Bășcălia ca persecuție

Am, în minte, când scriu aici pe ”Regele” C. de curând decedat, dar, și, pe, AC., bietul, un, fel, de rege, și el, regele ”Virgulă-vodă”, cel ce se adresează supușilor ce-i calcă prin palat cu ”Bă!”…nu puneți virgule unde nu trebuie.

Întrebarea cu bășcălitorii e ce să faci cu ei? Îi bagi în seamă, îi ignori?

Ei nu te vor lăsa pe tine liniștit oricum.

Să luăm cazul regilor și împăraților, ai românilor și ai țiganilor, cazul în care trebuia bășcălită ideea de rege.

Prin anii 90 trebuia batjocorită ideea de regalitate, mecanismul a fost că s-au mai inventat câțiva regi, cu coroană, cu jilț, cu fast, ca cel ce pretinde că are în plus arbore genealogic(de Mihai  vorbesc) să stea într-un ridicol în care l-au pus alții. Ideea a prins rădăcini serioase de 20 de ani, iar batjocura la care este supusă o întreagă comunitate n-o simt nici ei(de țigani vorbesc). Că pe lângă ei este batjocorit și un rege de peste 90 de ani, bieții țigani n-au de unde știi. Plus că sunt batjocoriți și pocăiții, numele cultului penticostal fiind gogoșarul clovnului din circul dat. (Cât despre cult, paguba e mică: e un idol, e o făcătură(cultul), ”apere-se Baal!”, nu plângem de mila idolilor jigniți.)

Nu sunt partizan nici unuia, nici altuia.
Mecanismul în sine însă e de observat, lucrurile seamănă.

Noi avem un alt Rege, un Rege al altei Împărății, Împărăție căreia ne declarăm supuși. Îl avem ca Rege pe Domnul Isus Cristos.
Ca să ridiculizeze ideea de Rege, oamenii au inventat bufoni, regi marionetă.
Au inițiat și continuă să producă mascarade de curți princiare, autorități și ierarhii, tocmai pentru ca ideea în sine de regalitate să devină ridicolă. Toate religiile lumii au ierarhii, trupul lui Cristos are însă Cap și mădulare lipite de Cap, nu trepte ierarhice.
Batjocura la care este supus Domnul Isus seamănă cu mascarada curților princiare de Cucuieții din deal, cu regine cu ”șapte fuste puse una peste alta”.

Întrebarea e: ce faci cu bufonii? Îi bagi în seamă sau îi ignori?

Răspunsul e: le dai jos masca.

Teatrul cu animale se numește circ.
Teatrul cu oameni se numește mascaradă.

Când dai jos măștile se înfurie demascații. Măștile religioase seamănă cu Regele nostru, dar nu sunt El.
Slujba de dat jos măști este tot o slujbă duhovnicească: ”A dezbrăcat domniile și stăpânirile….”

Cu masca pusă ei batjocoresc ideea de Mare Preot, de Mângâietor, de Cap al Adunării, de Înainte Mergător, de Rege al Regilor și toate semnele Autorității Regelui nostru.

Această batjocură este o formă de persecuție.

AC de la Oradea îl persecută pe Cristos prin blogurile lui cu pretenții.
Toți popii și pastorii care și-au construit ierarhii și scaune înalte și atrag privirile oamenilor spre ei și ritualurile lor  îl persecută pe Cristos, căci doar Domnul Isus Cristos trebuie să aibă în inimile oamenilor locul întâi.

Așa cum prin inventarea Regilor-șatră în anii 90 regele bătrân a fost prigonit, tot așa, preoții și pastorii-mască Îl prigonesc pe Cel al Căror Nume îl poartă, simpla lor existență fiind o batjocură și o confuzie.

Observație: această postare nu are nici subiect, nici scop politic, nici morală socială. Am folosit exemple și ilustrații din politică pentru folosul tâlcului lor.

Slăvit să fie Domnul!

Anunțuri

5 Responses to Bășcălia ca persecuție

  • vesteabună spune:

   Vezi Aline că am o postare care-ți prinde bine: https://vesteabuna.wordpress.com/2013/03/16/nu-puneti-virgula-intre-sot-si-sotie/
   Citat: ”Îl îndemn și pe această cale pe AC de pe Criș să se pocăiască de mersul lui haotic, să-și caute ceva de lucru, să-și câștige o pâine, să se smerească, i-ar face tare bine o pauză bruscă de drog(net), să caute o adunărică să-l ajute, să se ducă să-și ceară iertare de la soția lui, să caute s-o recâștige, să se împace cu ea și va face astfel voia lui Dumnezeu.”

   Apreciază

 1. cornelilioi spune:

  „Alin C de la Oradea îl persecută pe Cristos …..”. Nu-i iau apararea lui Alin C, se poate apara singur daca considera ca atare; ceea ce vreau doar sa remarc este incorectitudinea expresiei in sine. Omul poate doar persecuta alt om, niciodata omul nu-L poate persecuta pe Christos……indiferent de numele pe care il poarta (omul).

  Apreciază

  • vesteabună spune:

   Prietene, citește mai bine!
   ”Saule, Saule, pentru ce prigonești?” Domnul Isus nu l-a întrebat pe Saul: ”de ce îi prigonești?”
   Saul prigonea credincioși, dar Domnul Isus care era în acei credincioși era Cel prigonit.
   ”Cine vă ascultă pe voi, pe Mine Mă ascultă; şi cine vă nesocoteşte pe voi, pe Mine Mă nesocoteşte(disprețuiește); iar cine Mă nesocoteşte pe Mine, nesocoteşte pe Cel ce M-a trimes pe Mine.” Luca 10:16
   Rămâne cum am scris…și n-am scris destul.

   Apreciază

 2. vesteabună spune:

  ora 15.08
  Reactia furibunda la tratament, cel putin partial ii dovedeste eficienta. Slavit sa fie Domnul!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s