Tot așa să mărturisești

Îndrăzneşte, Pavele; căci, după cum ai mărturisit despre Mine în Ierusalim, tot aşa trebuie să mărturiseşti şi în Roma.” Fapte 23:11

Mărturisirea Domnului Isus e tot ce putem face mai mult în acest veac. Domnul a spus ”tot așa”, adică a fost bine cum ai mărturisit la Ierusalim, acest ”tot așa” sună ca și ”bine slugă bună” sunt mulțumit de tine. Într-un fel e mângâietor să știm pentru conștiența limitărilor noastre că este un prag la care Domnul e mulțumit. Acest prag e mărturisirea Lui.
Vestea Bună slujește de mărturie.
Cine crede are mărturia în sine însuși: ”că Viața este în Fiul Său”. Purtarea acestei mărturii  în felul cum iudeii purtau cortul și chivotul mărturiei e nivelul la care Tatăl e mulțumit de noi.
Poate noi nu suntem mulțumiți de noi. Dacă să zicem cineva are ca maxim al viziunii lui convertirea a cât mai mulți oameni, nu va fi nici odată mulțumit de sine, atâta timp cât evident, rămân mulți nemântuiți. Dar Slavă Domnului nu acesta este scopul, nu așa este lupta, nu după astfel de plan se duce bătălia. Mântuirea este doar un mijloc, nu un scop, așa cum deși ieșirea din Egipt s-a făcut cu gândul mântuirii (al scăpării de egipteni), intrarea în Canaan s-a făcut (nu sub nor și stâlp de foc, ci) prin fața chivotului, conduși de chivotul mărturiei, deci cu gândul mărturiei, popoarele din jur fiind paralizate de groaza lor.
Promisiunea dreptății credinței , bucuria și pacea ei nu se împacă cu un suflet neliniștit de teologia pragmatismului, a utilitarismului, a lui ”fă”. Preocuparea noastră primordială să fie: ”să-l cunosc pe El” pentru a nu știrbi puritatea mărturiei, o preocupare a lăuntrului nostru, a vieții omului ascuns, nu una a practicilor exterioare adesea izvorâte dintr-o argumentație și o motivație viciată și coruptă.
Mărturisirea, calitatea ei nu poate depăși cunoașterea. Există un prag al suficienței atunci când aduci o mărturie: cât cunoști. Nimeni nu-ți cere să mărturisești mai mult, nu e  nici măcar posibil. Nu a spus: la Ierusalim a fost binișor, la Roma mă aștept la mai mult de la tine, a spus: ”tot așa”. Cât Har!
Mai adaug un gând: ”ai mărturisit DESPRE MINE.”
Mărturisirea nu are cum să-I fie plăcută dacă nu este despre El.…pe El Îl vestim noi”.
Iată o mărturisire bună.
Doresc să te provoc dragul meu să te întrebi: pe cine mărturisești Tu? Numele lăuntrului tău cum îl exprimi? Ești creștin? Doar creștin, doar al Lui, cu ce Nume te lauzi? Sau ai împumutat și tu numele cartierului din Babilon unde au fost strămutați părinții sau învățătorii tăi?
Mărturia Lui este ”despre Mine”, despre El nu despre altceva: religie, mișcare sau cult!
Este o chestiune foarte serioasă dacă urmărim Gloria Domnului.
El nu-și dă cinstea Lui altora. Nici Harul Lui celor ce nu se mulțumesc cu eticheta Lui. A purta o etichetă falsă este o piedică pentru El și nu poate să toarne har original fiindcă este o greșeală pe vas. El ar turna, dar eticheta e greșită.
Am recent povestea unui frate căruia îi plac părtășiile frățești, dar când l-am întrebat cu deamănuntul ce este, mi-a spus că este un …ist. I-am spus câteva lucruri despre mersul pe două cărări. Nu înțelege, e prea strâmt drumul pentru ca să încapă și viața veche a cultului său pe el așa că mai bine dă brânci Domnului de pe calea lui. Nu renunță la codiță.
A te identifica cu Numele Domnului, doar cu Numele Lui e cea mai mare Glorie, cea mai mare bucurie și pace. A nu putea fără numele oamenilor sau cultelor e a robie grea. Dragii mei, nu așteptați har în vase etichetate greșit, Domnul nu-și dă slava celor ce nu-I cinstesc Numele.
E banal, e simplu, e clar ca orice Adevăr. Tot așa!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: