Securiști ordinați

Îmi e greu să încep această postare, pentru că nu vreau să dau impresia de răzbunare sau acuzare.
Apoi, cineva îmi poate zice: ”tu n-ai păcate?”, vezi-ți de păcatele tale și nu critica. Această postare nu este bârfă, este o analiză.
Pur și simplu doresc să definesc niște termeni de care presimt că voi avea nevoie mai târziu. E mai bine ca termenii să fie bine definiți și la timp.
După toate dezvăluirile din ultimii 3 ani de la CNSAS legate de influența securității între credincioși mă simt prea mărunt să pot descrie chiar în pagini întregi grozăvia realității descoperite. Apoi cine ar avea răbdarea să citească aceste pagini. De aceea, consider că e mai bine să postez idei grupate, așesate ordonat și cu posibilitate  de adâncire a subiectului de către doritori. Astfel cititorul grăbit nu va pierde esența iar cel răbdător nu va pierde firul.
Funcționarea oricărei biserici în comunism a fost condiționată de loialitatea clericului față de partid.
La bisericile majoritare a fost simplu, ”preoții democrați” i-au înlocuit pe cei ”ne-”, care în majoritate au luat drumul închisorii.
La minoritari a fost mai complicat. Am arătat cum s-a procedat și nu este scopul acestui blog să facă o analiză detaliată a acestui masacru, ci doresc doar să definesc anumiți termeni care într-un fel sunt necesari pentru conturarea ideilor care slujesc scopului acestui blog.
Condiționarea funcționării bisericii de loialitatea față de partid a mers inițial, în anii 50 prin ”convertirea” clericului la ideile partidului, sau cel puțin semnarea adeziunii lui, bineînțeles însoțită de lipsa oricărei opoziții. Mai apoi, prin anii 70 lucrurile au decurs ușor pentru partid. Nimeni n-a mai intrat în slujbă clericală fără condiționare prealabilă a obedienței lui față de partid. Așa, ca să nu fie probleme. Mai mult, a devenit aproape condiție exclusivă, acordul prealabil de colaborare. Lucrurile se petrec(eau) adeseori în familie, nepotismul fiind o garanție a păstrării investiției de relații, greu create totuși.
Astfel au apărut securiștii ordinați, actori binișor antrenați în monotona piesă clericală, dar cu siguranță pioni buni în antrenanta piesă socială a subordonării idealurilor Cristice vicleanului plan anticristic.
Afirmația acelui KGB-ist:”Prezbiterii superiori ai baptiştilor sunt o instituţie introdusă prin sugestiile noastre active şi noi ne dăm votul pentru această instituţie, fiindcă e comodă (vezi aici)” se dovedește mai mult decât adevărată după ce cercetezi doar câteva din dosarele CNSAS.
Structura clerical ierarhică a fost susținută și încurajată de securitate pentru că favoriza centralizarea atât de necesară muncii lor. Dizidenții fabricați au fost și ei o ramură mult mai eficientă a acestor plutoane de farisei.
Scriu aceste rânduri în primul rând cu gândul la naivi ca mine, cum eram până nu le-am știut. Oameni care cred că fratele de sus și din față e ”unsul Domnului”, când de fapt aproape sigur e ”unsul și ordinatul securității” care l-a aprobat prin ofițerii de la Departament.
E o realitate dură.
Pe mine m-a botezat agentul Mihu.
Pe părinții mei i-a botezat agentul Baciu.
Omul cu care mergeam în misiune, cu care predicam de la același amvon, cu care călătorem prin același trenuri și gări a fost agent. Azi e pastor, de fapt e securist ordinat.
Am trăit (și unii trăiesc) într-o lume de securiști ordinați, priviți cu evlavie de plebe și instruiți să se poarte frumos. Eu i-am părăsit acum 22 de ani, nu știam amănuntele de astăzi, dar Dumnezeu m-a salvat prin Grația Lui.
Ce se poate face, este o cale? Se mai poate face ceva?
Cu siguranță.
Este o cale.
Mărturisirea, lepădarea de sine, ieșirea afară din tabără, curățirea prin Cuvânt, jertfa de laudă și mulțumire în rugăciune.   E Calea din Sfântul Locaș.
Nu scriu pentru securiștii vopsiți cu ”grade” clericale. Dumnezeu și-a dus la îndeplinire un plan cu ei. Acele funcții inventate de oameni orbi au trebuit să fie ocupate de oameni morți pentru ca ridicolul făcăturii să fie total. Cât de rușinoasă este orbirea celor ce n-au văzut aceste realități timp de 40 de ani? Faptul că astăzi, după toate dezvăluirile, continuă mașinal mersul lor de parcă nu s-a întâmplat nimic, nu face decât să le dovedească orbirea care i-a adus în această stare. Dacă ar vedea s-ar pocăi, ar plânge, s-ar dezvinovăți, ar regreta!
Scriu pentru tine, dacă ai citit cu înțelegere până aici, să te desprinzi din această cursă vicleană  a clericalismului care are astfel de pedepse și un sfârșit care-i duce pe toți cei prinși departe de fața Domnului. Să te apropii de Domnul pe calea simplității, prin pocăință și lepădare de sine, prin batjocuri și ocară, prin curățire, iluminare și hrănire, spre a-I fi de slavă în Cortul Lui, în adunare. Adunarea nu este caricatura creată de acești slujitori ai întunericului, ci Mireasa chemată de Mire la Gloria Lui.
Mărit să fie Domnul.

One Response to Securiști ordinați

  1. Beto spune:

    Ce realitate dura. Ma indeamna, la curatire si pocainta cand stiu ce lejer poate fi sa-mi pun increderea intr-un preot sau pastor ca lucrurile merg bine in dreptul meu atata timp cat ma aliniez obedient unui reprezentant clerical . Nu pot sa-mi dau seama ce anestezic a folosit Satan, ca sa amorteasca inima la asa de multi enoriasi cu „carii” spirituale transmise de acesti clerici ordinati….
    E si mai trist ca din inertie, inselaciunea continua. Doamne da har!!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: