Dacă nu se convertesc!

M-am reîntors dintr-o călătorie și voiam să încep să postez una-alta: impresii, gânduri, oameni, întâmplări.

O știre de azi mi-a amintit de versetul: ”Aduceţi-vă aminte de cei ce sunt în lanţuri, ca şi cum aţi fi şi voi legaţi cu ei; de cei chinuiţi, ca unii care şi voi sunteţi în trup” Evrei 13:3
(Am mai scris despre aducerea aminte.)

Fundamentaliștii islamiști au mai ucis două grupuri de creștini.

isis_4-465x390
Acești creștini puteau să scape dacă la întrebarea ucigașilor ar fi răspuns că vor să se convertească la islam. Tuturor li s-a oferit această ”scăpare” și toți cei din aceste poze au refuzat-o. Articolele din presa engleză adaugă acest ”amănunt”: că sunt uciși pentru că nu se convertesc (la islam).

Nu e vorba de a fi mai tare într-o luptă cu arme și tranșee, ci de a fi tare să nu rostești câteva cuvinte: lepădarea de Cristos.

Priviti-i pe acești creștini ca martiri, ei au fost mai tari în fața morții decât suntem noi deseori în fața telecomenzii sau a mouse-ului.

Ca creștini poate judecăm: ”sigur nu-s din secta noastră”, nu-s penticostali, baptiști sau mai știu eu ce carismatici sau dizidenți mă citiți. Ne pasă? (Citiți povestea!)

Ce putem face? Să facem proteste, mitinguri? Nu sugerez. Să ne gândim la cei chinuiți însă, da. Cei ce au fost uciși vor învia cu certitudine, vor fi înviați de Cel al cărui Nume nu L-au trădat pentru câțiva ani de viață în plus. Despre acești martiri se poate spune cum s-a scris evreilor: ” ….unii, ca să dobîndească o înviere mai bună, n-au vrut să primească izbăvirea, care li se dădea, şi au fost chinuiţi.” Evrei 11:35

Trupul nostru ne este o închisoare a cărei strâmtime n-o observăm în anii tinereții, dar pe măsură ce îmbătrânește ne strânge ca într-o haină zi de zi tot mai mică.

Să luăm și din această știre un îndemn de a ne smeri gândul spre cele ale suferinței și răbdării, spre exemplele profeților și spre gândul lui Cristos!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: