Religia este o industrie. ”Dubioasa Parascheva!” …am citat, nu dați cu piatra

Am citat de aici: http://adevarul.ro/locale/piatra-neamt/dubioasa-parascheva-roman-sfanta-reteta-fabricat-moaste-mitropoliei-moldovei-bucovinei-1_5153416700f5182b8558bae8/index.html

Pentru cititorii mei ortodocși precizez de la început că sunt un sectar, adică acel tip de individ care ”rupe neamul nostru”.
Sunt totuși român 100%, dar iată în familia noastră copii noștri sunt a șasea generație de sectari, bunicii noștri fiind și ei sectari, ca și bunicii lor care au fost primii sectari în sat încă din secolul 19. Așa erau și porecliți în sat: ai pocăitului.
Deci scriu aceste gânduri pentru că e criză economică, lumea nu mai are bani adică, nu că nu au ce mânca, dar ce-i ce erau obișnuiți să adune simt că e subțire de tot. Parascheva asta, scrie articolul a făcut anul trecut la Iași multe minuni, mai exact 2 milioane și jumătate de euro minunați. Cei de la Roman probabil au privit cu invidie și au scos și ei ceva moaște la pupat. E greu totuși, drumul de la idee la brand e lung și apoi ”corb la corb nu scoate ochii”.

    Ce scriu eu acum e riscant! Apostolul Pavel putea să se plimbe prin Efes mult și bine dacă nu ar fi spus că ”zeii făcuți de mâini nu sunt dumnezei” și dacă n-ar fi scăzut vânzările argintarului.  La Filipi scandalul a început când ”au văzut stăpânii roabei că s-a dus nădejdea câștigului lor”.

Acestea fiind zise e destul. Dacă v-a sensibilizat introducerea mea, ascultați cuprinsul:
La Dumnezeu banii nu au nici o valoare, Lui nu-I este sete, nici foame, nu are ce să cumpere, tot universul e al Lui. Banii pe care îi dau oamenii la moaște sunt adunați și cheltuiți de popi. Dragii mei, nu vă înșelați, nu fiți fraieriți de niște șarlatani religioși!  De Dumnezeu nu ne putem apropia cu bani, ci cu o inimă deschisă, cu o ureche a sufletului ascultătoare și cu dorință de a crede Cuvântul Său.
Dumnezeu nu ne-a lăsat nici o marfă, nimic de vânzare, L-a dat pe Fiul Său să fie omorât chiar de cei ce trebuiau să-i păzească Cuvintele, de leviți, preoți și Mari Preoți în templul Său din Ierusalim. Tot așa și astăzi, cei ce zic că păzesc și vestesc Cuvintele lui Dumnezeu  ”socotesc evlavia un izvor de câștig” și în loc să vestească Cuvântul, vând iluzii.
Dumnezeu nu a construit temple, nici nu ne-a spus să-I construim temple, Dumnezeu a spus că noi, trupurile noastre, ființele noastre de carne sunt templele Duhului Său, noi înșine suntem ”o locuință a Lui Dumnezeu prin Duhul”!. Așadar Dumnezeu nu este în biserici sau mănăstiri, la moaște sau la hramuri, în schituri sau chilii. Dumnezeu este în duhurile, în mințile, în sufletele celor ce se gândesc la El, ce-i citesc cu drag cuvântul Lui (Biblia) și au fost sfințiți (privilegiați), fiind curățiți de păcate prin credința în jertfa lui Isus.
Fiecare creștin trebuie să aștepte arătarea pe nori a lui Isus fiul lui Dumnezeu. Acest eveniment este următoarea intervenție universal vizibilă a Creatorului în Creație. Nu știm ziua și ceasul dar perioada o știm, acum e aproape, sunt semne scrise în Biblie care arată că ceasul acestei epoci va suna în curând gongul. Unul dintre semne (cel mai important) este ”înfrunzirea smochinului” (înființarea statului Israel) și a tuturor copacilor (etniilor). Această revigorare etnică, această organizare a oamenilor pe principiul etniilor este acea înflorire a copacilor despre care scrie Biblia.
Începutul apropierii de Dumnezeu îl poți face chiar acum citind Biblia și mai ales crezând cronologia ei. Trebuie să știi dragul meu cititor că  de la creație nu sunt mai mult de 6200 de ani, de la potop cam 4500 de ani, de la divizarea oamenilor pe etnii cam 4000 de ani și de la despărțirea continentelor mai puțin. Istoria e tare scurtă, evoluționismul e o minciună mare. Apoi, crezând cronologia să iei cuvântul lui Dumnezeu ca și cum ți-ar vorbi al doilea Tată al Tău, Cel ce nu moare și nu doarme, Cel ce nu obosește și nu uită, Cel ce știe tot, poate tot, vede tot, aude tot, Cel ce a făcut un plan. Creația însăși este parte a acestui plan minuțios descris în Biblie. Dacă vrei, te ajut să-l deslușești!
Acest plan îl are în vedere pe Isus Cristos, fiul lui Dumnezeu, ne are în vedere pe noi, chiar și pe tine care doar prin credința în El poți deveni parte a acestui plan, fiu al lui Dumnezeu, participant și beneficiar a tuturor avantajelor unei astfel de poziții. Gândește-te la păcatele tale, ele sunt piedicile din minte ce te opresc să citești Biblia, plăcerea de a te juca sau privi nimicuri să nu te oprească din îndemnul de a citi Biblia, ca Dumnezeu să-ți vorbească! Începe acum și nu te opri!
 Moaștele sunt obiecte, nu te scapă de păcat, păcatul înădușă sufletul și nu prin atingere de oase cu puteri miraculoase scapă cineva de păcat, ci prin credința din inimă se capătă puritatea(dreptatea, justificarea) legală înaintea lui Dumnezeu. Datorită păcatului orice om este infractor înaintea lui Dumnezeu și va fi pedepsit. Însă prin credința în lucrarea de iertare a lui Isus Cristos, fiecare om care o crede și se pocăiește(regretă, se răzgândește) de păcatele sale este purificat, iertat, achitat, socotit drept și reabilitat moral și legal în ochii lui Dumnezeu.
Citește Biblia!

Un sectar amărât!

 

5 comentarii

 1. ” pînă nu se întoarce ţărîna în pămînt, cum a fost, şi pînă nu se întoarce duhul la Dumnezeu, care l-a dat. ” Eclesiastul 12:7
  Dragă Vasile, după ce duhul iese din om, trupul se transformă iarăși în țărână CUM A FOST. Lipsită de viață, țărâna nu mai este templu al Duhului Sfânt. Cum va fi la înviere, cum va învia Dumnezeu trupurile martirilor digerați de tigri sau arși pe rug, nu-mi bat capul. Cred însă că el o va face, e destul de înțelept s-o facă. Când sunt încă taine mult mai apropiate de noi care nu le știm și nu le putem modifica(de exemplu retina ochiului uman sau stocarea memoriei pe creier) de ce să mergem la speculații fără folos?
  Celălalt comentariu rămâne cuminte la spam, e o mică ticăloșie repetată în el: tu zici ză eu am zis că… (o minciună) și apoi mă acuzi că-s mincinos.
  Răspunde cu DA sau NU, e păcat să venerezi moaște?
  Să ai o seară bună.

  Apreciază

  Răspunde

 2. Vasile
  Pentru ce proclam eu, eu voi da socoteală, pentru ce proclami tu, vei da tu și probabil cei ce te dirijează.
  E o diferență de calibru între noi, tu ești tânăr și deștept, eu mai bătrân și mai prost.
  Ca bătrân ar trebui să mă respecți.
  Ca prost să mă luminezi, de exemplu ce înseamnă dacă se poate în românește: docetic, monofizit, calcedonian, autarhic, gnostic, maniheist și pantocrator?
  Dacă răspunsul tău ar fi ultimul mail către mine, cel puțin până la o vreme, mi-ai face o mică bucurie.
  (chiar acum a intrat un pastor în birou si l-am întrebat și pe el ce înseamnă cele 7 cuvinte, n-a știut decât unul, așa că mă simt puțin mai bine 🙂 )

  Apreciază

  Răspunde

 3. Grecia e plină de astfel de ”bisericuțe de dus acasă”. La toate depozitele de materiale de construcții din Grecia se vând bisericuțe de toate mărimile, de la cele în care abia intră o pisică până la cele în care stau lejer doi-trei oameni.
  Mulți greci au astfel de temple mici, unii în case, alții în grădini, le îngrijesc, le pun flori, le spală. E Dumnezeul lor de beton vopsit.
  Săracii de ei!

  Apreciază

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s