Dreptarul învățăturilor sănătoase

2 Timotei 1:13 ”Dreptarul învăţăturilor sănătoase, pe cari le-ai auzit dela mine, ţine-l cu credinţa şi dragostea care este în Hristos Isus.
sau aici.

Există așa ceva? Există un singur dreptar al învățăturilor sănătoase?
Într-o lume în care totul e relativ la punctul tău de vedere, cum poți susține că există un singur punct de vedere imuabil!

Și totuși acest dreptar există. Unul, nu două, nu două zeci și două.
E singurul Cuvânt al  lui Dumnezeu revelat  (adus, învățat) în mințile noastre de către Singurul Său Duh.

Pentru că înainte ca Duhul să facă minuni sau vindecări, Duhul ”mărturisește împreună cu duhul nostru că suntem copii ai lui Dumnezeu” (Rom. 8:16) și apoi eventual confirmă(întărește) această mărturie.

Astăzi trăim vremuri ciudate, burdufuri cu conținut dubios sunt etichetate tot mai pompos și apoi se face comparație de etichetă, re-formă, nu re-esență, nu re-conținut.

Lucrarea Duhului în noi este una de zdrobire, de unire cu El, cu dătătorul Duhului, de ”crucificare împreună cu El”. Bucuria vieții celei noi vine numai după întristarea morții, veselia dimineții după plânsul serii, cântările seceratului, după lacrimile semănatului. Aceste transformări sunt detaliat analizate în Singura carte de administrare a vieții, Noul Testament al moștenirii noastre: viața veșnică în Cristos Isus.

Există și alte dreptare, strâmbe, tare strâmbe.
Unul e căderea în admirație după fiară. Citez din scrierea unui teolog plin de sine(vaisamar, la 1 ian 2011): ” Sunt uluit de măiestria cu care au navigat catolicii chestiunea spinoasă a integrării acestei experienţe în complexa lor teologie!” Vorbește despre carismatismul catolic. Chiar vai si-amar, profet a fost. Carismatismul catolic e puntea de legătură a nelegiuirii ecumenismului, similaritatea cu carismatismul protestant spre o unitate ”văzută” și dorită de orbi. Strâmb de tot.

Dragii mei, ieșiți din acest Babilon. Sionul este în altă parte.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: