”Cruciadă” împotriva ideii de cleric…dialog cu pastorul P.D.

Cred că lupta cu o idee  n-ar trebui să deranjeze pe nimeni, atât timp cât rămâne la stadiul de luptă de idei.
O idee e ca un om: se concepe, se naște(apare pe lume), crește, prinde puteri, la rândul ei naște și crește urmași(idei asemănătoare), se îmbolnăvește și moare. Sau este învinsă în luptă, se prăbușește din lipsă de argumente.
Dacă oamenii au o viață limitată genetic la aproximativ 80 de ani, ideile sunt mai longevive. Unele, altele nu.
Comunismul de exemplu, s-a îmbolnăvit ca idee după dovedirea ineficienței lui în practică. Unii zic de China, că acolo trăiește bine. În China a rămas doar eticheta comunismului, practica e capitalistă. A trăit totuși acest comunism aproape 200 de ani, acum e grav bolnav. A fost doar un exemplu de viață, înfrângere și moarte a unei idei.

În orice luptă armată se cuceresc teritorii, se schimbă stăpâni, se afirmă autorități noi, se administrează cuceririle, se schimbă semnele și limba lor. Așa e și cu cuceririle spirituale, ”noi nu vedem că toate Îi sunt supuse” Șefului nostru, dar luptăm ca să aducem ”orice gând rob ascultării de Cristos”. Ne împlinim ”slujba de jertfă în Vestea Bună a lui Cristos ca neamurile să îi fie o jertfă bine primită”.
Toată Scriptura ne învață, ne întărește în gândul că pentru această luptă avem nevoie de arme spirituale, nu materiale. Ca să afirm un adevăr nu trebuie să stea în spatele meu nici o organizație religioasă sau politică, nici o tradiție, nici o susținere materială, nici un cont bancar, nu am nevoie de nici un leu și de nici un dolar. Eventual de o tastatură bună în zilele noastre și de o minte limpede. Cât despre numărul celor care afirmă un Adevăr, nu contează că este mic, Adevărul afirmat dacă este din Cuvânt, la el se poate adăuga credință, dacă nu este din Cuvânt este minciună.
Oamenii mor, luptele se termină, chiar și luptele de idei, dar cuceririle rămân. Biruințele de idei aduc mai aproape venirea Domnului.
Ideea de cleric e o citadelă a diavolului, un oraș construit din tradițiile idolatre ale șamanismului(vrăjitoriei).

Reproduc aici un comentariu de pe alt blog despre lupta cu ideea de cleric:

„Dragă Traian ai dreptate aproape de tot.
Ai scris: ”Vesteabuna este clar pornit intr-o cruciada impotriva pastorilor de orice fel confundandu-i din ravna dar fara pricepere cu preotii , din pacate . Probabil ca o fi avand dreptate in anumite cazuri de pastori , care si-au uitat vocatia de slujitori si vor sa li se slujeasca , dar generalizarile de genul ” pastori securisti ” fara argumente solide si pertinente il duc in derizoriu .”
De acord cu o corecție.
Acordul: pe pastorii de orice fel eu îi văd la fel ca pe orice preoți din orice altă religie: niște impostori, oameni care s-au lepădat de Stăpânul și s-au pus ei în loc.
Corecția: această cruciadă împotriva ideii de cleric (nu lupt fizic, nici măcar polemică nu prea fac cu clericii, ci mă feresc de ei cât pot) este doar o parte din lupta mea. Cea mai grea luptă este cu mine, ”mă port aspru cu trupul meu”, nu dau în vânt. Mai am și alte lupte.
Cât e de fără pricepere râvna mea și cât de fără argumente pertinente și solide e afirmația că: ” da majoritatea pastorilor au fost puși cu aprobarea securității”, las mila lui Dumnezeu să îngăduie orbirea voastră, până vi se vor deschide ochii, eventual mă rog pentru voi. De nu veți vedea aici, veți vedea la judecată, dar va fi prea târziu atât pentru înșelați, cât și pentru înșelători.
Când vezi cum doi orbi cad într-o groapă, nici nu știi, nici nu întrebi, nici chiar nu contează cine pe cine a condus, care s-a crezut călăuza și care neputinciosul!”

De aici: http://ioan8.wordpress.com/2013/04/30/batranul-paraschiv-si-doctrina-crucii/  comentariul 38.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s