Să iasă un foc din spin

Ce se întâmplă acum în Edom, Moab și Amon se vede bine din Sion:  iese un foc din spin și mistuie cedrii așezați la umbra lui (sau pe cei ce n-au mai vrut să stea la umbra lui). Hora se joacă în jurul unui foc, foc de spini, jertfa nebunilor.

Judecători 9:   ”Toţi locuitorii din Sihem şi toată casa lui Milo s’au strîns la olaltă, şi au venit de au făcut împărat pe Abimelec, lîngă stejarul sădit în Sihem. Iotam a aflat despre lucrul acesta. S’a dus şi s’a aşezat pe vîrful muntelui Garizim, şi iată ce le -a strigat el cu glas tare: ,,Ascultaţi-mă, locuitorii Sihemului, şi Dumnezeu să vă asculte!  Copacii au plecat să ungă un împărat şi să -l pună în fruntea lor. Ei au zis măslinului: ,Împărăţeşte peste noi!` Dar măslinul le -a răspuns: ,Să-mi părăsesc eu untdelemnul meu, care îmi aduce laude din partea lui Dumnezeu şi a oamenilor, ca să mă duc să domnesc peste copaci?`  Şi copacii au zis smochinului: ,Vino, tu, de împărăţeşte peste noi!`  Dar smochinul le -a răspuns: ,Să-mi părăsesc eu dulceaţa mea şi rodul meu cel minunat, ca să mă duc să domnesc peste copaci?`  Şi copacii au zis viţei: ,Vino, tu, şi domneşte peste noi.`  Dar viţa le -a răspuns: ,Să-mi părăsesc eu vinul, care înveseleşte pe Dumnezeu şi pe oameni, ca să mă duc să domnesc peste copaci?`  Atunci toţi copacii au zis spinului: ,Vino, tu, şi împărăţeşte peste noi.`  Şi spinul a răspuns copacilor: ,Dacă în adevăr vreţi să mă ungeţi ca împărat al vostru, veniţi şi adăpostiţi-vă subt umbra mea; altfel, să iasă un foc din spin, şi să mistuie cedrii Libanului.

Înțelegerea acestei pilde am dat-o aici.
Se încheie cam așa:

”……Eu înteleg din pilda lui Iotam
ca nu-s copac, ci pom, sau doar un ram
părtaș făcut grăsimii din măslin
și nu mai sunt condus de-un rege-spin.

Ca pom cu rod, eu am un Grădinar
ca viță, un Viticultor ceresc,
doar arborii  pădurii fără Har
la umbra spinilor se-adăpostesc.

De-aceea nu mă-ngrijorez deloc
că n-am un împărat de mărăcini,
din spinii-regi nu iese decât foc,
eu am un Rege-Domn peste grădini.”

Celor ce se simt arși, le pot oferi mângâierea mea, am fost și eu ars de flăcările spinului, pe vremea când era încă Gutenberg la putere, iar Bill Gates nici nu visa la internet.

Citez:   ”Nu vinovatia lui doresc sa o evidentiez, ci a mea.  Ce legatura are tot ce am scris mai sus cu Diotref?
Am scris ceva bisericiidar Diotref, căruia îi place să aibă întâietatea între ei, nu vrea să ştie de noi. De aceea, când voi veni, îi voi aduce aminte de faptele pe care le face caci ne defaimeaza cu cuvinte rele. Si nu se multumeste numai cu atat, dar nici nu primeste pe frati si impiedica si pe aceia care voiesc sa-i primeasca si-i da afara din adunare.” III Ioan 9-10
Stransa legatura! Dar vinovat sunt eu. Am ascultat de cine nu trebuia,  de unul cu renume, cu scaun inalt.  Trebuie sa fii naivul naivilor, mai ales acum,  sa nu vezi cum s-au construit personajele folosite pentru influenta. Prin sistemul de informatii se crestea prestigiul sau se terfelea un om in functie de interese. Lumea are nevoie de Diotrefi. Diotrefii fac parte din felul ei, din sistemul ei. Scaune inalte, plecaciuni in piete, ierarhii si supusi. Imparatia Domnului Isus nu are scaune inalte, nu are preainalti si nici ierarhii. “Strans uniti de capul, din care tot trupul…”  asa este imaginea bisericii lui Hristos.
Fratele meu, cat timp vei fi in biserica lui Diotref, vei sta cu frica, apostolul iti va “scrie”, dar Diotref nu va vrea sa stie de el, are Diotref evanghelia luievanghelia scaunului inalt, a placăciunilor in piețe, a lui “Rabi, Rabi”. Diotref nu va vrea să-i primeasca in biserica lui pe frații tăi și ai Domnului, îi va defăima prin cuvinte rele, te va impiedica și pe tine să-i primești și dacă vei insista, te va da afară din adunare.
Eu n-aș fi vrut să fiu în “biserica” lui Diotref, mai bine aș fi vrut să fiu impreună cu cei dati afara de Diotref. Si sa raman asa!
Pentru ca Domnul Isus cand a zis:”va vor bate” si ”va vor da afara” a spus si de unde: “din sinagogile LOR”.
Domnul nu are sinagoga!
Tu de ce ai?  ”

Din Evanghelia după Diotref. 8 august 2009

Decât la umbra spinilor, mai bine la ”…. umbra unei stînci mari într’un pămînt ars de sete”. Isaia 32:2
Domnul ”este Stânca, nu cunosc alta”, la umbra lui mă voi adăposti.

cu așa drag stau la umbra Lui.…” C.C. 2:3

La ce umbre mai stați?

Mărit să fie Domnul!

4 Responses to Să iasă un foc din spin

 1. vesteabună spune:

  Pt Rasvan:
  Dacă nu am posibilitatea să-ți dau 50 de lei adevărați, de ce să ți-i iau pe cei falși? Dacă nu pot să-ți dau ceva, de ce să-ți iau un nimic, ca să rămâi tot cu nimic?
  De fapt, nu cei 50 de lei adevărați sunt miza, nici non-valorea celor 50 falși, ci bucuria iluziei, lipsa confruntării cu realitatea. Dulcea reverie a amăgirii…care o fi numele ei?
  Evitarea testării…nu mergem la bancă, la control, nu punem pe cântar, nu ne raportăm la Cuvânt. E așa de dulce minciuna, nu vrem să știm nimic despre un adevăr care nu e dulce.
  Uite că pe eden l-am mirosit bine, manipuleaza unde se poate. E ceasul lui și puterea întunericului.
  Iată că nici scandinavul nu mai trebuie să vină, avem visători destui, nemulțumiți cu soarta lor.
  ”Uitați-vă cu băgare de seamă la sfârșitul felului lor de viețuire…”
  Pe Iosif cel nou din nou si din nou, l-a testat fr Pocsy prin 1980. Aici e rezultatul.
  Cauta antepenultima scrisoare a fr. GPcatre AP, citez din ea:”…orice organizatie mare religioasa face politica. Politica religioasa. Iata pe rev. T I. Am citit ultima lui scrisoare. Se spala ca Pilat. Imi venea sa vomit cand am citit randurile lui de om cumsecade. Hop si noi! A aflat ca Rom. 13.1-6 exista in Noul Testament si acest instigator care in scrisul lui “Cine isi pierde viata’, scria asa; “Hai sa ne dezbracam de toate reglementarile si instructiunile unor oameni…haideti sa ignoram toate ingradirile de libertate…haideti sa le cerem pastorilor nostri sa nu mai ia instructiunile si aprobarile de la Inspectorii de Culte…si haideti sa dovedim ca alaturi de Domnul Isus Hristos avem curajul sa si murim. Acum scrie asa: “Cand as fi starnit vreodata impotriviri? Da, iubitii mei frati, noi trebuie sa-i respectam pe cei de la Uniune. Noi am ales pe acesti frati pe cale democratica si daca ii respectam pe ei ne respectam pe noi insine”. Ce zici de asta, frate Popescu? Nu ai darul de a cunoaste duhurile. Si te-ai alaturat de acest sarlatan. Acest cuvant din gura dumitale am auzit prima data dupa ce s-a descoperit. Dar si eu spun: un sarlatan. De el ai scapat caci un ocean va desparte, dar de duhul razboinic cu care te-a infectat, n-a scapat. Nu ai ochi sa vezi, nu ai urechi sa auzi ca un crestin nu se amesteca in treburile acestei lumi(2 Tim.2.4,5).”
  Zgomotul acestui balon vrea să mascheze adevăratale tragedii. Deja toți din piață au întors capul. E o regulă în bazar: când doi țigani se ceartă tare, zgomotos și cu circ, alți zece fură tiptil-tiptil de la cei ce au la ce privi. Cel mai ușor îi furi pe cei cu atenția furată.

  Apreciază

 2. amena petra spune:

  cred cä l-ati luat prea tare pe Räzvan….
  nu stiu dacä existä vreun om credincios biblic in politicä sau chiar intr-un sistem religios(aici mä refer mai mult la ei cei cu” functii”)….o fi nu zic nimic dar eu nu cunosc nici unul…
  cu ce mäsurä judecäm cu aceeasi mäsurä vom fi judecati…Slavä Domnului cä EL e drept!

  Apreciază

 3. […] instrucțiuni și firme de securitate pentru cei ce-și strâng comori pământești pe pământ. Le vor fura hoții. E un vedict. Nu zice Domnul: aveți grijă să nu vi le fure, ci aveți grijă ce comori […]

  Apreciază

 4. […] Pentru că zici: ”sunt bogat, m-am îmbogățit”. Am scris despre spini și mărăcini aici. Acum vreau să scriu despre zidul […]

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: