Pescari și vânători

1.Țin aceste gânduri în minte de 3-4 zile.
Să le scriu, să nu le scriu?

Sunt înțelegeri ale profețiilor cu referire la zilele noastre, subiect grabnic de combătut, mai ales de  către cei ce au alte planuri, nu așteptarea  revenirii Domnului.

2.Eu cred că noi trăim în acești ani vremurile despre care a scris Ieremia în cap 16: 14-15-16
De aceea iată, vin zile, zice Domnul, cînd nu se va mai zice: «Viu este Domnul, care a scos din ţara Egiptului pe copiii lui Israel!» Ci se va zice: «Viu este Domnul, care a scos pe copiii lui Israel din ţara de la miază-noapte şi din toate ţările unde-i izgonise!» Căci îi voi aduce înapoi în ţara lor, pe care o dădusem părinţilor lor.
Reîntoarcerea evreilor în țara lor a fost profețită și noi trăim această realitate, nemaivăzută de aproape 2000 de ani.

3.Cum face Dumnezeu această strângere, această întoarcere, pentru că nu toți evreii vor să plece.
Am scris mai demult de ce înțeleg eu că a adus Dumnezeu comunismul peste Estul Europei: ca poporul Său pământesc să se întoarcă acasă, în Israel. Am început să înțeleg și de ce este război în sudul Ucrainei, am scris de ce. Nu am înțeles atunci cum îi va scoate Dumnezeu pe evrei din vestul Europei, unde se simt atât de bine. Acum înțeleg, e evident, am găsit și cel puțin un text în Scriptură care explică cum.

4. Ieremia 16:16 „Iată, trimet o mulţime de pescari, zice Domnul, şi-i vor pescui; şi după aceea, voi trimete o mulţime de vînători, şi-i vor vîna pe toţi munţii şi pe toate dealurile, şi în crăpăturile stîncilor.” Înainte de a-mi spune opinia (să nu săriți cu bâta, e o opinie, o observație) vă spun că ieri am văzut o știre din Antwerp(Belgia) unde cartierul evreiesc a ajuns să fie păzit de armată. Un lucru lăudabil, iată guvernele care până mai ieri(secolele trecute) erau uneltele antisemitismului, acum încearcă din răsputeri să-i păzească pe evrei de ura dușmanilor lor. Dar vor reuși? Sau cu ce costuri?

5. Mi-am amintit de vorbele sorei Rivka, cu care am călătorit câteva zile prin țară: ”…Nicăieri nu sunt evreii mai apărați decât în țara lor, în afara Israelului ei sunt în pericol!” Atunci când împotriva evreilor erau organizate pogromuri, adesea conduse de guvernele țărilor lor, ei fugeau în altă țară. Dar astăzi parcă vedem exact imaginea din Ieremia 16:16, evreii sunt urmăriți peste tot în lume, ei sunt astfel forțați să plece în Israel.

6.Să fie clar, prin acest site nu fac politică, nu militez la nimic, nu îndemn la nici o acțiune. Pur și simplu observ o coincidență între textul scris, evenimentele văzute și timpul de acum. Și mai îmi amintesc ceva, Domnul Isus a zis: ”Cînd vor începe să se întîmple aceste lucruri, să vă uitaţi în sus, şi să vă ridicaţi capetele, pentru că izbăvirea voastră se apropie.“ Şi le-a spus o pildă: „Vedeţi smochinul şi toţi copacii. Cînd înfrunzesc, şi-i vedeţi, voi singuri cunoaşteţi că de acum vara este aproape. Tot aşa, cînd veţi vedea întîmplîndu-se aceste lucruri, să ştiţi că Împărăţia lui Dumnezeu este aproape.

7.Eu cred că smochinul care a înfrunzit este statul Israel, ceilalți copaci sunt celelalte națiuni. Nu aș putea spune exact la ce se referă cuvântul pescari. Dar dacă ai avut răbdare să citești atent până aici, ori ești total de acord, ori absolut împotrivă, așa că interesul tău va rămâne și să citești câteva presupuneri.

8.1.Pescarii pot fi apostolii evreilor(Petru și ceilalți), numiți de Domnul ”pescari de oameni” iar pescuitul se referă la vestirea evangheliei ”prima dată” printre ei în secolul întâi.
8.2. Pescarii pot fi primii sioniști, cei care au înființat kibutzurile în secolul XX și au tot chemat pe alți evrei să se așeze acolo.
8.3. Pescarii pot fi națiunile care i-au ajutat pe evrei după al doilea război să ajungă în Israel. Atunci principalul mijloc de transport internațional era vaporul(unealtă și a pescarilor), chiar multe transporturi de evrei s-au făcut cu vase de pescuit transformate.
vapor

9. Cine sunt vânătorii? Musulmanii jihadiști oare din acest secol? Toți antisemiții lumii de 3000 de ani încoace? Greu de precizat deși ceva-ceva ne face să vedem mai clar: versetul 18
De aceea le voi răsplăti mai întîi îndoit nelegiuirea şi păcatul lor, pentrucă Mi-au spurcat ţara,…” Îndoit înseamnă de două ori.

10. Odată a fost nimicit Ierusalimul și Israelul de Babilonieni și au fost duși în robia babiloniană, 70 de ani.
A doua oară a fost nimicit Ierusalimul de Romani în anul 70 și ”a fost călcat în picioare de neamuri”…”până se vor împlini vremurile neamurilor”. Adică din faptul că Israelul este la loc în țara lui, vedem că aceste vremuri (sau număr al neamurilor) s-au împlinit chiar începând cu 1948.

11. Deci s-a împlinit îndoit acest ”mai întâi”: răsplătirea nelegiuirii(cele două împrăștieri) și apoi aducerea înapoi în țara lor, care o trăim acum, de la 1948 încoace. Să recunoaștem aceste timpuri. Cine au fost pescarii nu e foarte important, nu ne prea privește direct. Cine sunt vânătorii? Hmmm., parcă vedem cine sunt….dar nici acesta nu ne privește. Ce e important?

12. ”Cînd vor începe să se întîmple aceste lucruri, să vă uitaţi în sus, şi să vă ridicaţi capetele, pentru că izbăvirea voastră se apropie.” Luca 21:28
Să ne rugăm și pentru evrei. După răpire, ”tot Israelul va fi mântuit” pentru că ”vor vedea pe Cel ce l-au străpuns”. Este însă inevitabil ca până atunci să se împlinească promisiunea Celui ce îi va ”aduce înapoi în țara lor”. De bună voie, pescuiți sau vânați, ei se vor întoarce. Iar noi, să ne uităm în sus. Răpirea noastră (cel dintâi rod, numărul deplin al neamurilor, pâinea de orz) va fi înainte de mântuirea lor.

12 Responses to Pescari și vânători

 1. vesteabună spune:

  Netanyahu către Evreii din Europa: „ATACURILE teroriste vor CONTINUA, veniți acasă!”
  „Este de așteptat ca valul de atacuri împotriva evreilor din Europa să continue și depinde de noi să fim pregătiți. Evreii au nevoie de protecție indiferent unde se află, însă noi vă spunem: Israelul vă așteaptă cu brațele deschise!”
  sursa: aici: http://www.evz.ro/netanyahu-catre-evreii-din-europa-atacurile-teroriste-vor-continua-veniti-acasa.html

  Apreciază

 2. vesteabună spune:

  Emigrarea în Israel, o asigurare de viață.

  ”….premierul israelian Benjamin Netanyahu a solicitat evreilor să emigreze masiv în Israel.

  În acel moment, Josef Schuster, preşedintele Consiliului Central al Evreilor, a declarat că nu vede să existe niciun motiv pentru asta, comentând faptul că în Germania viaţa este la fel de sigură ca în Israel. De fapt, din contră: imigraţia este în favoarea Germaniei, mulţi tineri israelieni ajungând în special în Berlin.

  Totuşi, Schuster a spus recent că „pentru evreii de peste tot din lume, Israelul e un fel de asigurare de viaţă“

  de aici: ”http://adevarul.ro/international/europa/evreii-simt-nou-pericol-germania-oare-bun-simt-identifici-evreu–purtand-kippah–1_54f4a7ce448e03c0fd26f843/index.html”

  Apreciază

 3. vesteabună spune:

  Luni, 9 ianuarie 2016 au fost 16 amenințări cu bombă asupra centrelor evreiești din Statele Unite în 7 state americane.
  sursa: http://www.timesofisrael.com/bomb-threats-made-at-jccs-in-6-states-hundreds-evacuated/
  Sute de oameni au fost evacuați.
  FBI s-a implicat: http://www.timesofisrael.com/after-16-bomb-threats-in-a-day-fbi-to-coordinate-with-jccs-in-new-reality/
  Mâna lungă a ”vânătorilor” trimiși de Dumnezeu pentru a-i aduna pe evrei în Israel a ajuns dincolo de ocean.
  Nu este o chestiune de a milita pentru sau contra a ceva, deși unii o fac, suntem prea mici pentru a schimba ceva, dar nu suntem prea mici pentru a nu observa.
  Evreii sunt ”mânați” spre casă, spre casa lor pământească, spre țara lui Israel, conform profețiilor și pentru împlinirea lor.
  Evreii sunt mânați spre Israel, ”după Scripturi”.
  Pregătiți-vă sufletele și așteptați arătarea a doua oară a lui Mesia.
  Fiți ca și Noe înainte de potop, ocupați-vă cu corabia, cu salvarea, să treceți dincolo în siguranță.
  Faceți-vă un chivot ca să vă scăpați casa, avertizați pe cei din casa voastră!
  Nu vă mulțumiți cu starea lui Lot, împăcat cu Sodoma.
  Noe a avut familia trup și suflet cu el, Lot doar cu trupul, sufletele și educația celor din familia lui au fost sodomite.
  Tu cum ești?
  Dacă ai citit până aici înseamnă că vrei să scapi, te preocupă.
  Vrei să scape și ai tăi?
  Arată-le planul, intră în ”chivot”, scapă-ți casa!

  Apreciază

 4. Sandu Daniel spune:

  Știați că sunt creștini care nu se uită după smochin și cum înfrunzește el ? Ba chiar il înfierează si demonizează ? Documentarul de mai sus e făcut de un pastor […].

  Apreciază

  • vesteabună spune:

   Dragă Sandu, știam.
   Unii se uită după smochin, alții nu.
   Mai știu că sunt creștini care în loc să se uite la Marele Preot al mărturisirii noastre, se uită
   doar la alți creștini, ce fac, ce nu fac.
   Unii sunt așa, nu toți.
   Ce va fi cu unii?
   Ce va fi cu ceilalți?
   Eu mai știu că nu va fi bine de cei ce nu se uită la Domnul și La cuvântul Lui.
   Privind la oameni și comparându-te cu oameni, întotdeauna vei găsi un vameș în fața căruia
   fariseul din tine se va umfla de mândria că nu e ca acela.
   Privind la Biblie și la pildele din ea, vei ajunge repede la un David, la un Ilie,
   la Avraam, la Isaac, la Iacov și la mulți alții, oameni plini de slăbiciuni, dar oameni care
   s-au pocăit și apoi au putut fi folosiți de Dumnezeu pentru Planul Lui.
   Aceia nu s-au uitat la semenii lor ”care nu se uită” la ce trebuie, s-au uitat la Cel ce I-a iertat
   și au căutat să-I cunoască și să-I facă voia.
   Mulțumesc de comentariu!

   Apreciază

 5. vesteabună spune:

  Un nou film cu detalii care confirmă că vânătorii au tocmai această atitudine, de a vâna pe evrei.
  Despre evrei de la minutul 2.06.55 (filmul are două ore jumate, eu n-am avut timp decât să-l văd pe sărite)

  Apreciază

 6. […] trimet o mulţime de pescari, zice Domnul, şi-i vor pescui; şi după aceea, voi trimete o mulţime de vînători, şi-i vor vîna pe toţi munţii şi pe toate dealurile, şi în crăpăturile […]


  https://polldaddy.com/js/rating/rating.js

  Apreciază

 7. vesteabună spune:

  https://evz.ro/atac-terifiant-in-marea-britanie-injunghieri-in-lant-in-centrul-orasului-manchester-news-alert.html

  Aproape în fiecare săptămână se întâmplă câte un atac de acest tip în zonele unde sunt evrei. De ce doar acolo?
  Pentru că istoria, toată istoria, cea „antică”, cea medievală” și cea actuală împlinește profețiile lui Dumnezeu.
  Practic și detaliat noi trăim detaliile executării unui plan, plan „ascuns din veacuri în Dumnezeu”, detalii care pe măsură ce puzzle-ul are tot mai puține piese lipsă, devin tot mai ușor de identificat pentru cine vede în Scripturi imaginea completă.
  Dar voi „să nu vă îngrijorați pentru că toate aceste lucruri trebuie să se întâmple”, ne-a spus Stăpânul nostru.

  Apreciază

 8. vesteabună spune:

  Oficialii spun că crimele de ură împotriva evreilor cresc în urma violenței din Gaza
  În Skokie, Illinois, era o fereastră spartă la o sinagogă. În Bal Harbour, Florida, erau patru bărbați care strigau: „Die Jewish”, la un bărbat într-o pălărie, amenințând apoi că îi violează soția și fiica. Și în Midtown Manhattan, un grup de oameni ataca un evreu în mijlocul străzii în plină zi.

  De la California la New York, un val de atacuri antisemite a izbucnit în comunități în ultimele două săptămâni, lăsând oficialii din forțele de ordine și guvernul să se confrunte cu efectele domestice ale recentului focar de violență dintre Israel și Hamas.

  Violența și retorica urâtă au venit atât personal, cât și online. Liga anti-defăimare a declarat că, în săptămâna de după izbucnirea luptelor, a primit 193 de rapoarte despre posibile violențe antisemite, față de 131 de săptămâni mai devreme. Pe Twitter, a spus grupul, a găsit peste 17.000 de tweets folosind variante ale expresiei „Hitler a avut dreptate” în perioada 7-14 mai.

  „Asistăm la o creștere periculoasă și drastică a urii anti-evreiești”, a declarat CEO-ul grupului, Jonathan Greenblatt, într-o declarație săptămâna trecută chiar înainte de încetarea focului anunțată între Israel și Hamas. El a adăugat: „Celor care aleg să se răsfețe cu trope antisemite vechi, afirmații exagerate și retorică inflamatorie, au consecințe: atacuri în viața reală asupra oamenilor reali vizați fără niciun alt motiv decât aceștia sunt evrei. Acesta este antisemitismul, clar și simplu. Și este incontestabil inexcusabil în orice context. ”

  O încetare a focului de vineri a pus capăt, oricât de slabă, a luptelor care au lăsat peste 230 de palestinieni morți în Gaza și au ucis cel puțin 12 persoane în Israel. În ciuda întreruperii violenței, mai multe dintre cele mai proeminente organizații evreiești ale națiunii avertizează că repercusiunile asupra evreilor din Statele Unite ar putea fi de lungă durată.

  „Ne temem că modul în care conflictul a fost folosit pentru a amplifica retorica antisemită, pentru a încuraja actorii periculoși și pentru a ataca evreii și comunitățile evreiești va avea ramificații cu mult peste aceste două săptămâni”, a declarat o scrisoare trimisă vineri președintelui Biden, semnată de ADL, Comitetul Evreiesc American, Federațiile Evreiești din America de Nord, Uniunea Ortodoxă și grupul de femei Hadassah.

  Scrisoarea a cerut lui Biden, care a ajutat la intermedierea încetării focului, „să vorbească cu putere împotriva acestei tendințe periculoase și să stea alături de comunitatea evreiască în fața acestui val de ură înainte ca aceasta să se înrăutățească”.

  Amnesty International a lansat un apel similar pentru a condamna violența, afirmând că antisemitismul atacă „însăși noțiunea drepturilor universale ale omului”.

  „Intimidarea credincioșilor din sinagogi, eliminarea Stelei lui David și folosirea imaginilor și cuvintelor care invocă tropii antisemiti este îngrozitor și abuziv și, atunci când se face în numele protestării acțiunilor guvernului israelian, contestați motivele făptuitorului și nu faceți nimic pentru a avansa drepturile omului „, a declarat într-o declarație directorul executiv al Amnesty, Paul O’Brien.

  Biden a denunțat luni violența împotriva comunității evreiești într- o postare pe Twitter , numind-o „josnică”.

  „Condamn acest comportament urăsc în țară și în străinătate – depinde de noi toți să nu oferim urii un port sigur”, a spus Biden.

  Creșterea violenței a determinat anchetarea infracțiunilor motivate de ură în mai multe state. În New York, unde poliția își intensifică prezența în comunitățile evreiești, autoritățile investighează atacul de joi de lângă Times Square ca o crimă de ură. De asemenea, investighează un caz separat în care o femeie în vârstă de 55 de ani a fost rănită de ceea ce poliția a descris ca un „dispozitiv exploziv”.

  „Antisemitismul pe care îl vedem în toată țara noastră nu este izolat și nu este doar câteva incidente”, a scris pe Twitter primarul din New York, Bill de Blasio . „Face parte dintr-un tipar oribil și consecvent. Istoria ne învață că ignorăm acest tipar în propria noastră pericol.”

  În Los Angeles, autoritățile declară că investighează un atac asupra meselor evreiești din fața unui restaurant cu sushi de către trecători, care ar fi fost văzuți purtând steaguri palestiniene și auziți în videoclip strigând „F *** tu” și „Voi, băieți, ar trebui să vă fie rușine de voi înșivă . ” Strigătele s-au transformat în curând în violență, transformându-se în lovituri și pumnii. Salam Al-Marayati, președintele Consiliului pentru Afaceri Publice Musulmane, a condamnat atacul, spunând pentru Los Angeles Times că atacatorii „nu au reprezentat comunitatea noastră”.

  „Nu au reprezentat niciuna dintre organizațiile noastre și cu siguranță nu reprezintă cauza palestiniană pe care o considerăm justă”, a spus el.

  Creșterea incidentelor antisemite vine într-un moment în care astfel de atacuri erau deja ridicate. În 2019, ADL a înregistrat peste 2.100 de cazuri de atac, vandalism și hărțuire împotriva evreilor din SUA, cel mai mult de când a început urmărirea în 1979. În 2020, numărul a fost al treilea cel mai mare înregistrat, a declarat Greenblatt pentru The Washington Post , chiar și întrucât oprirea coronavirusului a ținut milioane de americani acasă.

  Cea mai recentă creștere urmează un model familiar al crimelor antisemite de ură după episoadele violente dintre Israel și palestinieni. De când a început colectarea datelor în 1992, unele dintre cele mai grave luni din ultimele trei decenii au venit ca răspuns la conflictele din regiune, potrivit datelor Centrului pentru Studiul Urei și Extremismului de la Universitatea de Stat din California, San Bernardino.

  Musulmanii din SUA s-au confruntat, de asemenea, cu o serie de incidente de ură în ultimele câteva săptămâni. În New York, o moschee din Brooklyn a fost vandalizată în sărbătoarea Eid al-Fitr, marcând sfârșitul Ramadanului în această lună cu graffiti care scria „Moartea 2 Palestina”. Poliția investighează, de asemenea, săptămâna trecută un incident la o moschee din Long Island în care a fost ars un steag religios musulman și aparent graffiti pro-Trump au fost vopsite cu spray pe baza steagului.

  Vorbind duminică la CBS ‘ Face the Nation , senatorul Bernie Sanders din Vermont, unul dintre cei mai proeminenți politicieni evrei ai națiunii, a încercat să încadreze atacurile ca parte a unei probleme mai mari de violență și ură cu care se confruntă țara.

  „Antisemitismul este în creștere în America. Este în creștere în întreaga lume. Aceasta este o revoltă. Și trebuie să combatem antisemitismul”, a spus Sanders. „Trebuie să combatem creșterea crimelor de ură în această țară, împotriva asiaticilor, împotriva afro-americanilor, împotriva latinilor. Deci avem o problemă serioasă a unei națiuni care este din ce în ce mai divizată, fiind condusă de extremiștii de dreapta în acea direcție. ”
  SURSA
  „https://www.npr.org/2021/05/24/999790233/officials-say-hate-crimes-against-jews-are-growing-in-the-aftermath-of-gaza-viol?t=1621890721626

  Am citat în întregime acest articol pentru a arăta cum ceea ce era de așteptat conform profețiilor, se întâmplă: evreii sunt scoși forțat chiar din America. Nu ies de bunăvoie, nu pleacă de bună voie în israel, ei sunt vânați. Iar acest lucru, această „vânătoare” a fost profețită de Dumnezeu acum 2500 de ani. Să înțelegem că înflorirea smochinului înseamnă reașezarea națiunii lui Israel pe locul ei vechi, în Canaan, iar acest semn este pentru noi creștinii cel mai clar semn al apropierii răpirii. Să fim gata.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: