Unde tăbărăsc îngerii?

”Îngerul Domnului tăbărăşte în jurul celor ce se tem de El, şi-i scapă din primejdie.” Psalmul 34:7

La Dotan, căci această imagine o alătur Psalmului de mai sus, vedem armata sirienilor înconjurând cetatea.
Lucrurile s-au petrecut ca să fie scrise ca lecții pentru noi, să le citim, să le comparăm și să învățăm din ele, din pilda lor, din tâlc. Așa îl învățăm pe Cristos. Căci tâlcul tuturor lucrurilor este Cristos, pentru El sunt toate.
Cine crede că ”astea-s în Vechiu’ ” și noi n-avem a le citi, nu l-a citit bine pe Noul.
În Noul Testament scrie să-l citim și cum să-l citim pe cel vechi, cum să învățăm din el, cum ”prin rãbdarea şi prin mângâierea pe care o dau Scripturile, sã avem nãdejde.” Era vorba atunci de Scripturile Vechiului Testament.

Să recitim lecția de la Dotan:

”A trimes acolo cai, cară şi o oaste puternică. Au ajuns noaptea, şi au înconjurat cetatea. Slujitorul omului lui Dumnezeu s-a sculat disdedimineaţă şi a ieşit. Şi iată că o oaste înconjura cetatea, cu cai şi cară. Şi slujitorul a zis omului lui Dumnezeu: „Ah! domnul meu, cum vom face?“  El a răspuns: „Nu te teme, căci mai mulţi sînt cei cu noi decît cei cu ei.“ Elisei s-a rugat, şi a zis: „Doamne, deschide-i ochii să vadă.“ Şi Domnul a deschis ochii slujitorului, care a văzut muntele plin de cai şi de cară de foc împrejurul lui Elisei.”

Îngerii tăbărăsc între primejdie și primejduiți.

Primejdiile?
Destule.
”…în primejdii pe rîuri, în primejdii din partea tîlharilor, în primejdii din partea celor din neamul meu, în primejdii din partea păgînilor, în primejdii în cetăţi, în primejdii în pustie, în primejdii pe mare, în primejdii între fraţii mincinoşi.” 2 Corinteni 11:26

Când ne vedem în primejdii, să știm că între noi și aceste primejdii sunt trimiși îngerii.
Chiar și aceste primejdii sunt după plan, suntem chemați pentru a trece prin ele, sunt din pricina Lui. În primejdii primim răbdare. Necazul lucrează răbdare!
Când vedem că ne înconjoară primejdia să ne așteptăm la izbăvirea celor trimiși să stea în jurul nostru.

”Să ne apropiem dar cu deplină încredere de scaunul harului, ca să căpătăm îndurare şi să găsim har, pentru ca să fim ajutaţi la vreme de nevoie.” Evrei 4:16

Vremea de nevoie e vremea primejdiei, pentru acea vreme primim Harul. Mai ales când slujim Domnului fiecare după Harul primit, încercările și primejdiile prin care trecem fac ca acest har să se înmulțească. Așa suntem mângâiați. Când trăim eliberarea Lui, intervenția soldaților nevăzuți, ca la Valea Dura, ca în groapa cu lei, ca la Dotan atunci suntem și mângâiați și încrezători.

Petru era în închisoare, păzit de cel puțin patru soldați pe schimb și legat cu lanțuri între doi dintre ei. Aici a intervenit îngerul, între paznici și Petru. În groapa cu lei îngerii au stat între Daniel și gurile leilor. La Dotan au stat între sirieni și Elisei.
Grozavi executanți aceste duhuri slujitoare! Ei tăbărăsc ÎNTRE. Plus că noi pentru ei suntem un spectacol, îngerii doresc să privească la noi. ”Ai văzut pe robul meu?” întreabă Domnul!

Acolo tăbărăsc îngerii!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: