În ”cont” fiți fierbinți!

termometru

Știu că în epistolă scrie ”în duh”, dar până acuma seara n-am știut cum interpretează unii fierbințeala.
Au ei un alt simț al ”fierbintelui” care mie mi-a scăpat și ei nu se sfiesc să-l pună pe grafic.

Vorbeam cu un frate acuma seara și îmi spunea că la unul din templele pe care le-a vizitat recent erau pe un perete două termometre.
Când s-a apropiat să se dumirească a văzut că de fapt erau două grafice, unul cu promisiuni de donații din partea membrilor și altul cu cât s-a strâns. Era năucit omul de ce vedea. I s-a explicat că rate…că o locație centrală, că un teren unde va urma construită altă pricină de înfierbântat termometre. E azi, e la mine în oraș, cunosc personajele (dar mă feresc de ele.)

Gând la gând, eu tocmai meditasem de două zile la cât de industrie este religia pentru unii, vorbeam chiar acuma seara cu un frate cum  un grup de tâlhari a intrat într-un cult, i-au convins să treacă toate clădirile bisericești pe cult și acum se luptă pentru șefia cultului. Afacere moca. O pleașcă de câteva zeci de milioane de euro în administrare și tu nu trebuie decât să dai bine din papagal până ajungi șef. Să joci un teatru de înșelat naivi până pui mâna pe ștampilă și pe cheile biroului.  Acolo unde unii (naivi) văd un locușor unde să se roage și să aibă părtășie, alții văd valori imobiliare, prețuri la terenuri, valori de clădiri ce pot fi vândute, închiriate, convertite în fierbinții arginți. Atunci în anii grei ai comunismului când acele clădiri s-au construit de oameni cu cu totul alte gânduri, nici măcar dreptul de proprietate nu era breaz, pe când acum niște isteți afaceriști imobiliaro-religioși s-au prins repede de ”comoara” prost păzită.

Nu de mila clădirilor plâng eu acum, nici de ciuda minerilor ce năvălesc ca hoardele peste cel puțin munca unor oameni de care ar trebuie să le fie rușine, ci un pic de dragul naivilor, pe care îi compătimesc(deși nu vor pierde sau câștiga decât niște eventual tot terestre temple sau bani) și mai mult de dragul Adevărului care mă împinge să mai arăt odată unde locuiește Cel Preaînalt. În inimi. De aici nu poate fi scos, nu poate fi percheziționat, nu i se poate schimba yala și nu are ștampilă. Ba are, pecete.

După ce au început treptat-treptat să facă spectacole în acele săli unde s-a vestit zeci de ani o Veste Bună simplă, să nu se mire că acum sirienii și babilonienii completează opera după rânduiala scrisă. Au pățit ca evreii în țară, au întinat-o și au fost duși în robie.

Termometre ca cel din poză sunt în mințile multor afaceriști religioși de orice nuanță.

Cum să faci diferența?
Greu, dar să mă ajut în explicație cu un exemplu din chimie unde nu pot fi acuzat de amatorism, am 12 ani de chimie în spate.

Există o parte a chimiei numită chimie analitică, nu se ocupă cu altceva decât cu analiza calitativă(ce este acolo, ce substanțe, ce ioni, etc.) și o parte numită analiză cantitativă(CÂT este din fiecare, ce procente, în diverse măsuri).
Ce bine ar fi, mă gândesc, dacă creștinii ar asculta de sfatul proorocilor, al Domnului și al apostolilor: să CERCETEZE BINE duhurile, căci în lume au ieșit mulți prooroci falși. Câtă nevoie este de analiză și cât de cu brio au căzut la acest examen mari cărturari și mândre și maiestuoase biserici și culte conduse până astăzi de securiști ordinați(ordonați). ( Toate 3 sensurile corespund.) Nu pot să mă laud că am fost mai vigilent, am fost înșelat până recent (și cine știe dacă nu mai sunt) de un număr rușinos de mare de prefăcuți ”prieteni”, ”frați”, deși miza neînsemnatei mele persoane este mică (dacă nu s-ar socoti neastâmpărata asta tastatură probabil).

Tot din chimie învățăm și aplicăm chiar deseori în bucătăria noastră metode de separare, mecanice, fizice și chimice. Amintesc aici: separarea sub lupa, sedimentarea si decantarea, centrifugarea, filtrarea, distilarea și rectificarea,  extracția, absorbția, adsorbția, sublimarea și precipitarea. Oricare din aceste metode este un univers în sine, iar marea înțelepciune pusă în ele de Creatorul tuturor lucrurilor este special lăsată acolo (în mod special Tatăl a făcut așa multe substanțe care toate seamănă, dar una poate fi zahăr și alta otravă) ca să ne învețe că dacă în aceste pământești soluții și prafuri este nevoie de atâtea analize și măsurători  CU CÂT MAI MULT  în atâta confuzie de gânduri, duhuri, învățători și emanați E NEVOIE pentru fiecare om care crede cuvântul Lui DE UN SISTEM  eficient și verificat de analiză, de examinare, de testare calitativă și cantitativă a duhurilor, a învățătorilor, a emanaților și mai ales a celor ce nu emană nimic. Trebuie să știm că cele 5 simțuri ne ajută să depistăm repede doar un număr relativ mic de substanțe după gust, miros, culoare sau densitate, însă majoritatea sărurilor și substanțelor solide  sunt prafuri albe și majoritatea soluțiilor și substanțelor lichide sunt lichide transparente. Iar gazele de cele mai multe ori sunt inodore, insipide și incolore.

Mulțumesc pentru răbdarea avută la lecția de chimie, dar de la ultima lecție au trecut mai bine de 5 ani.

Este o luptă în România cu privire la numele lui Isus, cum se scrie: ISUS sau IISUS?

Problema adevărată este că și unii și alții ”scriu” I$U$ sau II$U$. Religia este o industrie dragii mei. Nu fiți naivi, nu la un sistem protejat de stat de salarizare a pastorilor s-a gândit Domnul când  a lăsat Pilda Boilor.
Iar pentru că se aude că trebuie să scriem corect IESUS, (probabil E un E de la Europa, I(E)SUS) așa că
nu va fi o problemă pentru bișnițarii religioși să scrie I€$U$.

 

PS    Știu că m-am luat de un subiect greu, dar azi după masă am citit în Biblie despre uriași, erau oameni de 4-5 metri înălțime, anachimi, emimi, refaimiți, toți au fost înfrânți, așa că am fost mângâiat,  încurajat și cu mare bucurie v-am scris.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: