Nu există fabrică de iubire

Motto: Romani 5:5 ” Însă nădejdea aceasta nu înşală, pentru că dragostea lui Dumnezeu a fost turnată în inimile noastre prin Duhul Sfânt care ne-a fost dat.”

Azi ”am dat sânge”.

Nu-l cunosc pe cel ce avea nevoie dar nu prea mai avea alți apropiați prin oraș.
N-am restricții legate de sânge, cel puțin sunt liber să donez. Să primesc…probabil în caz de pericol vital, altfel știu că vin o grămadă de boli cu sângele altuia, altora: bolile tuturor!
420 de ml în mai puțin de 5 minute. O scurtă senzație de moleșeală, apoi o senzație de ușurătate, de bine. Pe la ora 5 seara o stare de foame cruntă, hipo…cum ar zice unii din cei cu diabet.
În timp ce mergeam spre centrul de transfuzii mă gândeam că din punct de vedere al fluidelor omul este un sistem hidraulic, cu pompă, valve, ”conducte”, presiuni, etc. Cuvântul despre creație se împletea în mintea mea cu inginerul cu experiență în hidraulică. Ah, de răcitor uitasem, am cumpărat pentru o wolă un răcitor Hydac(aer-ulei), am așteptat o lună să mi-l aducă  și după ce l-am pus pe wolă, mi-am dat seama că era cam mic, răcea cam anemic, ar fi trebuit unul mai mare un pic, greșisem calibrarea. Dumnezeu răcește „uleiul(sângele)” prin piele, prin transpirație, elegant… și n-a greșit calibrarea răcitorului ca  mine. Și totul dintr-o celulă ce a crescut singură.
Apoi a început să vorbească inginerul de automatizări din altă parte a creierului: senzorii, actuatorii (executanții) adică mușchii, alimentați la fix cu cît ”lichid” e nevoie pentru a se scurta sau lungi. Desigur toți sunt analogici, și actuatorii, și senzorii, transmit nu doar semnal da/nu ci și mărimea lui, și sunt milioane în tot corpul. Mi-am amintit că firma Festo a inventat un Fluidic Muscle asemănător mușchiului uman și se laudă grozav cu el. Apoi la faptul că sângele nu e numai lichid hidraulic, el nu este doar forța pentru execuția mișcărilor, ci și întregul sistem de transport al corpului, aprovizionează, transportă semipreparatele, alimentează fiecare ”secție” și…. duce gunoiul, sortat. Mă gândeam la fabrica din mine și a intrat și programatorul în dialog: totul e procesat de creier, computerul acestei industrii, creierul primește semnale și trimite comenzi. Cum le primește? Semnal electric prin nervi? Sau cum le transmite…tot așa sau și chimic.
Chimistul din mine își zicea că desigur este un control al nivelelor de concentrații ale diferitelor substanțe și că sigur sunt substanțe marker, substanțe semnal. Săptămâna trecută fiind răcit am luat ibuprofen și mi-am blocat stația de epurare (rinichii) pentru aproape o zi. Am citit speriat pe google și am aflat că sigur și dovedit  ibuprofenul inhibă (în 18% din cazuri-mult) o substanță care spune rinichiului să tragă sau să stea…și stă rinichiul. Și ”computerul” primește semnale greșite și dă comenzi aiurea.
Mă gândeam să o întreb pe soție…(m-a însoțit la centrul de transfuzii). N-am mai întrebat-o, mi-a făcut cafea la automat după donare, mi-a zâmbit: ”nu ți-e rău?”, ”mai stai!”. Ei, asta nu ține de nici o ”fabrică”, nu există fabrică de …iubire!

Dar sufleul? Dar duhul? Lumi latente!
Ce taine-avem în noi şi nu le ştim!
Suntem neexplorate continente!
În lut nu sunt vibrări de sentimente.
Tu ce-ai ascuns în noi?… căci Te iubim…

Pe un perete al centrului de transfuzii scria: ”nu există altă fabrică de sânge, singura fabrică de sânge este inima ta. Donează!
Știind că cele create sunt roabe celor pentru care au fost create, chiar corpul de carne pentru locatarul de Duh, am tradus în limba omului nou din mine: nu există fabrică de iubire, singurul izvor de iubire este inima ta. Iubește!

M-am întors cu aceste gânduri la lucru, unde am aflat că măgărițele s-au găsit și astăzi.

Mărit să fie Domnul!

One Response to Nu există fabrică de iubire

  1. Dumnezeu este dragoste, El ramane sursa iubiri adevarate,inima primeste iubire de la El: „Toate izvoarele mele sunt in Tine.” (Ps.87:7)

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: