Măgărițele lui Chis…despre îngrijorare, binecuvântare și ocrotire (1)

I Samuel 9:3-5 ”Măgăriţele lui Chis, tatăl lui Saul, s-au rătăcit; şi Chis a zis fiului său Saul: „Ia cu tine o slugă, scoală-te şi du-te de caută măgăriţele.” Saul a trecut prin muntele lui Efraim, şi a străbătut ţara Şalişa, fără să le găsească; au trecut prin ţara Şaalim, şi nu erau acolo; au străbătut ţara lui Beniamin, şi nu le-au găsit.  Ajunseseră în ţara Ţuf, când Saul a zis slugii care îl însoţea: „Haide să ne întoarcem, ca nu cumva tatăl meu, lăsând măgăriţele, să fie îngrijorat de noi.””

Atât de mângâietor ne sună: ”Iată că Eu sunt cu voi în toate zilele până la sfârșitul veacurilor..:
Noi trăim acum acele zile…până la sfârșitul veacurilor.
Cel ce ne-a chemat dinainte de a ne naște, Cel ce ne-a dat aceste promisiuni, El nu minte și nu-și ia vorba înapoi.
El ne lasă câteodată în cele ale pământului să ni se piardă măgărițele, să nu mai vedem mijloace de trai. Se strică mașina,  scad salariile, nu mai merg vânzările, etc.
La Saul vedem o pildă:
Căutând măgărițele a ajuns să fie uns împărat.
Îmi amintește de un frate care în adunare spune des despre un cizmar credincios care la întrebarea: ”Ce faci?” răspundea: ”aștept pe Domnul și între timp repar pantofi.”
Preocuparea noastră să fie așa:  invers ca la Saul, să ne vedem de ”ungere”(”voi aveți ungerea din partea Celui sfânt”) și măgărițele se vor găsi. Să ne preocupe cu prioritate lucrurile de sus. E un fel de bonus. Un alt fel de a spune: ”căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu…și aceste lucruri vi se vor adăuga”.
După trei zile de căutări ale lui Saul,  profetul Samuel amintește și de măgărițe: ” Nu te nelinişti de măgăriţele pe care le-ai pierdut acum trei zile, căci s-au găsit.” v.20 Ce mângâietor exemplu!
Când trecem prin vremi ce ne cer ”irosire” de timp, când trecem pe lângă cel căzut iar noi suntem în călătorie de interes, să facem pauză, să ne abatem pe la profet. Măgărițele se vor găsi, afacerea nu va suferi.
Când vine un frate pe la noi, să facem pauză, să stăm de vorbă, să ne oprim din căutat măgărițele, se vor găsi ele. La venirea de la câmp să-i dăm de mâncare Stăpânului și apoi vom mânca și vom bea și noi. Prima dată omul lăuntric.
El în toate lucrurile să aibă întâietatea.

Se vor găsi și măgărițele!
Mult Har!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s