Dreptarul învățăturii

Orice linie dreaptă e dată de două puncte.

Sau ca să folosim definiția din geometrie: ” pentru două puncte fixe există o dreaptă și numai una ce trece prin amândouă.

Deci, dacă Cuvântul lui Dumnezeu are în vedere o singură învățătură pe care o numește dreptar, înseamnă că acest dreptar este definit de două puncte. Care sunt aceste puncte?

”Căci cine se apropie de Dumnezeu trebuie să creadă El este şi că răsplăteşte pe ce ce-L caută” Evrei 11:6

Aceste două puncte definesc dreapta învățăturii sănătoase. Se găsesc sub diferite forme în cuvântul lui Dumnezeu: alfa și omega, începutul și sfârșitul, etc.

Suntem învățați că ” noi suntem zidiţi împreună, ca să fim un lăcaş al lui Dumnezeu, prin Duhul”.
Orice zidire se face cu sfoara întinsă între capetele zidului, dreptar care se tot mută, dar respectă planul, verticalitatea zidului.
sfoara

Care sunt cele două puncte pe care se întinde sfoara?

1.El este. Creaționismul, convingerea că Dumnezeu există și că tot ce este creat îl are în vedre pe Fiul Său și ”este din El, prin El și pentru El”. Aceasta este ”alfa”, începutul învățăturii, creația care este vizibilă cu ochii de carne și înțeleasă de minte, de la această alfa trebuie început abecedarul alfabetizării spirituale. Orice om vede ceea ce este creat, de aceea e ușor de legat tâlcul creației de nevăzutul ei și de ajuns la mijlocul alfabetului și apoi la sfârșit. Dacă cineva este copleșit de creație (de trupul lui, de îngrijorările vieții) ajunge să se închine creației, nu Creatorului și aceasta este idolatrie.

2.Răsplătește pe cel ce-L caută. Harul, răsplătirile, recompensa, cununa, casa veșnică, comorile înțelepciunii și ale cunoașterii sunt arvuna acestor sigure moșteniri dar sunt și omega învățăturii, sfârșitul ei, noi mai mult aici pe pământ nu putem primi. Credința în Răpire, în Venirea Domnului, în apropierea sfârșitului și în faptul că împărăția Lui nu este din lumea aceasta dau greutate acestei cărămizi de gânduri și purtătorilor lor, care nu mai sunt purtați și zburați ca frunza uscată.

Nu există două feluri de linii drepte, nici două puncte nu pot da mai multe linii drepte, doar una.
De aceea Domnul nu are două învățături, iar dacă sunt multe religii în lume  e foarte posibil să fie toate greșite. În învălmășeala de talcioc a lumii, peste haosul de învățători și învățături care cu mai de care pretenții, să scoatem sfoara Adevărului și s-o întindem între cele două puncte, dacă vreun plan se intersectează cu ea și este vertical atunci e zidire bună.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: