Aleargă cu grămada în casa curvei

Actele pastorilor ”pocăiți” care se întorc la idolatrie,
însoțite de LIPSA DE REACȚIE A COLEGILOR LOR, pe lângă că sunt expresii ale grozavei beții în care le este scăldat bietul lor creier, ÎMPLINESC PROFEȚIILE LEGATE DE TAINA FĂRĂDELEGII. Sfârșitul tuturor lucrurilor este foarte aproape, arătarea Domnului este imediată, smochinul a înfrunzit(statul Israel) iată de aproape 63 de ani. S-ar putea să nu treacă 70, Domnul știe, dar ne-a spus și nouă să înțelegem semnele.

Ieremia 5:7b: ”Și, după ce le-am primit jurămintele, se dedau la preacurvie și aleargă cu grămada în casa curvei!

Ce este casa curvei?

Ce este casa?

Pentru cei familiarizați cu Cuvântul lui Dumnezeu este ușor de văzut că un termen cuprinde în sine mai mult decât înțelesul lui strict, literal. Casa, de exemplu în expresia ”vi se lasă casa pustie” sau cortul în expresia ”Iafet va locui în corturile lui Sem” semnifică așezarea, locuința în sens global, sistemul dezvoltat de o idee, sau mediul ei.

Ce este curva?

În limbajul scripturii curva reprezintă înșelătoria ”dragostei” false, iubirea a ceva ce nu este vrednic de iubit, trădarea fidelității față de Domnul. Mai concret în Apocalipsa curva reprezintă sistemul religios lumesc, împodobit și păstrat cu podoabe lumești dar vrășmaș Miresei, adunării.

Casa curvei este deci sistemul religios fals dezvoltat de Roma și copiat de fiicele ei, sistemele religioase cu structură și chip lumesc, de fapt TOATE PARTIDELE RELIGIOASE. Dar să lăsăm comentariile fratelui Niculiță M. să ne lămurească:

Comentariu la cartea Apocalipsa 17:5

Cap. 17: 4-5  „Femeia aceasta era îmbrăcată cu purpură şi stacojiu; era împodobită cu aur, cu pietre scumpe şi cu mărgăritare. Ţinea în mână un potir de aur, plin de spurcăciuni şi de necurăţiile curviei ei. Pe frunte purta scris un nume, o taină: „Babilonul cel mare, mama curvelor şi spurcăciunilor pământului.„”

întrebare: „Doamne, ce să înţeleg de aici? Partea religioasă din lume (care nu este credinţa lui Isus) este cea mai spurcată?”

Răspuns: „Reprezentanţii acestei religii sunt partea cea mai spurcată din lume.”

Reflecţii personale: Aceşti reprezentanţi ai religiei sunt „mama”, pentru că ei nasc pe alţii în această religie, adică măresc mereu spurcăciunea. Unii, tălmăcind unilateral versetul acesta, au zis: „Roma este numită în Apocalipsa, „Babilon” (cardinalul Belonini). „Toţi sunt de acord că în Apocalipsa, Roma este numită „Babilon” (cardinalul Boronis). „Trăsăturile sunt atât de clare că în portretul Babilonului se recunoaşte uşor „Roma” (Bosuet). Pe vremea lui Calvin, în Geneva, unul din delictele pentru care cineva putea fi pedepsit, era faptul de a spune că Papa de la Roma e om bun.

Este adevărat că religia catolică, a cărei capitală este Roma, s-a amestecat şi se amestecă încă în treburile politice ale lumii. Dar alte religii, mai mici sau mai mari, nu fac lucrul acesta? Să judecăm fără părtinire, căci aceasta-i place lui Dumnezeu.

Când se vorbeşte despre „femeie”, sau despre „Babiion”, aşa cum s-a mai arătat, se are în vedere religia falsă (aici intră toate partidele religioase), care, prin amestecul cu lumea, ascund păcatul şi luptă împotriva adevăratei Biserici a lui Hristos.

Prostituatele romane, purtau pe frunte numele lor pe o placă de aur. Aici, femeia, poartă scris-tot pe frunte – un nume: „Babilonul cel mare…”

Babilon, în tălmăcire, înseamnă: „Poarta lui Dumnezeu.” Fiecare religie se dă drept poartă a lui Dumnezeu, adică deţinătoarea adevărului, şi cheamă pe oameni să intre pe ea. Sub masca aceasta înşeală sufletele, arătând cu vorba, cerul, dar cu trăirea, pământul.

Babilonul a început cu Nimrod (Facerea 10:8-9; 11:1 – 4) şi este scaunul de domnie al slavei şi al zgârceniei omului, al neatârnării lui de Dumnezeu. Avraam a fost chemat de Dumnezeu, ca să iasă din ţara aceasta, căci numai în afara ei putea el să cunoască şi să trăiască cu Dumnezeu. De atunci încoace, adevăraţii fii ai credinţei urmează pilda lui Avraam – părintele credinţei (Gal. 3:7), ieşind din orice „tabără, dincolo de poartă”, unde află pe Domnul lor (vezi Evrei 13: 12 -13), se bucură de El şi trăiesc pentru EL*

Slăvit să fie Domnul!”

Meditații la cartea Apocalipsa, Nicolae Moldoveanu, pag 321-322, editura Comorile Harului, Deva

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s