Pescari și vânători

1.Țin aceste gânduri în minte de 3-4 zile.
Să le scriu, să nu le scriu?

Sunt înțelegeri ale profețiilor cu referire la zilele noastre, subiect grabnic de combătut, mai ales de  către cei ce au alte planuri, nu așteptarea  revenirii Domnului.

2.Eu cred că noi trăim în acești ani vremurile despre care a scris Ieremia în cap 16: 14-15-16
De aceea iată, vin zile, zice Domnul, cînd nu se va mai zice: «Viu este Domnul, care a scos din ţara Egiptului pe copiii lui Israel!» Ci se va zice: «Viu este Domnul, care a scos pe copiii lui Israel din ţara de la miază-noapte şi din toate ţările unde-i izgonise!» Căci îi voi aduce înapoi în ţara lor, pe care o dădusem părinţilor lor.
Reîntoarcerea evreilor în țara lor a fost profețită și noi trăim această realitate, nemaivăzută de aproape 2000 de ani.

3.Cum face Dumnezeu această strângere, această întoarcere, pentru că nu toți evreii vor să plece.
Am scris mai demult de ce înțeleg eu că a adus Dumnezeu comunismul peste Estul Europei: ca poporul Său pământesc să se întoarcă acasă, în Israel. Am început să înțeleg și de ce este război în sudul Ucrainei, am scris de ce. Nu am înțeles atunci cum îi va scoate Dumnezeu pe evrei din vestul Europei, unde se simt atât de bine. Acum înțeleg, e evident, am găsit și cel puțin un text în Scriptură care explică cum.

4. Ieremia 16:16 „Iată, trimet o mulţime de pescari, zice Domnul, şi-i vor pescui; şi după aceea, voi trimete o mulţime de vînători, şi-i vor vîna pe toţi munţii şi pe toate dealurile, şi în crăpăturile stîncilor.” Înainte de a-mi spune opinia (să nu săriți cu bâta, e o opinie, o observație) vă spun că ieri am văzut o știre din Antwerp(Belgia) unde cartierul evreiesc a ajuns să fie păzit de armată. Un lucru lăudabil, iată guvernele care până mai ieri(secolele trecute) erau uneltele antisemitismului, acum încearcă din răsputeri să-i păzească pe evrei de ura dușmanilor lor. Dar vor reuși? Sau cu ce costuri?

5. Mi-am amintit de vorbele sorei Rivka, cu care am călătorit câteva zile prin țară: ”…Nicăieri nu sunt evreii mai apărați decât în țara lor, în afara Israelului ei sunt în pericol!” Atunci când împotriva evreilor erau organizate pogromuri, adesea conduse de guvernele țărilor lor, ei fugeau în altă țară. Dar astăzi parcă vedem exact imaginea din Ieremia 16:16, evreii sunt urmăriți peste tot în lume, ei sunt astfel forțați să plece în Israel.

6.Să fie clar, prin acest site nu fac politică, nu militez la nimic, nu îndemn la nici o acțiune. Pur și simplu observ o coincidență între textul scris, evenimentele văzute și timpul de acum. Și mai îmi amintesc ceva, Domnul Isus a zis: ”Cînd vor începe să se întîmple aceste lucruri, să vă uitaţi în sus, şi să vă ridicaţi capetele, pentru că izbăvirea voastră se apropie.“ Şi le-a spus o pildă: „Vedeţi smochinul şi toţi copacii. Cînd înfrunzesc, şi-i vedeţi, voi singuri cunoaşteţi că de acum vara este aproape. Tot aşa, cînd veţi vedea întîmplîndu-se aceste lucruri, să ştiţi că Împărăţia lui Dumnezeu este aproape.

7.Eu cred că smochinul care a înfrunzit este statul Israel, ceilalți copaci sunt celelalte națiuni. Nu aș putea spune exact la ce se referă cuvântul pescari. Dar dacă ai avut răbdare să citești atent până aici, ori ești total de acord, ori absolut împotrivă, așa că interesul tău va rămâne și să citești câteva presupuneri.

8.1.Pescarii pot fi apostolii evreilor(Petru și ceilalți), numiți de Domnul ”pescari de oameni” iar pescuitul se referă la vestirea evangheliei ”prima dată” printre ei în secolul întâi.
8.2. Pescarii pot fi primii sioniști, cei care au înființat kibutzurile în secolul XX și au tot chemat pe alți evrei să se așeze acolo.
8.3. Pescarii pot fi națiunile care i-au ajutat pe evrei după al doilea război să ajungă în Israel. Atunci principalul mijloc de transport internațional era vaporul(unealtă și a pescarilor), chiar multe transporturi de evrei s-au făcut cu vase de pescuit transformate.
vapor

9. Cine sunt vânătorii? Musulmanii jihadiști oare din acest secol? Toți antisemiții lumii de 3000 de ani încoace? Greu de precizat deși ceva-ceva ne face să vedem mai clar: versetul 18
De aceea le voi răsplăti mai întîi îndoit nelegiuirea şi păcatul lor, pentrucă Mi-au spurcat ţara,…” Îndoit înseamnă de două ori.

10. Odată a fost nimicit Ierusalimul și Israelul de Babilonieni și au fost duși în robia babiloniană, 70 de ani.
A doua oară a fost nimicit Ierusalimul de Romani în anul 70 și ”a fost călcat în picioare de neamuri”…”până se vor împlini vremurile neamurilor”. Adică din faptul că Israelul este la loc în țara lui, vedem că aceste vremuri (sau număr al neamurilor) s-au împlinit chiar începând cu 1948.

11. Deci s-a împlinit îndoit acest ”mai întâi”: răsplătirea nelegiuirii(cele două împrăștieri) și apoi aducerea înapoi în țara lor, care o trăim acum, de la 1948 încoace. Să recunoaștem aceste timpuri. Cine au fost pescarii nu e foarte important, nu ne prea privește direct. Cine sunt vânătorii? Hmmm., parcă vedem cine sunt….dar nici acesta nu ne privește. Ce e important?

12. ”Cînd vor începe să se întîmple aceste lucruri, să vă uitaţi în sus, şi să vă ridicaţi capetele, pentru că izbăvirea voastră se apropie.” Luca 21:28
Să ne rugăm și pentru evrei. După răpire, ”tot Israelul va fi mântuit” pentru că ”vor vedea pe Cel ce l-au străpuns”. Este însă inevitabil ca până atunci să se împlinească promisiunea Celui ce îi va ”aduce înapoi în țara lor”. De bună voie, pescuiți sau vânați, ei se vor întoarce. Iar noi, să ne uităm în sus. Răpirea noastră (cel dintâi rod, numărul deplin al neamurilor, pâinea de orz) va fi înainte de mântuirea lor.

11 Responses to Pescari și vânători

 1. vesteabună spune:

  Netanyahu către Evreii din Europa: „ATACURILE teroriste vor CONTINUA, veniți acasă!”
  „Este de așteptat ca valul de atacuri împotriva evreilor din Europa să continue și depinde de noi să fim pregătiți. Evreii au nevoie de protecție indiferent unde se află, însă noi vă spunem: Israelul vă așteaptă cu brațele deschise!”
  sursa: aici: http://www.evz.ro/netanyahu-catre-evreii-din-europa-atacurile-teroriste-vor-continua-veniti-acasa.html

  Apreciază

 2. vesteabună spune:

  Emigrarea în Israel, o asigurare de viață.

  ”….premierul israelian Benjamin Netanyahu a solicitat evreilor să emigreze masiv în Israel.

  În acel moment, Josef Schuster, preşedintele Consiliului Central al Evreilor, a declarat că nu vede să existe niciun motiv pentru asta, comentând faptul că în Germania viaţa este la fel de sigură ca în Israel. De fapt, din contră: imigraţia este în favoarea Germaniei, mulţi tineri israelieni ajungând în special în Berlin.

  Totuşi, Schuster a spus recent că „pentru evreii de peste tot din lume, Israelul e un fel de asigurare de viaţă“

  de aici: ”http://adevarul.ro/international/europa/evreii-simt-nou-pericol-germania-oare-bun-simt-identifici-evreu–purtand-kippah–1_54f4a7ce448e03c0fd26f843/index.html”

  Apreciază

 3. XLucian spune:

  Frumos expus! Chiar şi presupunerile sunt de bun simț şi în acord cu textul biblic.
  La punctul 10 aş face o observație:
  „timpurile [vremurile] națiunilor” nu este acelaşi lucru cu „numărul naţiunilor”.
  Numărul națiunilor se referă la numărul de credincioşi din alte popoare, dar şi evrei, care vor fi salvați pînă la momentul Răpirii.
  Timpul națiunilor este într-adevăr anul în care s-a contituit statul Israel, 1948.

  Apreciază

  • vesteabună spune:

   Dragă Lucian, da numărul neamurilor și vremea neamurilor nu sunt simultane. Data când va intra numărul deplin al neamurilor va fi evident mai târziu decât expirarea vremii neamurilor.

   Vremea neamurilor se suprapune o perioadă cu vremea înmuguririi smochinului. Așa cum primăvara pe alocuri mai găsești și zăpadă dar și iarbă mare sau chiar uscată specifice verii, tot așa noi trăim acum o perioadă unică și splendidă a Planului lui Dumnezeu, când încă Adunarea nu este răpită și Israelul nu este în totalitate adunat. Dar felul cum aceste evenimente își urmează cursul ca două râuri paralele dar în sensuri opuse (Someșul și Mureșul sunt aproape 60 de km paralele, dar unul curge spre NE și altul spre SV) așa și Israelul și Adunarea se apropie de capătul drumului lor.
   Adunarea? Nu este cunoscută de lume, nici recunoscută.
   Nu că ar fi invizibilă, nu este, dar (”ca niște necunoscuți, măcar că suntem bine cunoscuți”) nu are parte de reprezentativitate de tip mediatic sau politic, iar în dulcea lui înțelepciune, Tatăl a înconjurat-o cu cel mai bun zid de protecție: o ceață de mistificare, de impostură și de falsificare care trebuie să-i conducă pe cei prudenți spre cel mai fidel mijloc de identificare a originalității: crucea lui Cristos.
   Israelul? Israelul e foarte vizibil și semnele lui sunt clar descrise în cartea Domnului. Dacă Adunarea nu poate fi prezentată profanilor, Israelul poate fi.
   Socotesc că în mijlocul beției mistice generale și a lipsei voite de standarde, apelul la înștiințările profetice și la ”calendarul” semnalat de poporul Israel e un bun mijloc de ținut mintea trează.
   Fără o minte trează nimeni nu se va teme de nimic, nici de Domnul.
   Și fără teamă de Domnul înțelepciunea nu va nici măcar cerută.
   Și fără înțelepciune nu poți începe nimic, nici Dumnezeu n-a început.
   Iată cât de necesar e să dai minții să rumege, argument, deducție, s-o faci „cu rod”.
   Că amețeală de simțuri „care-l simt pe domnu” dau al
   ții și dau pe bani. Eu am dat pe gratis, așa cum am primit și cum cu folos le va fi celor ce au ajuns cu cititul la sfârșit.

   Apreciază

 4. vesteabună spune:

  Luni, 9 ianuarie 2016 au fost 16 amenințări cu bombă asupra centrelor evreiești din Statele Unite în 7 state americane.
  sursa: http://www.timesofisrael.com/bomb-threats-made-at-jccs-in-6-states-hundreds-evacuated/
  Sute de oameni au fost evacuați.
  FBI s-a implicat: http://www.timesofisrael.com/after-16-bomb-threats-in-a-day-fbi-to-coordinate-with-jccs-in-new-reality/
  Mâna lungă a ”vânătorilor” trimiși de Dumnezeu pentru a-i aduna pe evrei în Israel a ajuns dincolo de ocean.
  Nu este o chestiune de a milita pentru sau contra a ceva, deși unii o fac, suntem prea mici pentru a schimba ceva, dar nu suntem prea mici pentru a nu observa.
  Evreii sunt ”mânați” spre casă, spre casa lor pământească, spre țara lui Israel, conform profețiilor și pentru împlinirea lor.
  Evreii sunt mânați spre Israel, ”după Scripturi”.
  Pregătiți-vă sufletele și așteptați arătarea a doua oară a lui Mesia.
  Fiți ca și Noe înainte de potop, ocupați-vă cu corabia, cu salvarea, să treceți dincolo în siguranță.
  Faceți-vă un chivot ca să vă scăpați casa, avertizați pe cei din casa voastră!
  Nu vă mulțumiți cu starea lui Lot, împăcat cu Sodoma.
  Noe a avut familia trup și suflet cu el, Lot doar cu trupul, sufletele și educația celor din familia lui au fost sodomite.
  Tu cum ești?
  Dacă ai citit până aici înseamnă că vrei să scapi, te preocupă.
  Vrei să scape și ai tăi?
  Arată-le planul, intră în ”chivot”, scapă-ți casa!

  Apreciază

 5. Sandu Daniel spune:

  Știați că sunt creștini care nu se uită după smochin și cum înfrunzește el ? Ba chiar il înfierează si demonizează ? Documentarul de mai sus e făcut de un pastor […].

  Apreciază

  • vesteabună spune:

   Dragă Sandu, știam.
   Unii se uită după smochin, alții nu.
   Mai știu că sunt creștini care în loc să se uite la Marele Preot al mărturisirii noastre, se uită
   doar la alți creștini, ce fac, ce nu fac.
   Unii sunt așa, nu toți.
   Ce va fi cu unii?
   Ce va fi cu ceilalți?
   Eu mai știu că nu va fi bine de cei ce nu se uită la Domnul și La cuvântul Lui.
   Privind la oameni și comparându-te cu oameni, întotdeauna vei găsi un vameș în fața căruia
   fariseul din tine se va umfla de mândria că nu e ca acela.
   Privind la Biblie și la pildele din ea, vei ajunge repede la un David, la un Ilie,
   la Avraam, la Isaac, la Iacov și la mulți alții, oameni plini de slăbiciuni, dar oameni care
   s-au pocăit și apoi au putut fi folosiți de Dumnezeu pentru Planul Lui.
   Aceia nu s-au uitat la semenii lor ”care nu se uită” la ce trebuie, s-au uitat la Cel ce I-a iertat
   și au căutat să-I cunoască și să-I facă voia.
   Mulțumesc de comentariu!

   Apreciază

 6. vesteabună spune:

  Un nou film cu detalii care confirmă că vânătorii au tocmai această atitudine, de a vâna pe evrei.
  Despre evrei de la minutul 2.06.55 (filmul are două ore jumate, eu n-am avut timp decât să-l văd pe sărite)

  Apreciază

 7. […] trimet o mulţime de pescari, zice Domnul, şi-i vor pescui; şi după aceea, voi trimete o mulţime de vînători, şi-i vor vîna pe toţi munţii şi pe toate dealurile, şi în crăpăturile […]


  https://polldaddy.com/js/rating/rating.js

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: