Vrăjitoriile Babilonului

Am citit cu reținere din cartea lui LG ”Biserica Adevărată” capitolele despre vrăjitorie.
Pur și simplu, atunci când le-am citit mi s-au părut o opinie exagerată a unui om acrit din alte motive care are ce are cu alții și ”umflă”  critica.
A trebuit să ajung singur în timp la aceleași concluzii și să-mi amintesc că le-am citit undeva și apoi să reiau textele.
Am recitit despre vrăjitoria Babilonului.
Marea putere cu care sufletele sunt legate în robia Babilonului Spiritual constă și în credința falsă că slujbele clericale au în ele ceva  supranatural, că transmit har sau că la urma urmei sigur ajută.
Serviciile clericale sunt slujbă babilonică, sunt la modă, au tradiții milenare și ….încearcă numai să nu le faci!
Apostolii nu au lăsat nici cler, nici servicii clericale. Nici Domnul Isus, nici primii creștini.
Noi toți suntem frați, nu clerici și laici, în realitate, nu în teorie.
Cine vorbește despre ”preoția tuturor credincioșilor” dar plătește un pastor și participă la slujbe inventate în afara cuvântului lui Dumnezeu minte când vorbește.
Domnul nu a lăsat până astăzi pastori peste adunări. Slujbele de la Efeseni 4 au fost până la o vreme, până vom ajunge toți…și s-a ajuns de atunci. Acum ele nu mai sunt, nici limbile, nici proorociile, nici proorocii, nici apostolii, nici păstorii, nici învățătorii.
După ajungerea la maturitate spirituală (toți trebuie să ajungă) este o ordine foarte clară a supunerii, cei tineri la cei bătrâni(prezbiteri), nu cei fără la cei cu școală de popi.  Cuvântul ”prezbiter” este un adjectiv, denumește vârsta: bătrân, nu o funcție. Bătrân te face maturizarea, nu școala.
Să citim bine și să înțelegem bine scriptura. E foarte clară. Nu sunt două scripturi.

Dar să revin la…vrăjitoria Babilonului.
Slujbele fastuos regizate de orice culoare religioasă ar fi au în ele acea magie (μαγια(magia)=drojdie) ce lasă să presupună de către spectator existența factorului mistic, pretins divin. Participarea cu regularitate la astfel de servicii, sorbirea cupei vrăjite a sentimentului religios fabricat dă dependență exact ca alcoolul: ”când mă voi trezi mai vreau vin”.

De fapt alcoolul fizic și urmările lui, pilda lui ne este lăsată pentru înțelegerea alcoolului spiritual, a cupei vrăjite din care beau toți locuitorii pământului. Umbra arată spre obiect și desigur spre lumina ce-l luminează.

Care este diferența? Cum deosebesc o slujbă făcută spre ”îmbătare” de o adunare de zidire conform Noului Testament și a exemplelor din el?
Diferența este dată de proclamarea și trăirea ”Cuvântului crucii”. Lepădarea de sine înseamnă și lepădare, nu etalare de talente și virtuți ale omului vechi. Cuvântul crucii este eficient în mine când mă lepăd de omul vechi, nu când îl retușez și-l înalț. ”Nu poți arăta în aceeași vorbire și că tu ești deștept și că Cristos este minunat!”
Adunarea spre zidire, slujba de zidire înseamnă prezența ”duhului de judecată”.
Istoria prezenței evreilor în țară(în sens spiritual istoria intrării noastre în promisiunile ce ne fac părtași firii(naturii) divine) începe cu cartea Judecători. Tot la fel istoria apropierii noastre de Tronul Harului, aflat în Templul ceresc din Ierusalimul Ceresc, din mijlocul laudelor(seminția lui Iuda=laudă) din țara promisă începe cu judecata de sine, cu condamnarea de sine, cu darea la moarte a omului vechi.
Iar prima lecție a Harului este lepădarea păgânătății.
Magia înșelării că poți sluji cu omul tău cel vechi nerăstignit pe Domnul este o vrăjitorie babilonică, ai fost îmbătat cu ea, trebuie să te trezești. Roaba din Filipi, ca și Balaam spunea lucruri drepte dar duhul ei era de vrăjitorie. Să distingem originea lucrărilor.
Cel mai mare dușman ne este în carnea noastră, dar ”dacă prin Duhul facem să moară faptele trupului vom trăi”.
Iar pentru un drogat,  pentru un bețiv, primul lucru necesar este ruperea cu crâșmele de orice fel.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s