Păcatul care duce la moarte

Iov 8 ”Dacă fiii tăi au păcătuit împotriva Lui, i-a dat pe mâna păcatului.”

Cum vine asta?
Mai întâi să observăm că citatul face parte din cuvântarea lui Bildad.

Erau discuții despre Dumnezeu și judecățile Lui. La urmă Dumnezeu nu-i acuză pe cei trei prieteni că au vorbit nedreptăți, ci doar că ”nu au vorbit așa de drept despre Mine” ca Iov. Deci la Dumnezeu sunt lucruri bune și mai bune (vezi legămintele), drepte și mai drepte.

Deci putem considera corectă afirmația lui Bildad, așa lucrează Dumnezeu.
Dar cum vine asta?
Când cineva a păcătuit mai este dat odată pe mâna păcatului?

Există un păcat-cauză și un păcat-pedeapsă?
Se pare că da.

M-am întrebat deseori de ce nu s-au făcut rugăciuni pentru vindecarea Izabelei din Apocalipsa. ”…o arunc bolnavă la pat” era sentința! Sau de ce nu s-au rugat pentru învierea lui Anania și Safira, că pentru Eutih s-a rugat apostolul!

În aceste cazuri păcatele au fost pedepse, sentințe executate.

La Izabela mai mergea rugăciunea atunci când învăța pe frați lucruri stricate, rugăciune ca să se pocăiască și îndemnuri s-o facă. Dar după ce a irosit timpul pocăinței a venit timpul pedepsei. Degeaba s-ar mai fi rugat cineva pentru vindecarea Izabelei. Boala ei era pentru ca toate adunările să cunoască cine este Cel ce cercetează rărunchii și inima. Sentința se răsfrângea și asupra copiilor spirituali ai Izabelei:”voi lovi cu moartea pe copiii ei!”.

Deci există un păcat care nu duce la moarte și un alt fel de păcat, păcat care duce la moarte, păcat-lovitură, ca pedeapsă pentru cei ce nu s-au pocăit de primul.
Pentru primul fel de păcat mai este speranță și timp de pocăință, pentru al doilea e prea târziu.

La fel și foarte repede s-au petrecut lucrurile și cu Anania și Safira.
Păcatul-cauză a fost că Satan le-a umplut inima să mintă, s-au înțeles între ei stăruind în minciună (deci nu s-au pocăit, au mințit conștient și în învoire) și moartea(păcatul-pedeapsă) a venit ca urmare a refuzului pocăinței.

”Dacă vede cineva pe fratele său săvîrşind un păcat care nu duce la moarte, să se roage; şi Dumnezeu îi va da viaţa, pentru ceice n’au săvîrşit un păcat care duce la moarte. Este un păcat care duce la moarte; nu -i zic să se roage pentru păcatul acela….”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s