Lozinci mistice

Definiție
Lozincile sunt expresii lipsite de sens, în general metafore, comparații, neînțelese de cei ce le rostesc.
Repetate în discursuri pline de ”putere” au valoare de lozincă, adică de ”vorbă-goală”.

Exemple:
1.În Cristos. Poate cea mai uzată expresie, fiecare înțelege ce vrea sau nu înțelege nimic. ”În” poate fi ”înăuntru”, poate fi ”în cadrul contractului”, Cristos poate fi Unsul sau poate fi cel vândut pentru arginți, subiectul predicilor pentru bani.
2.Sângele lui Cristos. 
3.Mielul lui Dumnezeu
4.Jertfa de ispășire, etc,: expresii goale și fără nici un sens fără o cunoaștere exactă și amănunțită a pasajelor(multe) din Vechiul Testament care îl prefigurează pe Cristos prin simbolul cortului și a jertfelor din Cort. Fără cunoașterea bine-bine a Vechiului Testament aceste expresii sunt doar lozinci.

Ce trebuie schimbat?
Remedii.
Trebuie tăcut. Gata cu lozincile, dacă le-ai folosit. Asigură-te că fiecare figură de stil care o folosești ai descris-o înainte celor ce te ascultă, folosește-o moderat și rezervat, reamintind tâlcul ei cu explicații extinse prin pilde.
S-ar putea dragul meu, ca după o astfel de rearanjare de gânduri în creier să descoperi și că alături de lozincile care le arunci la gunoi, trebuie să părăsești și paradale la care le-ai purtat, precum este scris:
Cuvintele înţelepţilor, ascultate în linişte, sunt mai de preţ decât strigătele unuia care stăpâneşte între nebuni.” Eclesiastul 9:17

Paradele extatice sunt evanghelii(defilări) false. Acum e încă vremea crucii, a învățării Cuvântului crucii, nu a paradei(de nici un fel), nu a lozincilor, nu a defilării.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s