Poate un creștin adevărat să lucreze ca și colaborator pentru vreun serviciu secret de informații?

Nu.
Din câteva motive.

1. Ca și colaborator al serviciului secret activitatea este secretă, deci munca de culegere de informații este desfășurată în mod secret și cel ce o face trebuie să lucreze sub diferite acoperiri, adică să trăiască în minciună. Trăirea în minciună este  păcat, viața dedublată, ascunsă, chiar față de membrii familiei produce traume psihice în toți cei implicați. Ca creștini, avem voie să folosim doar armele luminii, iar masca (ca de carnaval) nu este o armă a luminii.

2.Ca și colaborator al serviciului secret, orice om se supune voluntar unui ofițer sau șef. Învățătura Cuvântului este clară: ”Cristos este Capul oricărui bărbat”, nu ofițerul coordonator și nici un alt om. Desigur cineva ar putea spune: dar cei angajați în diverse industrii, care au șef!? Cuvântul ne învață că cine este sub jugul robiei (rob, angajat, etc) să nu se neliniștească de acest lucru, să considere pe Stăpân sau pe Șef vrednic de toată cinstea, dar…dacă poate să ajungă liber, să profite. Situația nu este identică pentru cel ce în mod voluntar devine colaborator al unui serviciu secret, angajamentul lui este ceva deasupra nevoilor existențiale, își poate câștiga pâinea prin orice alt mijloc cinstit înaintea lui Dumnezeu. Este exact ca barmanul sau negustorul ce vinde alcool, un creștin trebuie să se separe de astfel de mijloace de trai.

3. Ca și colaborator al serviciului secret, activitatea principală este strângerea de informații. Aceste informații, în mod natural au în vedere alte persoane. Porunca din Cuvânt este clară: ”nu da pe față taina altuia!

4. A lucra pentru un serviciu secret al oricărui stat de pe pământ este un amestec fără mandat și fără drept în treburile altei împărății. Ca creștini, împărăția noastră nu este din lumea aceasta. E frumoasa mărturisire ce a făcut-o Domnul nostru spiritual Domnul Isus Cristos, în fața strămoșului nostru trupesc: Pilat din Pont: ”Împărăția mea nu este din această lume!”  Noi suntem străini și călători, ambasadori aici, suportăm greu ambasada, abia așteptăm să ne întoarcem (în trupul acesta gemem apăsați), nicidecum nu ne trece prin cap să devenim implicați activi în treburile pământului. Nebucadnețar (Capul de aur al acestui sistem politic) a trebuit să învețe că ”Cerurile domnesc!” și această lecție trebuie să ne-o repetăm și nouă, altfel riscăm să ne degradăm onoarea până la a coborî de la rangul de ambasadori ai Împărăției Suzerane la rangul de angajați ai Împărăției vasale, robi la robi: blestemul lui Ham.
Pământul este rob cerului, cerul domnește, nu este vrășmaș, creația a fost supusă, nu de voie ci din pricina celui ce a supus-o, dar și creația așteaptă descoperirea fiilor lui Dumnezeu. Sunt aici niște structuri de autoritate peste care nu putem trece. Ca creștini ne supunem tuturor autorităților, (pentru Domnul: Capul oricărei autorități) dar ne ferim de ceea ce pare rău, de duhurile răutății, iar minciuna, mascarada, bârfa țin de faptele și de puterea întunericului.

5. Punctul 4 e valabil și pentru creștinii care se simt ispitiți să fie implicați în politică, cerșetorii de voturi.

Obiecție posibilă!

Să fie desființate Serviciile Secrete?
Nicidecum, n-am spus asta. Treaba Statului este să le întrețină, a mea, ca trăitor în carne pe pământ e să-mi plătesc impozitele și să mă rog pentru toate autoritățile. (Acest mesaj nu este pentru autorități, ci pentru creștini.) Eu mă bucur că trăiesc într-o țară cu un Serviciu de informații puternic, cu o poliție care-și face treaba, cu o structură politică administrativă  funcțională. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest lucru și mă rog în fiecare zi pentru autorități și în particulari și în public. Nu am scris nici un rând pe acest blog care să ridiculizeze, să critice statul sau să incite la nesupunere sau rebeliune față de autorități.

Dar trebuie să facem o distincție. Nimeni în afară de Domnul Isus Cristos nu este Stăpânul gândurilor mele, a duhului meu de creștin. Recunoscând pe Domnul, autoritatea de deasupra mea, voi recunoaște și autoritatea de sub El, administratorii statului fiind slujitorii Lui. Am spus-o des: ca și fiu, nu voi batjocori pe slujitorii Stăpânului Meu.
Dar când voi vrea sfaturi de la Tata, mă voi duce direct la Tata, nu la ei.
Sluga nu știe ce face Stăpânul, fiii știu.
Treaba slugilor este să asculte, și a fiilor la fel, iar când între robi și fii de multe ori apare o confruntare, să știm că Tatăl a rânduit-o ca să slujească de mărturie degetelor de lut și fier ale chipului de aur până va ajunge să recunoască ”că cerurile domnesc”.  De aceea suntem duși înaintea lor, nu ne ducem singuri, acest lucru ar trebui să fie o lecție bună pentru noi. Din pricina Lui!

Explicație: am scris această postare pentru că unii cred că se poate să fi și creștin și ciripitor. Chiar un pastor vestit, atunci când a fost descoperit s-a lăudat în fața unei mulțimi că e ”o cinste” să fi semnat un astfel de angajament. E o mare rușine să-ți croiești haine din pânze de păianjen.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: