Dumnezeu este ”Informație”

Înainte ca să aruncați cu pietre virtuale după mine citiți articolul de aici.
Iar dacă, citind sau necitind articolul, vreți să aruncați cu pietre, tot cu pietre de ”informație” veți arunca, dar poate se vor numi, dispreț, acuzație, discreditare sau dacă tăcând îmi veți ocoli cu grijă blogul în viitor, tot ”informație” se va numi sau ”lipsa ei”.
Werner Gitt structurează ceea ce știm despre informație din punct de vedere creaționist.

Citesc acum cărțuliile lui și-mi dau seama tot mai mult de cât este de mare întunericul lumii în care stăm.
Fiicare I-phone și I-pad și I-”jucărie de ținut în mână” sau I-”ecran de holbat” îi va judeca pe posesorii lor într-o zi, pentru că la judecată vor vedea că Dumnezeu le-a dat destulă minte să apese butoane și să deschidă imagini din ”nimic” dar în nelegiuirile lor oamenii iubesc mai mult întunericul minții decât Lumina Cuvântului și resping orice gând spre un Creator care le-ar cere să-și continue gândurile, gânduri care chiar prin deducții simple ar trebui să-I conducă spre căutarea unui Creator și a Cuvântului Său.

Dumnezeu este Cuvânt, Idee, Informație dacă vreți.
Gândiți-vă că acum 6000 de ani, la creație Dumnezeu a făcut să explodeze în mod inteligent acest Cuvânt în miliarde de forme de ”creaturi” spre a-și revela Înțelepciunea(Inteligența) și a fi văzut în fiecare din aceste minunății.
Materia, chiar în cea mai ”inertă” formă a ei este alcătuită din atomi structurați în molecule și rețele, așezați după forme și forțe precis cântărite și măsurate, chiar măsurabile după destul de multa înțelepciune pe care omul a primit-o. Chiar această înțelepciune îl va judeca pe fiecare om într-o zi. Căci dacă prin deducții logice oamenii au așezat elementele chimice în tabele și apoi au dedus reacțiile și le-au prevăzut, ar trebui ca cu mult mai puțină minte să vadă că nimic nu justifică supoziția ce le place s-o creadă: că toată această ordine este un produs al hazardului.

Un îndemn.
Dacă dorim ca prin discuții simple să-i ducem pe oameni cu gândul de la vrășmășie față de Cuvânt la atenție și apoi la dorință și interes, avem la dispoziție pildele Creației sale. Aceste pilde ne înconjoară din belșug și cu acest scop au fost date, ca oamenii să ajungă să-l vadă pe El în ele. ”Toate lucrurile au fost create prin El și pentru El!” Crinii și păsările de privit și de liniștit îngrijorările, păsărica ce cade din cer, firul de păr smuls de pieptene, faptul că suntem fii de părinți și părinți de copii, neascultători o vreme și apoi neascultați, toate sunt pilde, toate ne învață. Mâncarea ce-o mestecăm, mirosul ce-l savurăm, apusul sau răsăritul ce le privim, căldura și frigul, hainele și munca, odihna și bătrânețea, nimic nu este ascuns de ochiul înțelegerii duhovnicești, toate sunt pilde ale Celui pentru care toate au fost create. Toate ne învață pe noi și prin toate putem învăța pe alții, acesta este scopul lor, să fie material didactic al lui Dumnezeu.
Să luăm de pe ochii oamenilor vălul înțelegerii firești a acestor lucruri, să le arătăm tâlcul duhovnicesc, temeiul existenței lor.

Sfârșitul acestei lucrări de deschidere de ochi este atunci când oamenii îl văd pe Cristos în Cuvânt, în Creație, în frați.
Mai departe pot ei învăța pe alții.

Glorie și Mulțumire Tatălui!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: