Peștera de tâlhari(1)

1.De cel puțin două săptămâni am în cap aceste gânduri.
Sunt prea dure, mi-am zis, mai am câțiva prieteni, mi-i pierd și pe ăia.
Dar pentru că nu fac după capul meu, am alt Cap deasupra, trebuie să scriu. Vai de mine dacă nu scriu! E slujba mea de preot, de aprins focul, de pus pâinea, de curățat candelele….

2.Am fost provocat să mă grăbesc cu scrisul de un e-mail (încă nu i-am răspuns) din care citez:
”….uneori cei credincioși au nevoie de un statut juridic pentru a rezolva anumite probleme administrative. Care forma de asociere ar fi cea mai potrivita pentru adunarea Domnului ? Cult crestin ? asociatie religioasa ? fundatie sau asociatie civila ?”

3.Răspunsul care mi-a sărit de pe limbă imediat a fost: SRL, SA, (pentru cei din State sau UE: Ltd. Gmbh) adică să plătesacă și ei impozite ca tot muncitorul. Clericii adică. Eram sub influența articolului: ”Cât costă Duhul Sfânt în România?

Tot meditând, între timp părerea mea s-a clarificat și sunt ferm convins că singura asemănare cu o formă existentă care s-ar putea aplica înjghebărilor religioase a denumit-o Domnul Isus prin plastica expresie ”Peșteră de tâlhari!
Adică dacă am denumi bisericile SRL sau SA, am jigni pe orice meseriaș sau pe orice patron cinstit, dacă firmele lor în care se muncește ar avea aceleași denumiri cu instituțiile religioase în care se fură și se vinde ce s-a furat.

Apostolul nu a scris: ”luați seama ca nimeni să nu vă cumpere cu filosofia!”, ci ”luați seama ca nimeni să nu vă fure cu filosofia!”. Vânzătorii de industrie religioasă nu sunt comercianți, ei sunt hoți, sunt tâlhari. Ei nu cumpără, ei fură. Ceea ce vând au furat, nu au primit, nu au produs, nu au cumpărat. Când a izgonit pe vânzători din templu, Domnul Isus n-a spus:”voi ați făcut din ea(din casa de rugăciune) o casă de comerț” ci ”o peșteră de tâlhari”.

4.Despre Libertate

Libertatea nu are statut juridic. Doar robia, munca, asocierea în muncă au.
Libertatea e libertate, de aia e libertate că nu e îngrădită.

Să citim împreună articolul 29 din Constituție:”ARTICOLUL 29(1) Libertatea gândirii şi a opiniilor, precum şi libertatea credinţelor religioase nu pot fi îngrădite sub nici o formă. Nimeni nu poate fi constrâns să adopte o opinie ori să adere la o credinţă religioasă, contrare convingerilor sale.

(2) Libertatea conştiinţei este garantată; ea trebuie să se manifeste în spirit de toleranţă şi de respect reciproc.
(3) Cultele religioase sunt libere şi se organizează potrivit statutelor proprii, în condiţiile legii.
(4) În relaţiile dintre culte sunt interzise orice forme, mijloace, acte sau acţiuni de învrăjbire religioasă.
(5) Cultele religioase sunt autonome faţă de stat şi se bucură de sprijinul acestuia, inclusiv prin înlesnirea asistenţei religioase în armată, în spitale, în penitenciare, în azile şi în orfelinate.

(6) Părinţii sau tutorii au dreptul de a asigura, potrivit propriilor convingeri, educaţia copiilor minori a căror răspundere le revine.”5.Acest articol este cadru suficient pentru adunarea Domnului, dar insuficient pentru Peștera tâlharilor ce fură oamenii cu tot cu arginții lor.

Peșterile de tâlhari nu se reglementează, se condamnă. Oamenii s-au îndepărtat de adevărul biblic legat de ”libertatea slavei copiilor lui Dumnezeu”, nu de dragul Domnului, ci pentru că au transformat casa rugăciunii în ”peșteră de tâlhari”. Denumirile: ”cult”, ”asociație religioasă”, ”fundație” le sunt necesare pentru că în spatele lor își pot ascunde activitatea de ”tâlhărie” spirituală, nu ”cu scop administrativ” cum mi-a scris grijuliul și binevoitorul meu corespondent. Chiar îl invit să scrie aici la comentarii, care ar fi acele ”scopuri administrative” de care cineva ar avea nevoie ca să se organizeze ca ”asociație” sau ”cult” religios. De ce nu este constituția destul și drepturile generale  suficiente? Eu nu văd în  scutirile de taxe sau ajutorul financiar dat cultelor ”libertate religioasă”, ci o îngăduire a aroganței popești, o slăbiciune, nu o mărinimie a Statului, un motiv de rugăciune pentru vindecare, nu un motiv de mulțumire. O țară cu catedrale sclipitoare privite din mașini ce se scutură prin gropi, dovedește că șarlatanii stau pe ceafa dregătorilor și-i fură și pe ei amenințând cu biciul electoral . E iarăși un motiv de rugăciune.
 
6.Tarabele:
O tarabă(exemplu): Ceaiul și vorbirea în limbi.
Sau vorbirea în limbi cu ceaiuri, în sfârșit.
E caz real, România, 2013.
Am avut un prieten care a murit cu ceva timp în urmă. Cancer. După moartea lui mi-a povestit cineva care îi era prieten mai apropiat cum a căutat prietenul nostru comun vindecare prin ceaiuri.
A mers la Arad unde este o ”tâlhăriță” renumită. S-au rugat, chiar a vorbit în limbi escroaca și ”domnu’ i-a descoperit” ce ceai are nevoie bolnavul pentru vindecare.
-N-ai înregistrat vorbirea în limbi? l-am întrebat pe om. N-o înregistrase. Am pierdut iar ocazia de a testa măcar una.
Apoi?
Apoi doamna cu ceaiurile i-a dat bolnavului o cantitate anumită de ceai (cam cât pentru o lună), ceai descoperit prin profeție în limbi ”de la  domnu’” că tocmai ăla vindecă boala lui. Cel ce mi-a povestit a băgat de seamă amănuntul că a fost ceai cam cât pentru o lună, e vorba de fidelizarea clientului probabil, ”să mai vină”, tactică de marketing.
Apoi ”se dă” ceva.
-Cât? întreb.
-Ea zice că ”cât îți pune domnu’ pă inimă”. Nu poți da 10 lei nu? Fiecare dă măcar 100.
Scamatoria dura puțin, 20 de minute poate, că era coadă. Cam 300 pe oră tâlhărește ”evlavioasa” escroacă.
Câți din voi, vrednicii cititori ai acestor mișelii câștigați 100 de dolari pe oră?
Nu-i întreb pe cei din România, pe voi cei din USA, Europa sau Australia?
Și asta e doar una din tarabele peșterii de tâlhari.
Alta tarabă: sfântul amvon. Loc de unde se vând cuvinte pe bani. De obicei cuvinte furate, fără schiță nu se urcă mulți acolo. Domnul a numit în Cuvântul Lui ”câștig mârșav” această escrocherie.
Altă tarabă: masa cu DVD-uri. Am fost într-o biserică românească în Europa în această primăvară, am rude acolo. Era o formație din Ro în vizită. Au prezentat ce lucrează ei ”pentru Domnu’”, apoi au cântat. Pardon, au …urlat…e puțin spus….credeam că se sparg geamurile. Am ieșit afară în primul minut.  Arama sunătoare și chimvalul zăngănitor ar fi jucării, mă gândeam. Boxele ce spărgeau geamurile prin bubuit ritmat nu sunt ceva la ce apostolul s-a gândit. Pe hol, la sfârșitul programului stătea masa cu DVD-uri și o cutie transparentă de plastic în care stătea sugestiv o bancnotă de 50 de euro, să știe poporu’  de ce-i lada acolo și cam cât să pună. Nu știu cine-a pus bancnota în cutie, eu nu, sigur, deși am ieșit primul din sală în hol. Cine oare?
Altă tarabă: Discotecile pocăite, cenacluri, festivaluri, etc
Corb la corb nu scoate ochii, nici tâlhar la tâlhar. Am așteptat în zadar reacții la discoteca pocăită din Cluj, n-au fost. E un risc pentru orice tâlhar să demaște pe alt tâlhar, o poate păți la fel, de aceea gașca tace mâlc și fură.7. Marfa
Nu întotdeauna ”marfa” vândută e falsă. ”Marfa” vândută de tâlhari poate să fie adevărată, veritabilă. Mai ales când e vorba de sufletele oamenilor. După ce înlănțuie suflete, după ce le înrobesc prin furt, se laudă cu ele.
De aceea argumentul că în peștera de tâlhari există marfă bună nu schimbă realitatea. ”Marfa” nu-l dezvinovățește pe hoț, îl acuză mai mult. Dacă tot ce-ar vinde ar fi fals, cine i-ar crede.
Răsfoind cărțile de cântări ale unui cult sau altul, te miri ce puține cântări sunt scrise de ei și de ai lor. Dacă le-ar păstra doar pe cele scrise de ai lor, cartea ar avea probabil 10 pagini.
Predicile citite de unii dar scrise de alții sunt marfă furată. Predicile pot fi bune și oamenii chiar se pot pocăi prin ele.
Slujbele religioase, botezuri, binecuvântări, cununii, etc. sunt tot un fel de mers cu Iordanul ca la popi, doar că victimele sunt altele.
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s