Apostazia din primul secol nu a însemnat dispariția Adunării

Am avut în această seară o discuție, o părtășie cu mai mulți frați la masă(starea cea mai binecuvântată și mai asemănătoare cerului ce putem s-o trăim pe pământ).

Un subiect deschis a fost biserica. Am vorbit de reformă, revoluție, trezire religioasă, etc.

A trebuit să subliniez apăsat un adevăr, o fac cu bucurie și aici: despre apostazie(lepădarea de credință).

Apostolii au arătat, mai ales apostolul Pavel, că va apărea anticristul, că va fi o lepădare de credință (apostazie). Pe efeseni i-a avertizat că ”vor ieși din mijlocul lor”. La Apocalipsa 2 se arată că imediat atunci, în veacul dintâi au și ieșit apostoli mincinoși chiar în Efes..

Apostolul Ioan arată că ”acum s-au arătat mulți anticriști”.

Deci apostazia a apărut chiar de atunci.

Unii cred că apostazia este o stare care va veni.

Alții cred că apostazia a  venit prin secolul 3  și a durat până la reformă, de atunci trăim redescoperiri succesive ale adevărurilor uitate. Am scris despre câteva din aceste perle, una este aia cu ”chemarea Numelui Domnului!

Ce e ciudat la redescoperitorii de religie adevărată este că tocmai ei se consideră pe ei înșiși vârful de lance al noii biserici reînființate și pe urmașii lor ”agenții” acestei redescoperite biserici.

Jalnică amăgire!

Nicăieri nu se arată în Noul Testament că Adunarea va muri în secolul 3 și va reînvia în secolul 16. Scrie că mulți îi vor urma, nu scrie că toți. Scrie că unii vor fi abătuți dar ceilalți NU.

Afirm răspicat: Adunarea lui Dumnezeu, Taina lui Cristos a existat fără oprire de la Rusalii până astăzi și va fi pe pământ până la răpire. Apostazia despre care scriu apostolii și care a apărut imediat după plecarea sau întemnițarea apostolilor a apărut și ea tot atunci și de atunci merg paralel și Adunarea și apostații. Adunarea își are drumul ei și sistemele religioase apostate au drumul lor. Eu nu mă consider pe mine și pe frați că facem parte din altceva decât tot din acea Adunarea Slăvită, fără pată sau zbârcitură. Nu am inventat nimic, cum cu sarcasm ne învinuiesc constructorii de defăimări, ci am fost primiți în El, am fost altoiți, făcuți părtași Lui, în acel măslin vechi și cu rod bun.

Faptul că ne adunăm într-un fel cu totul diferit de cel croit de industriașii de religie apostată, nu este un lucru nou și ciudat, o propunere religioasă a secolului 21, ci continuarea acelui fel simplu și adevărat de închinare, neschimbat de la apostoli, dar falsificat tot de-atunci.

A spus-o mai bine ca mine cu multe dovezi istorice fratele Broadbent în cartea Drumul Adunării.

Slavă și mulțumire lui Dumnezeu pentru toate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s