”Îl laud pe Domnul pentru că mi-a dat și așa frați…” 12 minute cu fratele Mia, întemnițat al lui Cristos,

Fratele Mia Iovin, întemnițat al lui Cristos între anii 1959-1964. Exclus de către argații cultului oficial, pentru a putea fi arestat de stăpânii lor, a suferit lanțuri și închisoare, dar cel mai dureros, a suferit o continuă și derutantă calomniere, multe viclenii, conspirații și curse întinse de noii „iudei” al vechiului șarpe, chiar și în țara „azilului de conștiință”. „Te vei întâlni cu noi și acolo” i s-a spus la plecarea din România…”și m-am întâlnit” o spune plângând după 20 de ani de la o iluzorie revoluție. „Dureros că…prin frați!” Frați? Cine-l înțelege? Mărit să fie Domnul! A biruit, de acum îl așteaptă cununa.
Dă-te de partea noastră domnule și-ți va merge bine. Nu vei avea probleme cu copiii. Ne-ngrijim să facă școli și tot ce trebuie…”
”Și înainte de a pleca în America, pentru că mi-am manifestat hotărârea de a pleca cu toată familia în America, am fost întâmpinat, venit de la București, un comandant înalt și-a spus: ”Să nu crezi c-ai scăpat de noi. Te vei întâlni cu noi și acolo.” Și m-am întâlnit. Ce dureros că prin frați, prin credincioși …”creștini”!...Mulțumesc Domnului, Îl laud pe Domnul pentru că mi-a dat și așa frați.
Citiți și aici o altă mărturie a fratelui Mia din cartea lui autobiografică: ”Istoria unui rob al lui Cristos

6 comentarii

 1. […] Un frate care a făcut în țară 5 ani de pușcărie fiind vândut și respins tocmai de cei ca în imaginea de sus, după ce a ajuns  în USA, repeta obsesiv, prin 2002:     ”am suferit mai mult de la securitate după ce am ajuns în USA decât înainte de plecare…” N-am înțeles mai nimic. Acum da, înțeleg și mi-am cerut iertare. N-am mai apucat să-mi cer iertare de la sora Nuți, o fostă ”moisistă”, vorbea fluent câteva limbi, coresponda cu un sfert din lume și era urmărită ca cel mai crunt dușman al poporului. Chiar după revoluție ea vedea peste tot securiști și informatori, noi credeam că e ”dusă”.  ”Cine are treabă cu dumneata sora Nuți?” Acum realizez că vedea bine. N-aș vrea acum să-mi cadă pe picior dosarul ei, nu mi-ar fi moale. Sunt convins că are mii de pagini, știu cum gândea, iar dacă a scris așa, știa și securitatea. Să-i țineți minte numele, s-o întrebați în cer. Like this:LikeBe the first to like this post. […]

  Apreciază

  Răspunde

 2. Una din expresiile des folosite de fratele Mia cât a trăit a fost „nu am vrut să devin un om al concesiilor”. Se referea la presiunile securității, atât înainte de arestare, cât și în timpul detenției, cât și după detenție, să îl facă un „om de-al lor”, o unealtă, un informator sau cel puțin un om care se angajează să facă anumite concesii la angajamentul creștin, să scadă înălțimea standardului cerut și să se acomodeze.
  A fi un creștin angajat, așa cum era familia lui, era un mare pericol, cum spunea cineva la înmormântare, pericolul consta că putea să fie un model, cum a și fost de fapt. Un model scuipat, bârfit, înegrit, izolat, așa cum au fost profeții Celui Uns și Unsul însuși, căci…”cine a crezut în ceea ce ni se vestise?”
  „N-avea nici frumusețe, nici strălucire care să ne atragă privirile…” este caracterizarea, portretul, imaginea profetică a Unsului de care ascultăm noi. Că de ascultăm de altul, nu e bine.
  Iar acest Uns și urmașii lui au aceste cel puțin două caracteristici:
  1. Nu fac de la ei ceea ce fac. Domnul Isus a primit de la Tatăl și noi am primit de la Domnul Isus. este un transfer de cuvânt, de autoritate, de fapte. Nu facem ce vrem, ci ce ni s-a spus să facem.
  2. Nu fac concesii. Conform DEX, concesie înseamnă cedare, renunțare la un drept sau privilegiu într-o negociere.

  Cum vine asta? Cum ar fi ca un ambasador trimis cu un anumit mandat, cu anumite sarcini în altă țară, să cedeze și să nu spună ce a fost trimis să spună. Să spună mai puțin sau ceva anume să nu spună.

  Persecuția la care au fost supuse adunările evanghelice în acei ani a fost nevăzută, la suprafață totul trebuia să arate bine. Pentru asta au trebuit înlocuiți liderii incoruptibilii cu „oameni ai concesiilor”, pentru că un astfel de tribut trebuia să se plătească, un tribut în concesii.

  Bisericile trebuiau să fie „reglementate” iar oamenii trebuiau să facă concesii.

  Una din concesiile (au fost multe) care se cereau era subiectul predicilor, să nu se mai vorbească despre judecată, păcat, pedeapsă, împărăția lui Dumnezeu, venirea Domnului, „noi așteptăm venirea comunismului” și „nu suntem împărăție, ci republică”. Argumente de proletcultiști. 

  Dacă scoți profețiile și așteptarea, nădejdea și dragostea de viitor din capul oamenilor, le-ai scos Planul și ai anulat astfel orice formă de angajament.
  Nu faci concesii? „Îți arătăm noi ție!”

  Apreciază

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s