Organele noastre au inițiat ”promovarea” lui în funcția de păstor…despre degenerare

motto: ”Dar iată ce am împotriva ta: tu laşi ca Izabela, femeia aceea care îşi zice proorociţă, să înveţe şi să amăgească pe robii Mei să se dedea la curvie și  să mănânce din lucrurile jertfite idolilor.

Nu-mi iese din minte următorul paragraf din cartea Răscumpărarea Memoriei a lui Croitoru:
”12. ”IANCU VASILE” – numele de cod al lui Izbașa Alexandru. Recrutat în 1950 (ACNSAS, R35839, f.44), în timpul unei anchete referitoare la întrunirile ilegale, după ce a fost pus față în față cu materiale compromițătoare. În 1953, Securitatea l-a tăiat de pe lista candidaților propuși pentru comitetul Filialei Arad. În 1961 este caracterizat ca un bun colaborator, ajutând la strângerea de informații despre o grupare de credincioși condusă de Moisescu Vasile și despre niște Martori ai lui Iehova, arestați în anul 1958. ”Menționăm că organele noastre au inițiat promovarea lui în funcția de păstor al bisericii penticostale din Timișoara, cartierul Fabric, cu scopul de a înlocui alte elemente necorespunzătoare și a canaliza activitatea acestor credincioși în felul dorit de noi.” (ACNSAS, R 35839, f. 45)” sursa, Răscumpărarea Memoriei, pag 409.

Textul mi-a rămas în minte și m-a marcat în două moduri:
1.Prin faptul că  ”moisiștii” sunt ”înaintașii mei”, cei pe care-i pot recunoaște ca mai-mari, împreună cu cei închiși cu ei, prin cântările, poeziile, istorisirile, cărțile și pilda lor.
2.Pentru că mi-a pecetluit convingerea că absolut orice mișcare în cultele împământenite din cei 50 de ani de comunism a fost dictată și permisă de creierele unor ofițeri învățați de Moscova, nu din Duhul Ierusalimului de sus.

Ce legătură au acei ani cu ziua de azi?
Mare.
Stăpânirea tot mai ridicatelor amvoane a fost dată unor pastori-marxiști, a căror ”evanghelie” trebuia să nu deranjeze doctrina oficială.  Această stăpânire continuă azi prin ei sau fii lor în anumite lăudate locuri. Conform principiului:”dacă rădăcina este întinată și ramurile sunt”, tot așa dacă rădăcina este marxistă și ramurile sunt.
”Evanghelia” scrisă de acei ofițeri o predică ”promovații” lor, în duhul lor, duh de dominare, nu de dragoste frățească.
Tovarășii directori de biserici se comportă și azi dictatorial. Nimic nu mă lasă să văd în ei altceva decât oameni promovați” de ”organele noastrepentru a „înlocui alte elemente necorespunzătoare” și ” a canaliza activitatea credincioșilor” în felul dorit de ei.
Care fel?
Cântarea României era unul dintre ”feluri”. Iată o continuare aici.

Alt fel dorit de ei era cel ierarhic, cu un singur om dresat de ei, fel contrar felului comunional al părtășiilor din paginile Noului Testament. Când am arătat unora și altora  ”conferința” de tineret de sâmbătă și duminică, mi-au spus că nu e peste tot așa, ….cineva mi-a spus că cel cu Istoria Benicuvântării vorbește bine, sau GC.
Dar întreb: a scos vreunul din cei doi un cuvințel să arate debandada de la ”torent”, că doar evenimentul a fost în centrul orașului și au fost sute de tineri?
N-am auzit, m-aș bucura să fie.
Promovarea” din trecut lasă urme, lipsa viziunii nu poate fi înlocuită decât de o învârtire într-un cerc, iar ca virtute ajunge să fie socotită frecvența rotirilor.

Mă gândesc cum unul din ei ”moștenește” locul de la recent detronatul țar ideologic, descoperit ca fiind un dizident fabricat la duzină pentru a atrage la un loc pe cei ce trebuiau desființați.

Așa de bine seamănă ”…-cuvântările” ”promovaților”cu insipidele ședințe ale partidului comunist încât nu pot să nu gândesc că acest tip de vorbiri ale unuia singur  a fost un alt ”fel dorit” de cei ce i-au promovat. Au croit un model și au reușit.

Ca și consecințe  ale acestei analize ar fi:
1. Nu mai pot să văd pe acești ”promovați” ca înaintași ai mei.
2. Nu pot lăsa ”pe femeia care-și spune proorociță” să ducă în rătăcire ”pe robii” Domnului. Aș fi vinovat. Sunt perfect conștient  că glasul critic zgârâie urechile, iar a avea dușmani e un lucru total lipsit de confort. M-a întrebat cineva ieri: ”-de ce tot critici?” -Ce să fac , aș scrie despre flori și răsărituri, despre cocori și rândunele, dar sub tălpi am șerpi.

Ioan Botezătorul rămânea și respectat, și liber și cu ”capul pe umeri” dacă-și ”vedea de treaba” lui și nu critica.
Nici Pavel la Efes n-a fost mai ”înțelept” și ”s-a legat” de idolii lor, de ”cultura” lor.
Ieremia la fel, Mica la fel, au reacționat la degenerare, au ”deconspirat” pe hoți.
Tăcerea este vinovată. Domnul are ceva împotriva celor ce lasă pe cei ce își zic că sunt ceva (nu-mi pasă, știu cum au fost ”promovați”) să învețe în mod vinovat. Iar de ”roadele” de la torent ar trebui să le fie rușine.
Sau ”corb la corb nu scoate ochii”?
Cu tristețe…

One Response to Organele noastre au inițiat ”promovarea” lui în funcția de păstor…despre degenerare

  1. vesteabună spune:

    E necesar să aduc primul cometariu acestei postări.
    Nu văd lucrurile în alb-negru. O formă chiar incipientă de învățare e mai bună decât nici o învățare. Legea e mai bună decât fărădelegea. Faptul că într-o anumită măsură oamenii stau agățați de Cuvânt e mai bun decât a sta agățați de ”formații gen ”conferințatorent”.
    Dacă ne uităm în vechime, după divizarea poporului Israel, Dumnezeu a lucrat și în mijlocul celor 10 seminții abătute, deasemenea a avut multe împotriva casei lui Iuda. Sunt lucruri de învățătură pentru noi, să prețuim Ierusalimul, să-l avem în inimă, dacă urmărim Gloria Harului Domnului Isus. Dacă cineva urmărește doar mântuirea, n-am cuvinte pentru a descrie starea de orbire și necreștere în care se găsește. Incotestabil că Dumnezeu are dreptul să meargă și merge unde vrea, dar eu nu am acest drept, eu merg unde El mă trimite. Legat de un adevăr: Adevărul în sine nu este o sentință chiar dacă acuză, nu culpabilizează pe nimeni, dar adună probe pentru sentința care o dă fiecare în odaia lui de judecată. Faptul că structura ierarhică, clericală b.(de fapt toate) a fost zeci de ani sluga nedeconspirată a aparatului de propagandă comunist, chiar a cultului personalității ceaușist este un adevăr de netăgăduit. Devierea fără întoarcere înseamnă rătăcire, derivă. Rămân tot mai convins că cei ce au interesul să schimbe ceva (cei simplii și credincioși) nu au autoritatea și cei ce au autoritatea nu au interesul pentru că sunt corupți cu toții. A fost metodă comunistă de promovare, ”prima dată te mânjim să nu poți crâcni, apoi te folosim ca slugă docilă și fără apărare”. Răul a pornit dinainte de vremea comunistă, demult adunările nu mai sunt conduse de bătrâni puși de Duhul Sfânt ci de copii cu diplome, de seminariști imaturi și îngâmfați. Cred că mai degrabă colaborarea cu comunismul a fost pedeapsa, nu infracțiunea. Infracțiunea a fost tocmai promovarea ca și conducători a celor care s-au dovedit apoi trădători. Este o lecție pentru orice credincios sincer, pentru orice frate care consideră că e prea mic, prea neânsemnat, pentru cine consideră că ceea ce crede el n-are importanță. Aș vrea să-l încurajez pe unul ca acesta că Ierusalimul este în inimile noastre sau nu este deloc, că dacă nu este Ierusalimul în inimă sunt idoli acolo, filosofii. Nu cred că Babilonul se mai poate vindeca! Orașul plin de idoli, admirat și iubit al religiozității evanghelice este un Babilon pe care orice copil al lui Dumnezeu trebuie să-l părăsească pentru a fi ferit de urgiile lui. Este zidit pe temeiul nisipos al filosofiilor umaniste, al încrederii în om, al promovării omului în carne. Și în Babilon Dumnezeu dă porunci, mișcă inimi de împărați, dictează Cuvânt de-al Său, face minuni, dar locul pe care L-a ales și unde ne poruncește nouă să stăm este Ierusalimul, locul ceresc al închinării în Duhul, Mireasa, părtășia cu El, Sfânta Sfintelor, în fața tronului. Nu mai protejați Babilonul, părăsiți-l!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: