Măcar că nu sunt nimic

Pe un blog cunoscut, un pastor se arată supărat că iată cineva a îndrăznit să evadeze din celulele lor.

Aici e blogul cu postarea cu pricina: http://popaspentrusuflet.wordpress.com/2013/05/30/aparitia-niciunilor/

Să fi un nimeni, un nimic (engleză: nones)! Să nu fi încadrat într-o denominațiune, iată un păcat despre care Biblia nu spune nimic.

Că în America ar fi cam 8 milioane de ”nimici” declarați! Nu pot decât să mă bucur un pic, dar în mod sigur dacă ar fi să am părtășie cu vreunii din ei, aș avea cu exact atâția cu câți aș avea timp să-i cercetez. Cu nici unul în plus.

În matematica nimicului oricum nu contează: 0+0=0

Că un nimeni a fost și apostolul a spus-o El: ”Dar voi trebuia să mă lăudaţi; căci, măcar că nu sînt nimic, totuşi cu nimic n-am fost mai pe jos de aceşti apostoli aşa de minunaţi.” 2 Corinteni 12:11

Am scris un comentariu la respectiva postare, n-a apărut, îl redau aici, prinde bine:

”Stați puțin!
A nu fi afiliat vreunei denominații este păcat? Unde scrie?
Dacă o adunare nu este inclusă într-o uniune, automat planează suspiciunea de erezie? De unde ați citit?
Studiile lui Barna se referă la acei oameni care au părăsit religiile industriale și au început să practice adunările de casă după modelul primilor creștini, cel puțin eu cred am citit bine cartea lui Barna și Viola: Pagan Christianity(Creștinism Păgân).
Voi ați citit-o? Toată? Bine?
Vă voi enumera câteva nume cunoscute din România care în mod voluntar au refuzat să facă parte din vreo organizație sau cult: Dumitru Cornilescu, Nicolae Moldoveanu, Costache Ioanid, Vasilică Moisescu. Pe lângă ei mai sunt multe nume mai puțin sonore. Acești oameni nu au fost păgâni, ci creștini conștienți că a fi implicat într-o anumită denominație înseamnă o trădare a conceptului de unitate a Trupului lui Cristos și deasemenea o limitare, o sufocare a libertății lor de a lucra.
Vă întreb: dacă ar trebui să dați afară din cartea de cântări acele cântări care nu sunt compuse de penticostali, ce ați mai cânta? La fel și baptiștii!
Citiți o Biblie tradusă de un ”nones”, recitați poezii compuse de alt ”nones” și cântați cântări compuse de tot de un ”nones”, așa că vă rog: ciocul mai mic!
Cu bucurie!
Un ”nones”.”

4 Responses to Măcar că nu sunt nimic

 1. Anca spune:

  Ce te faci cu legatura frateasca? Cum staruiesti in ea, ca in celelalte trei, cred ca o poti face? Dezvolta, te rog; ma intereseaza!

  Apreciază

  • vesteabună spune:

   Despre cele 4 stăruințe am scris aici: https://vesteabuna.wordpress.com/2013/06/25/educatie-si-revelatie/
   Cum stăruiesc în legătura frățească?
   În primul rând învăț ce sunt ăia frați și apoi învăț ce e aia legătură.
   Să încep cu legătura.
   Există legătura păcii, legătura dragostei, numită și legătura desăvârșirii, mai sunt.
   Mai sunt legături omenești: părinții, copiii, soțul, soția, rudele, colegii, vecinii.
   Legătura frățească este suma tuturor legăturilor date de apartenența la același trup, la Trupul lui Cristos.
   Pe primul loc aș pune învățătura, gândul.
   Imaginea din Cortul Întâlnirii care preînchipuie părtășia este Sfeșnicul (dacă umblăm în lumină avem părtășie unii cu alții).
   Despre lumină scrie David: ”Cuvântul este o candelă, învățătura este o lumină iar îndemnul și mustrarea sunt calea vieții!”
   Deci simbolul învățăturii este lumina, ”descoperirea Cuvintelor Tale dă lumină”. dacă umblăm în lumină (în învățătura apostolilor) avem părtășie unii cu alții.
   Ca să avem același gând, aceeași învățătură e necesar să fi avut loc lepădarea de sine, moartea față de ”învățăturile începătoare ale lumii” care ne țineau departe de gândul lui Cristos. Numai când sunt lepădat de mine de tot, când sunt plin de dragostea Duhului care mă face să cred tot Cuvântul lui Dumnezeu, atunci sunt și gata să mă lepăd de orice gând care nu este gând al lui Cristos, Cel ce nu și-a plăcut Lui însuși.
   Cum se poate realiza acest lucru practic?
   Să scriu mai întâi despre frați.
   Frații nu sunt ai mei prima dată, ci ai Domnului. El este Cel dintâi născut dintre mai mulți frați. Desigur în mediul infectat de securiști deghizați aceste cuvinte pot părea utopii, dar nu eu le-am scris, rămâne așa, frații adevărați sunt frații Domnului și eu cu El și cu ei am treabă. Lupii și haita lor sunt în altă contabilitate, la altă înviere.
   Câți frați cunosc?
   Exact de cât a socotit Domnul că am nevoie. Exact cât e inima mea de largă să-i pot primi, să le pot sluji.
   Cine face legătura frățească, cum se poate realiza ea practic??
   Domnul o face. El a pus mădularele în trup pe fiecare unde a voit.
   Ce fac când nu văd frați și nu văd legătură?
   Mă cercetez mai întâi, să nu cumva ochiul meu să fie orb, nu afară noapte.
   Mă curăț, mă pocăiesc și Domnul îmi va da și lumină și inimă largă și casă deschisă pentru frați.
   Dacă am un frate cu care sunt un duh, cu el stăruiesc, cu el mă rog, pe el îl sun, așa a lăsat Domnul, să am doar unul.
   Pavel la un moment dat n-avea decât pe cei ce le scria, ceilalți l-au părăsit.
   Am învățat un lucru mare-mare de la fratele I., era prin 2008, securitatea reușise să împrăștie adunarea unde fuseseră ei, i-au bârfit și i-au alungat și ei au rămas singuri. M-am dus la ei și i-am întrebat: ”cu cine mai aveți părtășie?”
   ”Păi, facem frângerea pâinii în fiecare duminică eu cu soția, ne rugăm, vorbim, cântăm, mai vorbim la telefon cu sora Bianca din Noua Zeelandă, cu Pit Popovici din Atlanta.” E vorba de oameni în jur de 90 de ani vârstă, sora Bianca între timp a plecat la Domnul.
   O astfel de legătură unu-doi și Domnul e funia împletită în trei care nu se rupe ușor.
   Să mulțumiți lui Dumnezeu căci o inimă mulțumită are un ospăț necurmat. E ospățul jertfelor duhovnicești la care suntem chemați ca preoți ai mărturisirii noastre, hrănindu-ne cu cuvinte și hrănind pe alții cu învățătură. Asta fac eu toată ziua în Cortul Domnului, de la altar la altar și dincolo de perdea la scaunul de Har. Mulți văd, puțini pricep, port mireasma, dar cei mai mulți văd doar meseriașul, stivuitoristul, sudorul, electricianul sau pe unul din cele vreo 15 meserii cu care mă îndeletnicesc. Ce nu văd ei este că mă folosesc de acestea ca și cum nu m-aș folosi de ele, le fac serios și conștiincios dar știu că nu-s veșnice, veșnică e calea mea din locul sfânt, unde stau și slujesc ca preot al Lui, să fiu pe gândul Lui, bucuria mea fiind atunci când El, având de făcut o lucrare, mă trimite pe mine dacă stau pe gândul lui.
   Nici eu, ca șef nu trimit să rezolve treburi delicate pe un zăpăcit sau pe unul care se gândește doar la ale lui.
   Mulțumesc de comentariu și sper că v-a fost de folos.

   Apreciază

  • vesteabună spune:

   Cred că am făcut o confuzie, îmi cer scuze. Adresa de mail a lui anca m-a făcut să cred că este vorba de o altă familie, niște rude care știu că urmăresc acest blog. I-am sunat azi și mi-au spus că n-au comentat nimic. Am corectat comentariul.

   Apreciază

 2. ioan17 spune:

  Un UMIL răspuns pentru Anca: cred ca acești NIMENI SAU NONES, SE INTÂLNEAU CU ALȚI NIMENI și chiar aveau partășie=legătură frățească. Și nu numai cred, dar chiar am participat ocazional la unele din aceste părtășii din multe motive și cel geografic, nu prea adesea. Și acum se intâmplă la fel.
  Secretul? Cum și unde găsești pe acești NIMENI? Ascultarea de Cuvânt ca Duhul Sfânt să ne arate cine sunt acești NIMENI și să faciliteze părtășia cu dânșii. Într-adevăr e o taină! O taină a legăturii cu El, izvorâta din ascultare de El, care se dă numai la CEI PREA IUBIȚI ȘI PREA ALEȘI! Și mai e ceva: nu sunt mulți: DOI SAU TREI, sa nu aștepți o mulțime de NIMENI! Sunt puțini și rari .
  Așteptăm și alte explicații, căci sigur sunt mai multe.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: