Oaia carismatică

Oaia carismatică e un soi de oaie mai ciudat.
Unii zic că e soi nou, dar bătrânii dau din cap și spun că ”…nu este nimic nou sub soare. Dacă este vreun lucru despre care s-ar putea spune: „Iată ceva nou!”, demult lucrul acela era şi în veacurile dinaintea noastră.”
Oaia asta e așa de ciudată că unii zic că nici n-ar fi oaie.

Să nu aștepți lapte de la oaia carismatică, deși ar fi de așteptat, trăiește în turme mari.
Să nu vrei lână și să nu crezi că vei vedea o oaie carismatică tunsă, oile carismatice sunt întotdeauna cu lână bogată, pentru ele. Toată lumea știe că oile tunse sunt urâte, parcă nici nu-s oi.
Oaia carismatică nu fată miei…e o poveste cu felul cum se înmulțesc acest soi de oi.

Oaia carismatică nu dă lapte, nu dă lână, nu dă miei.
Oaie carismatică cântă.
E renumită pentru concerte și spectacole.
Oaia carismatică se roagă: mult și în public. Mai puțin în cămăruță.
Chiar dacă nu raportează producție de lână, miei și lapte, în schimb oaia carismatică e renumită pentru behăiturile puternice în rugăciuni cu toată turma. Sunt impresionante!
Celelalte oi, de celelalte soiuri au plecat demult capetele cu rușine la acest aspect. Unele turme de alte soiuri au început timid să behăie ca oile carismatice. Să se roage în comun pe grupulețe, nu pe rând, cum a lăsat Păstorul, ca ”celălalt să fie zidit”.

De la Iacov încoace toate oile din turma Domnului sunt pestrițe. Oaia carismatică nu. Oaia carismatică are o singură culoare, cel mai adesea alb strălucitor, un alb argintiu, parcă e gri, o culoare angelică, parcă e lumină.

Există o legătură între lupi și oile carismatice. Lupii iubesc oile carismatice. Din blănurile lor își croiesc cele mai bune blănuri de camuflaj. Sub blănuri de oi carismatice, toți lupii sunt mult mai crezuți. Blănurile de oi carismatice sunt mult mai bune decât blănurile de oi obișnuite. Gri-ul acela deschis e luminos, e orbitor. Toți mieii deschid toate ușile la vederea acestei blănuri.

Chiar turmele de oi carismatice, privite de la distanță parcă-s haite după culoare. De aceea aceste blănuri le plac lupilor, micile imperfecțiuni de croi trec neobservate. De multe ori primesc blănuri prin donație.

Lupii îmbrăcați în blănuri de oi normale au început să-și schimbe blănurile. Garderoba carismatică atrage mai multe oi adevărate, îndeosebi miei tineri și creduli. Dar fragezi!

Mai sunt și conflicte: Cine n-a auzit de oaia cu trei miei? N-ați auzit?

Cel mic a scăpat că a fost mai puțin credul. Ceilalți au fost mâncați de lup.

Ce i-a trebuit și la oaia aia să trăiască singură, fără turmă?

Unii zic că a fost capra cu trei iezi? Parcă așa era.

De fapt, dacă mă gândesc bine, oaia carismatică e capră.

lup

Lasă un comentariu