Arta de a fi energizat de prezența lui Dumnezeu

Așa s-a numit frântura de emisiune care am ascultat-o într-o seară venind de la lucru.
Odată că: termenul ”prezența lui Dumnezeu” nu apare nici așa, nici altfel și nicidecum în Biblie ca fiind o stare ce se poate simți, așa ca temperatura, umiditatea sau mirosul.
Apoi că: de unde Doamne ferește să te energizeze această prezență?
Zicea domnul de la emisiune că această ”prezență” e ca o pastilă, ca o vitamină, ca ceva de dat puteri și că trebuie să iei des, explica și cum. Dacă am lua cazurile din Biblie cu oameni care s-au întâlnit doar cu îngeri am vedea că vederea îngerului i-a golit de orice energie, au căzut ca morți, li s-a sluțit fața, i-au lăsat toate puterile, nici unul n-a fost ”energizat” deloc.
Mai departe că: să faci din energizarea aceasta nu doar așa un meșteșug banal, ca și când schimbi un bec la nevoie, ci o ”artă”, ca și când vinzi tablouri toată ziua, asta era deja prea de tot. Omul bătea câmpii.

Nici mintea mea nu-l mai asculta, plecase la…credință. Că ”prin credință” scrie la Evrei că ”cei din vechime”, și că tot ”prin credință și noi”. Și că credința este ”încredere neclintită” (o stare a minții, nu energizare), și că ”ferice de cine citește” și că a crede înseamnă a citi și a rămâne la ce e scris. Și că Dumnezeu e Cuvânt, e scriere, e ”text” dacă vreți, e rostire…nu emanații energetice ca radiațiile, ca microundele sau ca ….mama Omida, vrăjitoarea la care apelează cei ce vor energii.

Vorbitorul n-a spus o iotă de verset  ca să-și justifice abaterea, nici n-avea de unde.

Dar boala  e gravă. Am spus-o des: penticostalismul e boală baptistă. De prin anii 1700 au început mulți să zică că ”trebuie să simți” una-alta. Și încet-încet, dintr-o credință bazată pe cuvânt și o trăire bazată pe credință s-a ajuns la o trăire bazată pe principii luate din teroriile mincinoase al unor prezențe…”energizante”. Că rețetele lor de energizare nu se găsesc deloc în cartea Tatălui nu-i deranjează deloc pe acești apostoli ai artei energizării prin prezență. Se merge la biserică ca la la farmacie, să mai iei o doză, se cântă …o da….aici e energizare nu glumă. (Am scris despre noua cruce a noilor apostoli aici.)

Arta acestor ”energizări” e greblă de strâns oameni, ca paiele, ca fânul, ca pleava. Pe tine, dragul meu, ce energie te mână? Ți-ai pierdut puterea ta, puterea vieții tale vechi, omul păcatului din tine a fost dezbrăcat de puterea lui? Aici e testul credinței pe care trebuie să ni-l facem fiecare din noi nouă înșine. Sau încă te legeni în energiile omului vechi, străin de cuvintele credinței și ale bunei învățături? Să ne cercetăm fiecare și să ne mărturisim starea înaintea Lui pentru a fi curățați prin sângele Mielului.

Citez ce am scris nu demult: ”Atunci de unde această repetare a termenului în lumea religioasă: ”eu simt, eu simt pe cineva, pe Domnul în inima mea….Îi simt fiorul Lui cel sfânt”. De ex. aici.

Ce fior, ce simțire? Spune Biblia ceva despre fioruri și simțiri, sau doar domnul pastor?

Biblia nu spune nimic, domnul pastor spune multe. Domnul pastor a construit o industrie religioasă profitabilă, industrie în care muzica creatoare de simțiri și fioruri joacă un rol central. Nici nu se mai poate imagina o biserică fără o industrie muzicală la standarde (nu mai vin tinerii, frate!). Această stare artificial creată prin muzică și efecte este numită ”prezența lui Dumnezeu”. Fiecare hoț cu scula lui, unii cu vitralii, odăjdii și fum alții cu estrade, tobe și chitări. Fiecare hoț cu peștera lui și cu victimele lui.

Pretenția că  credința este o ”stare”, ca o radiație, ca un curent, ca razele X, sau ca ultrasunetele este o înșelătorie. Și eu am crezut așa. Gândul că doar dacă te duci într-un loc, fără ca mintea ta să fie înnoită, că doar dacă stai într-un anume mediu, te încarci ca o baterie cu panou solar și „funcționezi” o vreme și apoi mergi înapoi la ”influență”, acest gând este o mare capcană.”

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s