”Lumina sfântă” de la Ierusalim, o escrocherie ”chimică”

Dacă fosforul alb este dizolvat într-un solvent și apoi lăsat să se usuce, prin evaporarea solventului fosforul se autoaprinde prin contact cu oxigenul din aer.
Acesta este ”secretul” escrocheriei sfinte de la Ierusalim la fiecare sărbătoare de paște. ”Focul de fapt nu se pogoară de niciunde. Lumânările pur și simplu se aprind instantaneu, nefiind atinse de cineva.
Cum este posibil acest lucru? (…)
Fosforul nu poate exista liber în natura deoarece are o mare afinitate pentru oxigen.
Se găsește numai sub forma de compuși, mai ales fosfați.
Fosforul alb se obține prin calcinarea fosfatului de calciu (apatite sau fosforite) cu cărbune.
În procedeul industrial se adaugă însă dioxid de siliciu (nisip) , al cărui rol este de a pune în libertate din ionul de fosfat, pentaoxidul de fosfor mai reactiv.
Este posibil ca preoții, sa introducă fitilul lumânărilor în fosfor alb înainte de începerea ceremonialului.
Fosforul alb este foarte ușor inflamabil și se aprinde în contact cu oxigenul.
În anul 2005 (vezi video de mai jos), într-o demonstrație live la o televiziune greaca, Michael Kalopoulos a înmuiat trei lumânări în fosfor alb.
Lumânările s-au aprins spontan după circa 20 de minute, din motive binecunoscute de oricine știe proprietățile fosforului în contact cu aerul.
Criticul a arătat ca dacă fosforul este dizolvat într-un solvent organic potrivit, autoaprinderea este întârziată până când solventul este aproape total evaporat. Aprinderea putând fiind întârziată până la o jumătate de ora sau chiar mai mult, depinzând de densitatea soluției și de natura solventului folosit.”
Minunea încearcă să copieze pogorârea focului din cer, întâlnită de câteva ori în Vechiul Testament.
De fapt la Ierusalim este o afacere a unor escroci religioși, afacere veche și profitabilă pentru ei dar aflată sub judecata, condamnarea și mânia lui Dumnezeu.
Focul la care s-a referit Domnul Isus când a spus că ”Eu am venit să aprind un foc pe pământ” nu este un foc fizic, deși arătarea lui inițială a fost prin flăcări vizibile (la pogorârea Duhului Sfânt), ci este focul judecății de sine și pocăinței, focul jertfei lăuntrice ce se petrece în fiecare om care aprinde pe altarul gândurilor inimii sale Cuvintele lui Dumnezeu care-i fac inima să ardă.
Dacă ești unul din credulii care nu ți-ai curățat mintea de minciunile popești, minciuni care țin sufletele oamenilor legate în lanțurile păcatului, Cel ce face curățirea casei Lui este gata să te curățească și pe tine dacă mărturisești cu gura ta starea ta înaintea Lui și te-ai bucura să fi curățit.
El este Cel ce face personal curățirea și sfințirea casei Lui (casa Lui suntem noi) pentru ca noi să-i fim o locuință plăcută. Dumnezeu locuiește în oameni, nu în biserici, în trupuri de carne, nu de cărămidă, se arată în foc al conștiinței și al pocăinței, nu în lumânări de parafină sau seu de oaie înmuiate în fosfor.
Cei ce se apropie de Dumnezeu și sunt iertați și curățiți de păcate, fac parte din casa Lui (familia Lui) unde toți sunt frați.
Prelații, preoții, pastorii, clerul, salariații religioși sunt majoritatea din ei șarlatani și hoți, indivizi certați cu Dumnezeu care și-au făcut din evlavie un izvor de câștig.
Domnul Isus ne-a învățat să ne ferim de astfel de oameni, apostolii ne-au spus să-i însemnăm, să-i demascăm, ceea ce am făcut și eu astăzi bucuros.

Anunțuri

5 Responses to ”Lumina sfântă” de la Ierusalim, o escrocherie ”chimică”

 1. vesteabună spune:

  Gata, lumina a venit ”cu avionul”. E aia sfântă, secretă.
  Cum nu le cade mâna de rușine când înmoaie vârfurile la lumânările ălea în soluții atunci când pregătesc înșelătoria.
  Vezi: http://adevarul.ro/news/bucuresti/lumina-sfanta-ajuns-bucuresti-trei-avioane-mici-vor-pleca-mai-duce-lumina-tara-1_51853def053c7dd83f7113b9/index.html

  Apreciază

 2. alexpop7620 spune:

  Reblogged this on IEȘI AFARĂ….

  Apreciază

 3. Traian spune:

  Multumesc pentru aceasta informatie !

  Un apologet ortodox afirma recent cu emfaza , la o emisiune TV din Romania , ca nici un chimist sau fizician nu a dezlegat enigma , misterul , „luminii sfinte” ce apare la Ierusalim de paste DOAR la credinciosii de rit ortodox .

  Se pare ca totusi EXISTA O EXPLICATIE … si inca una plauzibila !

  Cred ca in final noi trebuie sa credem ce spune Cuvantul Lui Dumnezeu (BIBLIA) si nu scamatoriile alchimiste ale unora .

  Apreciază

 4. vesteabună spune:

  Idolii aduc arginți, Adevărul aduce necazuri.
  Cât de simplu este de observat fiecare om spre ce se apleacă.
  Cei ce iubesc Adevărul nu fug de necazuri, iar cei ce iubesc arginții își apără orbește idolii și-i numesc cu numele Adevărului.

  Apreciază

 5. vesteabună spune:

  Minciuna a venit și anul acesta cu avionul. Păi, cum altfel? Doar tatăl ei e domnul puterii văzduhului. Lucrurile se leagă.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s