Când voi zice celui rău: ”vei muri negreșit”

24 iulie 2014

”Cînd voi zice celui rău: «Vei muri negreşit!», dacă nu-l vei înştiinţa, şi nu-i vei spune, ca să-l întorci de la calea lui cea rea şi să-i scapi viaţa, acel om rău va muri prin nelegiuirea lui, dar îi voi cere sîngele din mîna ta! Dar dacă vei înştiinţa pe cel rău, şi el tot nu se va întoarce de la răutatea lui şi de la calea cea rea, va muri prin nelegiuirea lui, dat tu îţi vei mîntui sufletul!”
Ezechiel 3:18-19

De câteva zile meditez la aceste versete, cred că am vorbit ceva și în adunare într-una din duminicile trecute despre acest subiect.

Iar azi la ora 19.50 m-a sunat cel care m-a turnat la securitate. Nu îi dau numele cum m-a îndemnat cineva, (doar le amintesc numele înaintea scaunului de Har. Nu din rațiuni de politică religioasă scriu ce scriu.)

După banalități și introduceri, m-am bucurat să-i pot oferi ocazia iertării…dacă mi-ar fi cerut. E pastor ordinat(la țară, are și serviciu la stat), știe despre iertare din Biblia lui.

I-am amintit fazele pe care le-a făcut în tinerețea noastră și că îl aștept să-mi dea mai multe detalii și că sunt dispus să iert.
I-am spus frumos că fără pocăință nu există iertare, că el este într-un mare pericol, iar dacă ai greșit cuiva, unui om, trebuie mai întâi să mergi la acela și apoi la Dumnezeu. I-am spus cu bucuria că am ocazia și că împlinesc ce scrie la Ezechiel(să-i scapi viața).

Reacția lui a fost una furibundă:

-Ce? Tu ai vre-o dovadă că eu am fost acela care te-a turnat? Ai ceva scris de mine la dosarul tău? Este vre-o foaie scrisă de mâna mea  acolo?

Nu aveam nimic scris de el, el doar ”discuta” cu ofițerul și ofițerul nota: ”din discuțiile purtate cu informatorul….X…”. Ce bine știa acum că nu era nimic scris de mâna lui. De unde știa? Că de întrebat întreba la fix.

-Ce, tu crezi că eu sunt ăla?

Cum să-i spun că sunt mai mult decât convins, și că nervozitatea lui doar confirmă convingerea, deși nu era necesar.

I-am repetat că-l aștept să se pocăiască, i-am reamintit de fazele(multe) din care mi-am dat seama  că el ne spiona și ne feream de el încă de atunci.

De ce m-a sunat doar acum? Duminică are loc într-un oraș din apuseni  o întâlnire a vechiului grup care am umblat împreună atunci.
E o cursă? Dumnezeu știe. Pentru că m-a provocat să-l confrunt, ca la urmă să-mi șuiere amenințător:

Să știi că ăsta-i telefon de serviciu și toate convorbirile sunt înregistrate, TE DAU ÎN JUDECATĂ!…și a închis.

M-a cuprins brusc o mare bucurie.
Să fiu dat în judecată de un pastor baptist.

Ar fi încununarea a tot ce scriu aici despre popi și lupi îmblăniți.

Aș descrie aici și oriunde cu bucurie și detalii toate etapele.
N-aș plăti nimic, ci aș merge bucuros la închisoare.
Abia aștept.

(Dar probabil nu este decât o amenințare și îi spun să stea liniștit că n-aveam de gând să plec în apuseni. Aceste lucruri trebuie să rămână între ochii și urechile celor ce le-au trăit, pentru cei ce se pocăiesc spre iertare-acum, pentru ceilalți spre judecată-la vremea ei).

Cu ecoul încă viu în urechi al urletelor ”fratelui” meu, mă gândeam apoi la caracterul blând al unor bătrâni (baptiști) din copilăria mea. Cum se spunea că sub nici o formă și pentru nici un motiv un creștin nu merge la judecată pentru nimic, chiar dacă suportă paguba. Doar dacă este dus. Așa și scrie: ”veți fi duși!” sau ”alții te vor duce”.

A fost și un test faptul că după primirea dosarului am discutat filă cu filă cu un singur om(implicat și el și prezent în dosar) numele real al celor de acolo. Din cauza acelui om, informatorii lui m-au pârât pe mine(pe noi) atunci. Era o înlănțuire, urmăreau pe unul și prindeau mai mulți.

Că foștii lui șefi nu sunt străini de reacția lui de astăzi e mai mult decât și foarte posibil și evident, dar acest subiect e unul de neblogherit și nu-l discut decât cu Tatăl meu și Șeful lor, nu cu voi, nici cu ei.

Mărit să fie Domnul pentru toate!

 

 

Anunțuri

2 Responses to Când voi zice celui rău: ”vei muri negreșit”

 1. mike spune:

  Da slava Lui Dumnezeu ca ai scapat cu viata– tatal meu nu a avut acest privilegiu dar la inmormantarea lui sau pocait 19 suflete -spre ciuda celeor care credeau ca vor nimicii crestinismul–Cozile de topor au fost si vor fi cit pamintul -dar, vor da socoteala la tronul de judecata– si fiindca au stiut (cuvintul )vor fi si mai aspru pedepsiti. Be Blessed!!

  Apreciază

  • vesteabună spune:

   Tot voi muri într-o zi și voi da slavă lui Dumnezeu. Nu contează dacă seara te duci la culcare la 7 sau la 11, contează să fi trezit la prima deșteptare.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s