”Nu cu gând bun sunt ei plini de râvnă față de voi”, despre râvna cu gând rău

Motto: ”Nu cu gând bun sunt plini de râvnă ei pentru voi, ci vor să vă dezlipească de noi, ca să fiţi plini de râvnă faţă de ei.” Galateni 4:17

Înainte de a avea părtășie cu cineva nou-cunoscut este porunca Domnului de a cerceta duhurile.
Când vezi un om plin de râvnă, aproape că îți vine să nu mai cercetezi , sunt așa de puțini oameni plini de râvnă că îți vine să te bucuri cu ei fără să-i cercetezi.

Pentru cei cu care ne apropiem de a intra în legături trebuie cercetat gândul din spatele râvnei.
Trebuie dat timp acestui aspect.

Dar să vorbim despre suspiciune.
Nu suspiciunea trebuie să ne conducă la cercetare, ci porunca Domnului: ”cercetați duhurile!”. O falsă încredere duce la o falsă convingere.
Alimentele sunt testate, fiecare lot, apa este testată zilnic, analiza este o normă în lumea de carne, nu pentru că este suspiciune ci pentru asigurarea climatului de siguranță.

Tot la fel în lumea duhurilor există o mare confuzie și escrocii sunt organizați în mulțimi. Un motiv este și faptul că nici o lege din lume nu pedepsește gândurile.

1.Am văzut azi(pe net) la o biserică un cântăreț venit din Austria cum a ocupat aproape o oră cu showul lui. Era un fel de lăutărie ce prindea bine la respectivul auditoriu, omul ținea pe piept acordeonul mânuit dibaci, nu părăsea microfonul și păstra activ suspansul. Predica, cânta, cânta, predica!Spunea la un moment dat: ”dacă nu simți un fior că trece prin tine…”, … că n-ar fi bine și că dacă simți, că ar fi. După cum îi vedeam de hâțâiți pe cei ce-l ascultau, și ei simțeau ..”fiorul”. Eu nu simțeam decât o mare milă.  L-am căutat pe net și l-am găsit tocmai în Australia. Cine i-o fi plătit biletul până acolo?… m-a condus gândul să pun întrebări. Capul face, capul trage, ce să fac, n-am alt cap și tot punând întrebări mai primesc și răspunsuri ce mă bagă în necazuri. Cred că râvna i-a plătit biletul. Gândul ce-l  avea râvna, de la Domnul venea sau la ”misiunea” în Australia împingea? După cum îl cunosc eu pe Domnul, El nu dă daruri din astea.

2.Mai anii trecuți am căutat pe net pe ”fratele păstor” al părinților mei. Bun frate, mi-l lăuda mama mea foarte baptistă…și sărac, săracul de el, copii, familie, etc. L-am găsit,… pe site-ul bisericii din Anglia care-l sponsoriza (una din biserici probabil) cu o poveste lacrimogenă în engleză despre câți kilometri a făcut lunar prin ce noroaie, un limbaj acolo, de credeau bieții englezi că Romania e Africa. Cu ce gând nu spunea celor din RO că are sponsorizare din GB, cu gând bun? Că gândul cu care apăsa pe declanșatorul aparatului foto atunci când aduna toți țiganii din sat la crăciun era desigur tot pentru liniștea și slobozenia de pungă a sponsorilor.

Degenerez cu gândul spre alt domeniu, dar n-am ce face, capul face, capul trage….

…mă gândesc că ”religia trebuie să fie separată de stat”, principiu bun, baptiștii se laudă cu el. Chiar reușesc să-l mențină deși numărul mare de securiști dintre ei trage la arginți ca muștele la miere.

Ar trebui adăugat principiul: ”religia trebuie să fie separată de bani”, eu nu văd mai periculos amestecul statului (o autoritate legitimă la urma urmei pe teritoriul terestru) în așa-zisa biserică, decât amestecul sponsorilor, autorități nelegitime, mânați de cele mai năstrușnice ambiții religioase. Evanghelia după sponsor are predicatori plini de râvnă.

3.Săptămâna trecută am auzit de alt păstorel, din gașca unui securist ordinat. L-am căutat pe net și l-am găsit pozat frumos cu familia și copiii  ca misionar …în România! al unei biserici americane. Ce nu știu cei ce nu știu este că americanii trebuie să facă publice cheltuielile cu ..misionarii. Pe siteul bisericii din România unde lucra sponsorizatul nu scrie decât despre frumoasa lui familie și eforturile care le face ca pastor în cele două sate. Nu scrie că el merge pe sate pentru că e plătit de americani. Nu zic să nu fie plătit, dacă unii zic că se poate, să creadă așa, dar de ce să creadă unii că nu este, de ce să plătească zeciuieli, și el suge de la două oi.  Râvna lui mai e cu gând bun? Entuziasmul lui de a ține oamenii în biserici nu are legătură cu poza ce se trimite periodic la sponsori?

4. Unul din foștii mei pastori, am aflat săptămâna trecută că a fost și el turnător de soi. CNSAS-ul a scos pe agentul ”Neamțu” de la catastif. Îmi amintesc zâmbetul lui ironic și râvna lui moderată. Apoi m-am gândit la catedrala care a construit-o în cartierul de lângă râu. Arhitect i-a fost un escroc notoriu din oraș, fiul unui pastor, coleg de turnătorie, acum închis pentru înșelăciune(fiul). Se pare că este o combinație profitabilă: vechii turnători, după revoluție au prins râvnă pentru zidit catedrale pe banii sponsorilor, bani păpați după metode cu totul necunoscute străinilor din vestul naiv. De unde ”râvna lui” pentru ”casa Domnului!”? Cu gând bun, nici pomeneală!

Așa că ”Doamne iartă-mă că m-am ferit doar de puțin vinovata râvnă fără pricepere, te rog de acum înainte învață-mă să mă feresc de râvna cu pricepere, de râvna cu șmecherie, de râvna cu gând rău, de râvna cu scop!”

Slăvit să fie Domnul că am mai stricat și azi un pic din lucrările celui rău, că am mai scos câte ceva afară din lucrurile lui Tobia!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: