Conducerea prin dragoste, prin lege sau prin oligarhi

(Această postare nu are un mesaj politic, folosesc politica doar ca exemplu pentru evidențierea unui tâlc, unui înțeles.)

1.Conducerea prin lege.
Într-un stat normal, nimeni nu este deasupra legii(legea vine de la Dumnezeu). Banii vin din impozite colectate corect și serviciile se administrează prin ministere(slujiri) atent chivernisite. Această rânduială e lăsată de Dumnezeu pentru toți oamenii, nu doar pentru creștini, dovadă că există și țări necreștine sau musulmane unde statul funcționează bine.

2.Conducerea prin oligarhi.
Cunosc bine Ucraina și Rusia.
În Rusia fondurile statului(bugetul) majoritatea nu provin din impozite, ci din administrarea unui export de materii prime controlat de stat prin oligarhi. Oligarhii sunt un grup de persoane apropiate ”țarului” ce beneficiază de sistem și-l întrețin. Corupția, nepotismul și dezordinea înfloresc în astfel de sisteme. Legea și statul sunt imitate prin instituții al căror scop a fost deturnat spre folosul oligarhilor. Confuzia și nesiguranța sunt lăsate să continue.
În Ucraina și (mai puțin) în fostele țări comuniste, oligarhia a fost modelul importat și întreținut de la răsărit.
O mână de pașe stăpânesc prin politică economia unei regiuni și o ”mulg” prin corupție.

3.Conducerea prin dragoste.

Domnul Isus N-a spus: ”dacă vă înscrieți în Biserica Mea veți păzi rânduielile(poruncile) Mele” ci a spus: ”dacă MĂ IUBIȚI veți păzi poruncile Mele.” Administrarea rânduielii, ordinii Împărăției Lui este de mai mare slavă și mai mult de urmărit pentru noi decât folosul ce ni l-ar aduce sau lipsa ce am suferi-o. Când îl iubim, iubim tot ce are El, mai ales Adunarea Lui(trupul Său), ordinea și slava Împărăției Lui. Această împărăție este deocamdată doar înăuntrul nostru, mintea noastră o rumegă, rânduielile ei le medităm, așteptarea ei ne dă speranță. Ancora nădejdii sufletului nostru are capătul în Locul Preasfânt al cerului de unde-L așteptăm…atunci când vom fi arătați(revelați, descoperiți) împreună cu El, desigur dacă acum suferim(năzuim, râvnim, iubim) împreună cu El.

4.O concluzie(înțeles).
Toate statele lumii folosesc patriotismul(stimularea dragostei de țară) în educație pentru creșterea atașamentului față de patrie. Aceasta este o pildă pentru a stârni și noi în cei ce-i învățăm atașamentul pentru ”Împărăția Lui cerească.” Doar conducerea prin dragoste este eficientă, chiar dacă noi Îl iubim ”fără să-L vedem”. Domnul Isus a lăsat în Adunarea Lui doar acest fel de ”conducere”, de călăuzire, de îndrumare, strict pentru folosul învățării și creșterii(edificării), nu este Trupul Lui un organism ierarhic, Capul nu conduce prin intermediari ci direct pe celelalte mădulare, așa cum nici mădularele tale dragul meu cititor nu ascultă de vârful nasului tău, (deși nasul este cel mai proeminent și vizibil mădular), ci de nevăzutul Creier.

5.O altă concluzie. Pilda Ucrainei.
Când comuniștii au vrut să-i paralizeze pe credincioși, au făcut-o viclean, ca rușii în Ucraina, au lăsat să-și dezvolte (sub numele necesității conducerii) un sistem de oligarhi, mici pașe religioase regionale, conduse centralizat de sultani sau țari naționali, la care au început oamenii să se uite ca la microdumnezei.
Chiar întreabă unii: cine-i microdumnezeu la voi? Acest sistem oligarhic religios este în floare astăzi. Se mai ridică câte un oligarh, mai cade câte unul, își mai schimbă pașalâcul, puțin importă, oamenii nu ies din sistem, le oferă un anume grad de siguranță. Este un sindrom Stockholm religios, îndrăgostirea victimei de călău.

6.Să fim îndrăgostiți de Domnul Isus, Domnul(Capul) Adunării, nu de minidumnezeii oligarhi ai micilor feude religioase din scurta clipă petrecută în mărunta noastră țărână. Să iubim rânduia Lui, Împărăția Lui, Învățătura Lui în toate detaliile. Conducerea Adunării Lui se face prin dragoste, nu prin lege, nici prin oligarhi: Noi Îl Iubim. Dacă îl iubim, iubim tot ce are El, Creația Lui, oamenii, chiar pe cei amăgiți și furați, poate mâine vor fi frați.

”…De dragul Tău mi-e lumea dragă,
că-n ea Te văd și-n flori și-n spini.

În crinii albi Ți-e sărutarea,
în maci văd sânge pe Calvar.
De dragul Tău mi-e dragă marea
și cerul fără de hotar!

În bulgări reci Te văd cum sameni
și-n spini văd pașii sângerați.
De dragul Tău iubesc pe oameni;
azi sunt străini, mâini, poate frați!” (sursa)

7. O pildă. Vedem în Ucraina și chiar la noi slăbiciunea statului mâncat pe dinăuntru de oligarhi. Tot la fel, așa cum o împărăție pământească este erodată de sistemul de pașalâcuri politice oligarhice(cu scop de jaf și protejată din exterior) și împărăția lui Dumnezeu este atacată și coruptă de sistemul de pașalâcuri religioase sugerat și controlat de diavol.
Altă pildă. E plină Europa de castele (în ruină majoritatea) construite de conți și baroni, de grofi și duci, de boieri și prinți (au multe nume), ruine la care privesc cu drag. Îmi arată(vorbesc) aceste ruine de o glorie trecătoare și învinsă, în general castelele, fortărețele au fost zidite în zeci de ani cu trudă și dărâmate în două-trei zile cu puțină dinamită sau un foc strașnic. În istorie vedem des cum unul mai tare decât constructorul a venit și i-a luat armele în care se încredea, a dărâmat coșmelia și a instaurat un Imperiu mai mare decât pașalâcul lui.

8.Noi suntem ambasadori ai Celui Mai Tare, trimiși într-o lume de copii ce strigă unii la alții: ”n-ați jucat după partitura oligarhiei mele”. Fortărețele lor(mă refer strict la oligarhiile religioase, (seamănă bine cu cele politice dar îi robesc pe oameni mai viclean, cu voia lor și aproape niciodată nu se răscoală)) umplu lumea, oamenii le admiră, le slujesc, le iubesc unii. Unii se laudă altora că oligarhia lor e mai bună. Unele oligarhii aplică legi foarte stricte în interiorul minidomeniului controlat de ei. Să dărâmăm cu bucurie astfel de înălțimi ( Pentru că armele luptei noastre nu sunt fireşti[−] Lit. „carnale“, ci puternice, potrivit lui Dumnezeu[−] Sau „divin puternice“, spre dărâmarea întăriturilor, dărâmând raţionamente şi orice înălţime care se ridică împotriva cunoştinţei lui Dumnezeu şi înrobind orice gând ascultării de Hristos.” 2 Corinteni 10:4-5)

9.Să nu ne speriem de înălțimile până la cer ale dictatorilor de minți pentru că domnia lor este fărădelege. Stăpânitorii religioși și cei educativi(ei formează conștiințele) construiesc înălțimi pentru ca oamenii să-și înăbușe Adevărul în nelegiuirile permise de administrațiile minților corupte. Aceste înălțimi(fortificații) sunt ziduri de argumente, cetăți de mentalități, înălțimi ca cele din vechime, pe care niciunul din împărați(chiar cei mai lăudați) nu le-au dărâmat. Despre toți scrie: ”totuși înălțimile n-au fost înlăturate”. Abia apostolul aduce înlăturarea: ”noi…dărâmăm…ORICE ÎNĂLȚIME”.

10.Am fost în Ucraina ultima dată în septembrie 2013. Nu mai fusesem de 12 ani. Prietenii mei (oameni cu pregătire superioară, au o firmă mare de comerț cu utilaje comerciale acum) m-au întrebat confuzi: ”e mai bine sau mai rău cu UE? Care e diferența?” Le-am răspuns: ”e mai ordine, de la străzile liniate până la reguli comune pentru orice, treptat legea și rânduiala ia locul haosului.” Au ascultat tăcuți, n-am priceput de ce și-au trimis amândoi copiii în Germania de ani buni, acum cu războiul încep să înțeleg. (Străzile Cernăuțiului au același pavaj de piatră de granit lăsat de austrieci în 1918.)

11.La aceste lucruri meditez când văd la știri haosul din Ucraina, ofensiva mediatică a baronilor de la noi, toate sunt pilde care iluminate de înțelegerea clară a Creatorului tuturor acestor lucruri, prin Cuvântul Său ne deslușesc o realitate plină de speranță: Dragostea este tare ca moartea.(C.Cânt 8:6) Dacă Îl iubim și iubim rânduiala Lui, Cuvântul Lui vestit de noi cu drag dărâmă aceste fortificații, iar într-o zi Piatra nedezlipită de mână va interveni însăși în creație pentru a-i spulbera asupritorul. Înălțimile sistemelor oligarhice religioase se ridică împotriva cunoștinței lui Dumnezeu, îi țin pe oameni prinși și încrezători în lucrurile în care se încred, între ziduri de întărituri și raționamente a căror origine și țel este carnea, omul, materia și clipa. Să dărâmăm bucuroși aceste construcții de orice natură (în general educativă) prin învățarea(manifestarea, arătarea) Adevărului.

Jertfa mea de astăzi.

Mărit să fie Domnul.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: