor împotriva lui Dumnezeu în toată filosofia ce le conduce mințile. Ateismul promovat în politică și educație are de-a face cu acel vechi of al oamenilor: ”să Le rupem legăturile (cu Dumnezeu, de Dumnezeu) și să scăpăm de lanțurile lor (lanțurile cugetului, a legăturilor de credință).

Toate formele de conspirație se trag din această veche conspirație descrisă în Psalmul 2.

”Și ce putem face?” l-am întrebat.

A citat sfârșitul Psalmului 2: ”Acum dar, împăraţi, purtaţi-vă cu înţelepciune! Luaţi învăţătură, judecătorii pămîntului! Slujiţi Domnului cu frică, și bucuraţi-vă, tremurînd. Daţi cinste Fiului, ca să nu Se mînie, și să nu pieriţi pe calea voastră, căci mînia Lui este gata să se aprindă! Ferice de toţi cîţi se încred în El!”

Conspirațiile mici la care cădem victime sunt bucățele din conspirația mare, dar ” Celce şade în ceruri rîde, Domnul Îşi bate joc de ei.  Apoi, în mînia Lui, le vorbeşte, şi-i îngrozeşte cu urgia Sa….”

Legăturile credinței și lanțurile cugetului de care vor să scape cei ce conspiră planurile atee,noi să le vestim și să ”legăm” bine cu ele mințile oamenilor, să le legăm de cer și de Cuvânt, să dăm cinste Fiului căruia i-a fost dată judecata așa cum David i-a dat-o lui Solomon. E o poziție ciudată să vestești tocmai Vestea de care alții vor să scape, conspiră să scape. Iar când vestești această veste, ei conspiră să scape și de tine.

Este un drum al gândului ce purcede spre Dumnezeu, prin câmpia nepăsării copilăriei, printre colinele conștiinței trezite și ale luptei cugetului, prin munții împotrivirii față de Dumnezeu și ai dorinței independenței și ruperii legăturilor, prin prăpastiile groazei de El și de urgia Lui și apoi sus pe Stânca Împăcării și a credinței.

Fă tot acest drum!

Anunțuri

2 Responses to Există o conspirație?

  1. necesar spune:

    […] Marit sa fie domnul bolii…[…]

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s