Istorie recentă, prigoana nevăzută a KGB împotriva credincioșilor din URSS (5)

VSEHB=Verhovnîi Sovet Evangheliskih-Hristian-Baptistov, Consiliul Superior al Creștinilor Evanghelici și Baptiști. organizația religioasă sub care statul sovietic a unit pe toți evanghelicii din fosta URSS și prin conducerea lor centralizată a distrus din interior adunările.

”Ne uimeşte faptul că lucrătorii VSEHB, prezbiterii lor superiori şi majoritatea prezbiterilor şi a altor slujitori, mai ales din bisericile mari, care susţin VSEHB-ul, joacă aproape că rolul principal în lupta  împotriva Bisericii.

VSEHB trece sub tăcere faptul că ateismul a reuşit  să-şi realizeze programul de nimicire a bisericii numai prin „oamenii săi“, care deţin posturi de conducere în biserică, adică prin lucrătorii VSEHB. Ei ajută organele respective,  sub pretextul demascării spionilor, să-i găsească în biserică pe credincioşii oneşti, plini de râvnă şi activi denunţând organelor fiece pas al lor şi sortindu-i la suferinţe.
Astfel aduc o daună enormă lucrării lui Dumnezeu.
Te îngrozeşti când auzi din gura lucrătorilor VSEHB afirmaţia că statul nu e separat de biserică, iar împuterniciţii şi KGB sunt de la Dumnezeu şi noi trebuie să le dăm informaţia pe care ne-o cer.
Nimeni nu se îndoieşte că stăpânirile sunt de la Dumnezeu. Dar ele au fost rânduite nu pentru a conduce biserica! KGB şi alte organe au fost înfiinţate nu pentru munca în biserică prin „oamenii lor“. Şi dacă organele şi agenţii lor se amestecă în chestiunile bisericii, ei comit o nelegiuire. Iar când fac lucrul acesta creştinii, ei se leapădă astfel de Dumnezeu şi devin vrăjmaşii Lui (Iac. 4: 4). Trebuie să ştie acest adevăr fiece credincios!”

sursa pag 151

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: